Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Rexroth PLC/Modbus 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Rexroth PLC/Modbus
Здравейте,

Налага ми се да преработвам софтуера на няколко IndraLogic L20 контролери. Трябва да добавя Modbus сървър към съществуващия код, който управлява някакъв процес, за да може информацията за процеса да е достъпна.

Кодът е в Ladder Diagram, софтуерът е IndraLogic v. 1.80.23913.

Търся из нета, но не можах да намеря примерен код за Modbus-а - ако има някой, който разбира от Rexroth PLC, моля да удари едно рамо.

Сря Ное 11, 2020 12:52 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Rexroth PLC/Modbus
На второ четене модбусът ще проработи все някак, но има друг проблем. Оказва се, че не мога да програмирам контролера, причини незнайни. Имам на бюрото един IndraControl L20, записах файловете от IndraLogic на CF карта - не тръгва и това е. RS232 вход - същата работа...

Сря Ное 11, 2020 10:28 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Rexroth PLC/Modbus
Аз се зачетох по разни пдф-и дето можах да намеря ама не видях ясно и конкретно написано нещо. В единия изглеждаше така че можеш да конфигурираш повече от един комуникационен канал, ама нямаше никакви настройки описани - само препратка към друг документ, който не можах да намеря. Та това ме наведе на мисълта, че по скоро ще трябва да се конфигурира комуникация на съответния фгизически интерфейс със съответния протокол и би трябвало да се получи без да се вкарва допълнителн код в нещото.

Ама това, че не тръгва вече е по-сериозен проблем. В такава ситуация, ако проекта не е много сложен, направо бих сменил контролера с нещо което познавам и знам че ще свърши работа и се приключва с драмата.

Чет Ное 12, 2020 10:30 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]