Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
листът се обръща... почват и пак да поправят неща, може и автомобилите да се върнат към тия времена

Пон Окт 26, 2020 10:32 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мдааа поправят, вече 5-ти ден става чакаме да ни ремонтират колелото на единия кош за смет, не че аз не мога, ама той бил техен, има си сериен номер, да не би да имаш кош за който не си платил, имам още 4 обаче боклука ми стои на земята защото не можело да използвам мои, а единия "официален" вече е пълен... тук не виждам да са се засилил да ремонтират много, въпреки че домакинските уреди се пробват.

Пон Окт 26, 2020 10:38 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
https://www.dnes.bg/rusia/2020/10/27/ruskata-vaksina-i-problemite-pred-neia-mnogo-shum-no-za-nishto.467474

Цитат:
Собствените оценки на Русия за способността им да произвеждат масово ваксината варират значително в зависимост от това, кого питате. През юли ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев заяви, че суверенният фонд за богатство планира да произведе над 30 милиона дози до края на 2020 г. Но руският министър на търговията и индустрията Денис Мантуров заяви по-рано този месец, че това е "невъзможно".
"Да имаш 30 милиона дози до края на годината е невъзможно, това е глупост", каза Мантуров в интервю за Bloomberg TV.

Аз вярвам на министъра, защото неговото дупе ще усеща сърбежи при неспазване на сроковете за производство и разпространение.

Сря Окт 28, 2020 12:35 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Отговори с цитат
Desert Leo написа:
...
"Да имаш 30 милиона дози до края на годината е невъзможно, това е глупост", каза Мантуров в интервю за Bloomberg TV.

Аз вярвам на министъра, защото неговото дупе ще усеща сърбежи при неспазване на сроковете за производство и разпространение.[/quote]
а на блумберг ТВ вярваш ли :?:

Сря Окт 28, 2020 3:45 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
MYXATA написа:
а на блумберг ТВ вярваш ли :?:

Що трябва да вярвам? Всеки може да види видеозаписа на интервюто.

Сря Окт 28, 2020 4:21 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Изостават рашките значи :D от техните си прозводствени цели, ама хамериканците хептен - даже една прототипна ваксина си нямат. Ами така е, като не щат да си купят лицензия за производство.

Сря Окт 28, 2020 5:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
11 във трета фаза - голямо нямане :D

Съб Окт 31, 2020 10:27 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Отговори с цитат

Благодаря, интересни са числата. Играчката е била скъпа за времето си.

Интересно е, че 30 години по-късно страните са наредени горе-долу по същия начин. Само разликите са станали по-големи. Преди са били около 2 пъти, сега са към 4-5 пъти (примерно Естония/Молдова). Разбира се, най-бедните имат войни, сепаратизъм и замразнени конфликти (Молдова, Армения, Грузия, Украйна). Други имат нефт и почти нищо друго (Азербайджан, Туркменистан, Казахстан).

Нед Ное 01, 2020 11:14 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
gicho написа:

Сигурен ли си, щото май хептен не.

Пон Ное 02, 2020 3:32 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Още едно ледоколче, този път дизел-електрик, да може лесно да си гаси мотора, с 91 първокласни кабини за туристи. :D.
https://www.vedomosti.ru/business/artic ... osmorporta

Сря Ное 04, 2020 3:24 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
tutiv написа:
gicho написа:

Сигурен ли си, щото май хептен не.

Кое да съм сигурен? Не, не съм им светил, така пишат разните СМИ. Както и на рашките не съм им светил докато са правили ветеринарната ваксина. Докато не дойде и не праснат няколкостотин хиляди калпака, няма да съм сигурен за никое от всичките.
Ма знам ли - може путкин да е пуснал в комсомолская правда някоя партенка - предполагам още си знаят как да вербуват агенти, там са силни. Там ли пише, че "11 ваксини" няма?
А за руската ваксина ще повярвам, когато путлер излезе и почне да се цунка с дружките на червения площад - докато стои заключен няма как да му хвана вяра. Нито съм толкова прост, нито ми плащат за да вярвам :wink:

едит: въх, ма аз съм забравил линка в оригиналния пост:
https://coronavirus.medium.com/your-weekcovid-19-vaccine-update-9e30dd8d785c

Чет Ное 05, 2020 9:13 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
M-да, чете нашият ганьовец на английски първия ред само, щото има две цифри от пет думи. Немат хамериканците ваксина, немат хептен при това, щото школата им е много зле, а в КНР вече ваксинираха 1,8 млн човека с тяхата си назална ваксина. Руските тествани и регистрирани РАЗЛИЧНИ ваксини са три и са ваксинирани вече десетки хиляди, безплатно и по желание. Милиони бройки отиват вече за експорт.

Пет Ное 06, 2020 10:15 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
tutiv написа:
Още едно ледоколче, този път дизел-електрик, да може лесно да си гаси мотора, с 91 първокласни кабини за туристи. :D.
https://www.vedomosti.ru/business/artic ... osmorporta

Мдааа...
Груби конструкторски грешки, закъснение с 5 години, 1,5 пъти по-скъп от предвиденото, естествено вносни двигатели и оборудване и не на последно място:
Цитат:
Однако на этом несчастья не закончились: в ноябре 2018 года на строящемся судне произошел пожар, в результате которого была повреждена часть оборудования ледокола. Последствием пожара стал очередной сдвиг сдачи ледокола вправо по причине повреждения импортного оборудования, замену которому искали в Корее и Европе.

Пет Ное 06, 2020 12:52 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
M-да, това не ти е серийно автомобилче, или поредното микроконтролерче, боза и пр.
Затова пък ще бъдат построени още шест точно такива и стотици туристи, много нещо целегодишно ще щъкат по ледените планини. Повечето, предполагам, любители на белите мечки. :D

Пет Ное 06, 2020 4:47 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Шъ построят, ако ABB им доставят двигателите и намерят доставчик и на другото оборудване. Рашънските корабни (и голяма част от авиационните) двигатели се произвеждаха в Украйна. :wink:

Пет Ное 06, 2020 4:52 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 211  Следваща