|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:43 pm
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Да, затова и беше коментарът, че е зависимо от интернет. Все пак, може да бъде алтернатива - ако клиента толкова няма интернет, отделни USB донгъли.
|
| Чет Юни 29, 2006 8:10 am |
|
 |
|
xr88
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 11:48 pm Мнения: 13 Местоположение: БГ
|
Вчера се зачетох в една тема доколко подлежат на разбиване заключени микроконтролери и направо взех да се отчайвам. Все се надявах, че не е толкова просто и си струва за минимум 5,000-10,000$, а изглежда не е така...
|
| Чет Юни 29, 2006 10:51 pm |
|
 |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Въпрос на заинтересованост - най-чистия вариант е с центален сървър, далеч от клиентите. Въпросът е, че клиентската част пак може да се "хакне" да не се интересува за сървър, но може да се измислят много завъртулки. Има специални крипто процесори (на IBM например), но има и готови решения за донгъл - Sentinel.
|
| Пет Юни 30, 2006 8:12 am |
|
 |
|
freestyler
|
Здравей,
Мисля че точно това ти трябва - http://www.b-phreaks.co.uk/diamond.htm.
Продукта е разработка в следствие на поглед върху много подобни решеня включително и смарт картите.
Можеш да си изеглиш документацята и ако нешто не ти е ясно, пиши ми на info@b-phreaks.co.uk и ще ти отговоря.
|
| Сря Юли 26, 2006 11:01 am |
|
 |
|
d256h
Регистриран на: Пон Окт 16, 2006 6:33 pm Мнения: 20 Местоположение: Sofia
|
Здравейте и от мен. Темата ми е много интересна! Аз много години си мисля по въпроса за защитата на софтуера. Изводите, до които съм стигнал са, че или трябва да се прави постоянен ъпгрейд на продадения софтуер (със съответната такса) или трябва да се подбере функционалност на приложението да бъде изнесена извън клиентската част, която да се явява критична за цялата работоспособност на приложението, като в същото време не трябва да бъде 'тясно място' по отношение на бързодействието. Тази схема може да се реализира, както хардуерно, така и чисто софтуерно и рационално погледнато дори няма смисъл от хардуер.
_________________ Мамка му и контролери !
|
| Пон Окт 16, 2006 11:19 pm |
|
|