Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
flash programming 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение flash programming
Здравейте,
Имам проблем от няколко дни с флашването на един ембедед борд с ARM7. И понеже вече тотално ми къса нервите се реших да питам за помощ. Проблема е следния:

1. Има bin имидж, който трябва да се флашне на въпросния Ксиникс борд. Всичко с имиджа е ок - тестван е на друг такъв борд и след програмирането си работи идеално. Което локализира проблемите точно до въпросното желязо.

2. Връзката с борда е през Direct-ICE на ARM (през LPT), като се ползват драйверите и порт-мап на Multi-ICE.

Флаша е Интел.

От този момент нататък започват проблемите:

Както си е по устав, при boot в SRAM и FLASH BOOT bit 32bit програмирането върви успешно - в смисъл, че Multi-ICE връща ок след всеки записан блок. За съжаление в крайна сметка АБСОЛЮТНО нищо не се е записало реално.

При boot в SRAM и FLASH BOOT bit 16bit (което в крайна сметка и трябва да бъде така) програмирането изобщо не иска да отцепи и още на първия байт получавам прекрасно съобщение за грешка..... Получавам го след 15-на секунди усилена работа на борда (да се чуди човек какво толкова прави :-) ).

Интересното е, че триенето (erase) си работи нормално и в двата случая....

Предварително благодаря,

Сря Юни 28, 2006 10:27 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тия FLASH-ове нямаха ли Software Write Protection, дето трябва да пуснеш 3 16 битови числа (нещо от сорта на AAAAh, 5555h, 2AAAh ако не се лъжа) преди всеки байт...няма много логика обаче два еднакви борда, единия да пали с двата флаша другия с нито един....

Сря Юни 28, 2006 10:51 am
Профил

Мнение Hmmm, problem solved
Здравейте,
Изглежда намерих разковничето към проблема - jumper-a за boot bit е установен на 32 бита, при условие, че след като на мен ми трябват 16 битов флаш боот бит, този също трябва да е на 16.
Глупаво недоглеждане - или по-скоро предоверяване, защото "всичко е ок с борда, само се препрограмира флаша и не се пипа нищо друго". Мдаам - както е казано "доверяй но проверяй..." или нещо такова :-).

Благодаря за отговора!

Сря Юни 28, 2006 11:01 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]