|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:05 pm
Матрично свързване на платки
| Автор |
Съобщение |
|
karadev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 7:06 pm Мнения: 337 Местоположение: Varna
|
 Re: Матрично свързване на платки
на моето плк, ще ползвам 8 пинови двуредов, 2х4 пина вижда са на платката, по два са че едните ще бъдат надолу обърнати, другите нагоре да стане етажната собственост за моето приложение са достатъчни ако за неговото не стигат, комет има двойки мъжко женско, даже могат и да доставят по задание, говорил съм по тоя въпрос с тях, както и вие преди 1000 години за други проекти ваши и на клиенти едно бързо 3Д на протеуса ще свърщши идеално показно повече от 1000 разговора [b]
добре ве човек, стига са пени, успокой са малко, обърнахме го на личен чат тука в темата на колегата. кот стане ше стане, ако трябва един бой ши изям, да са науча как са бачка. споко няма да бият тебе. остай сега мойте некадърности.  [/b]
Последна промяна karadev на Сря Ное 11, 2020 7:05 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Ное 11, 2020 6:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
да ама неговият въпрос е малко по-различен което го прави интересен, как да стакираме 1-2-Х платки е ясно. Но в случая не се говори за стакиране, и става още по и тересно ако може да имаш Х/У конфигурации с дупка в тях, т.е. с липсващи модули. Като добавиш и разни условия примерно да може да се маха или добавя платка без да се изключват други, не знам дли,при него го има, и става още по и тересен от чисто механична гледна точка. Много зависи и от това дали платките ще се държат само на тия конектори или ще има нещо друго което ще ги държи.
|
| Сря Ное 11, 2020 7:01 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Това го мяркам из разни форуми не знам дали става https://xinabox.cc/
|
| Сря Ное 11, 2020 9:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Мда, аз през цялото време нещо подобно съм си представял, но това иска да мушкаш платките една към друга, т.е. няма как да извадиш една производлна без да извадиш другите около нея. Аз си го представям по-скоро на принципа на кабелите за SLI, въпроса е че не съм виждал нещо стандартно, иначе може да се направи със почти всеки вертикален конектор но иска платчица или кабел между тях. Имам продукти в които платките се свързват помежду си точно с двуредови хедъри като връзката е с лентово кабелче, съответно с женските конектори.
|
| Сря Ное 11, 2020 10:47 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
ако всяка платка има MCU с 4-ри бързи линка (за 2D) или 6-линка (за 3D свързване), софтуерно при инициализацията може да се създаде таблица на връзките (граф) и всичко ще е динамично - може да се навържат в произволна форма. понеже предполагам положението в плоскостта/пространсвото е важно - от графа на връзките - всичко ще е ясно
преди 25-30г транспютрите имаха подобна система: всеки борд имаше 4 серийни линка (5MHz) и се свързвасе по тях с 4 други. Можеше и хетерогенна система ( T4xxx, T805 смесено). при "транспютри" с TMS320C40 бяха с 6 линка за 3D свързване... Супервайзора им зареждаше кода според процесора (хетерогенни системи) ... Когато аз пишех за транспютри - трябваше ръчно да опиша структурата на свързване и типовете на процесорите за да се оправи супервайзора/боотлоадера
|
| Чет Ное 12, 2020 6:34 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
В момента съм заринат от работа (в работата  ), а това си е по мой личен проект - заигравка, на която не знам кога ще й дойде времето. Аз съм се насочил към daisy chain свързване, за да минимизирам служебната информация по линията. Така или иначе ще имам "карта" с разположението на платките.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Ное 12, 2020 3:37 pm |
|
|