|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 11:06 am
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Русия
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Ное 06, 2020 5:59 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Днес приемат закон, утре ще го променят или отменят...
|
| Пет Ное 06, 2020 6:07 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Не ставай смешен. От пет години украинците са с тотално разглобена промишлена база, легендарната марка самолети АН остана само в историята, а рашките наоборот, отпреди четри години си направиха не един, а два завода за авиодвигатели. За оборудването не ги мисли, имат си техни части по супер стандарт, дето само можеш да си мечтаеш да имаш, ама не ги изнасят, това не са ти хамериканските пикчета. Ако ти трябва нещо евтинко, но качествено, купи си нещо китайско - тяхно микропикче за десет цента, например. 
|
| Пет Ное 06, 2020 7:47 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Е таман ще има с какво да плащате репараций на Украйна!
|
| Пет Ное 06, 2020 8:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Тутив, в една друга тема ти казах че не е хубаво да говориш по рекламни брошури и преразказ в картинки. В Русия и дустрията тепърва стъпва на крака и започва да заприлича на истинска индустрия, защото това което е било преди е било по скоро занаятчийство, брака е бил повече от годните детайли, именно затова и есунство военната техника е била на някакво сравнимо ниво, за всичко останало е било невъзможно да се гарантира нужното качество. Това води и до самите решения, технологията определя дизайна, не че не са имали добри автомобилни конструктори и идеи, но е трябвало да се произвежда в техните си заводи. В момента, разбира се пак около военните тече една по истинска и дустеиализация, при която основният продукт не е брак. Това отнема обаче време, и колкото и пари да наливаш не става за един ден, и освен технологичната трябва да се обнови и металната част от индустрията. Бил съм в какви ли не предприятия, и в Русия, и в Украйна, Казахстан, Латвия, Естония и други бивши и настоящи републики, навсякъде е едно и също, беше едно и също. Работил съм с Руснаци, произвеждал съм в Русия, мога да ти кажа че технологичният им проблем беше най-малкият. Да нещата се развиват, за 20-на години са напреднали в някои аспекти доста, в други не съвсем. Не съм ходил скоро но ми се очертава такава перспектива. Да го кажем така, ако да научиш Германец или Мексиканец да следват някаква технология ти отнема Х усилия, да го направиш с Българин или Румънец 10х средно, да го направиш с Руснак, особенно над 35 започва от около безкрай. Да младите там са различни, и поне доколкото чувам са разбрали, че не е нужно всички във фабриката да са по-умни от конструктора на изделието, но това е само началото. Та недей да говориш за неща които не си виждал. Години работих с изделия идващи от техния ВПК които не са за шир потрвба, т.е. би следвало да отговарят на високите стандарти, да работеха някак ама бяха далеч от какви да е стандарти, и работеха точно някак... Те така е с Русия, иначе лично аз харесвам и Русия и Руснаците, но освен в авиа ия и космонавтика не мога да кажа че имат някакви други особенно постижения. Покрай тия две сфери са се развили частично някои отрасли като металургия, особенно специфични сплави и техни си странни процеси на обработка, които за съжаление вече и там не ги владеят та се опитват да ги "модернизират" ни казвам отчасти, защото си е точно от части.
|
| Пет Ное 06, 2020 8:35 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Ъ-ъ 
|
| Пет Ное 06, 2020 8:39 pm |
|
 |
|
tutiv
|
М-да, рашките имат индустрия равна на тази на европейската, още когато тука са ходили с цървули, а когато тук са патентовали гумените такива, рашките са размазвали фашагите чак обратно до Берлин с ракетни установки, катюши май ги викаха  . Нищо не знаеш за рашки сега, а когато си ходил там пак нищо не си видел  . Обаче виж, ако напишеш един ферман за хамериканците колко адски много са зле сега, нема как да не ти повервам. А бе, не дават никакви данни за измрелите стотици хиляди от ковида, нито за десетките милиони безработни продавачи на хотдог, кога ще създадат най-накрая собствена ваксина, а бе въобще цензура и пропаганда. Много са зле тия, ей, ама нема и как да се оправят.
|
| Пет Ное 06, 2020 8:52 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
 |  |  |  | tutiv написа: М-да, рашките имат индустрия равна на тази на европейската, още когато тука са ходили с цървули, а когато тук са патентовали гумените такива, рашките са размазвали фашагите чак обратно до Берлин с ракетни установки, катюши май ги викаха  . Нищо не знаеш за рашки сега, а когато си ходил там пак нищо не си видел  . Обаче виж, ако напишеш един ферман за хамериканците колко адски много са зле сега, нема как да не ти повервам. А бе, не дават никакви данни за измрелите стотици хиляди от ковида, нито за десетките милиони безработни продавачи на хотдог, кога ще създадат най-накрая собствена ваксина, а бе въобще цензура и пропаганда. Много са зле тия, ей, ама нема и как да се оправят. |  |  |  |  |
Постовете ти много напомнят на тези на един "колега" от Варна, само дето лайтмотивът не е "аз съм велик бе, тъпаци", а "Русия е велика, дураци"
_________________ Хайде де!
|
| Пет Ное 06, 2020 9:46 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Немцовете са номер след хамериканците  .
|
| Пет Ное 06, 2020 9:59 pm |
|
 |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Така е - за бившите диктатори разни имунитети и гаранции обикновено не важат (Пиночет, Милошевич). Единственият сигурен вариант за спокойни старини е изгнание в удобна чужда страна (Иди Амин, Акаев, Янукович).
_________________ Manners maketh man.
|
| Пет Ное 06, 2020 11:56 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
ToHu, кефи ме как имаш търпението да закопаваш с факти тази и други радиоточки, докато в същото време не се изнервяш.  Това е подход на учител, който не се впечатлява от хлапетиите, крякащи и тичащи около него. Той знае, че един ден ще пораснат, [някои от тях евентуално] ще чуят и разберат какво им е преподавал. Днес попаднах на една добре казана приказка, подходяща за момента:
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Ное 07, 2020 1:00 am |
|
 |
|
tutiv
|
А бе, 30 000 оригинални поста не знам кой има?!  . Некой платен фред требва да йе.
|
| Съб Ное 07, 2020 4:19 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Аз към днешна дата имам 30027 поста в дифолтния ми форум, като не всички са оригинални. Освен тях имам и общо няколко хиляди в още няколко форума. И да, платен съм. Получавам заплата за ролята си на системен администратор, а пиша и бриша по форуми, защото ме влече да комуникирам, да научавам нови неща, да лея сок от мозък и да се забавлявам. Кажи сега каква е твоята мотивация да пишеш тук, кой ти е инфлуенсър и колко ти плащат. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Ное 07, 2020 4:56 am |
|
 |
|
tutiv
|
Еее, сега трейдсикретс да ти викам не мое  . Обаче си голем инфлуенсър, да знаеш, 20 човека манипулираме, останалите 50 минат, погледнат и заминат. 
|
| Съб Ное 07, 2020 7:50 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И що ручате жабетата?!
|
| Съб Ное 07, 2020 11:38 am |
|
|