Отговори на тема  [ 106 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Крайно време е да се разкара Карадев от тук 

Да се разкара Карадев
За 69%  69%  [ 36 ]
Против 31%  31%  [ 16 ]
Общо гласове : 52

Крайно време е да се разкара Карадев от тук 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Крайно време е да се разкара Карадев от тук
четеш, но не разбираш смисъла!

пример от твоя "къстом пик": в табличка пише param:Core value:64 ... и ти разбираш 64 ядрен, вместо макс. честотa на ядрото (Core) 64MHz (както всеки друг би го разбрал)
никой не би си представил 64ядрен 8бит пикльо :)

правописа, опроводяването, Ом, Кирхов, tan/ctan и софтуера - (се оказаха) най-малките ти проблеми :(

Нед Окт 25, 2020 2:53 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

това за 64 ядра си беше малко игра на думи, чист майтап, ама вие кат задълбаете че айде чак в първи клас, :) успокойте се ве хора :) щом мислисш че това съм си помислил, знам и разбирам ясно ми е колко имаш добро отношение и добро мнение към хората.

ами пък земи си представи 64 ядрен 8 битов пик процесор. ай да видим, ко има забрана да си мечтаем ли, какво не е наред. аз 4 ядра бях пуснал пост тука че искам да правя имам задача, ко ми пречи да напрвя 64, е чак пък толкова стагнация може ли така. :) успокойте са малко ве, излезте от психарските си и психическите си ковчези и малко по така фрий гледайте на нещата. явно толкова са ви мечтите :) като че ли даже изобщо нямате

никой не би си представил 64ядрен 8бит пикльо <<<< ми явно никой не може да си излезе от ковчега през ключалката от където гледате света, мечти нямате, кви сте вие ве хора :) ли сте назубрени със четене и книги задръстени праволинейни машини ли сте кви сте ве ??? ама излезте от тез ваще вездесъщи железно-оковани догми, закони я всякаква друга гнус най накрая :)

пък тея кирхов мирхов да ги четат зубрачите с лупите дето ходят кат изчекнати с 14 книги и два бинокъла на очите 8-O да си четат там. не казвам че не са важни, ама задълбавате и там оставате, успокойте са малко

Нед Окт 25, 2020 3:55 pm
Профил WWW
Аватар

само препоръка:
без Ом и Кирхоф, ще е добре да имаш и застраховка за пожар :)
и не пипай/прави нищо над 60V, че ще утепеш някого или себе си :)

Нед Окт 25, 2020 4:10 pm
Профил
Аватар

без ом и кирхов и мирхов и който и да било, вързах на 220 променливо три двигатела монофазни с контакторите, сложих една от мойте платки да управлява и бичи кат самолет цялата машина :) още преди 3 години :). до сега не е мръднала, даже сега същия клиент иска да му направя контролер за една поливна система със цистерна 1500л че оригиналния контролер е изплющал и не може да полива малините ;)

ако беше вярно това което казваш, до сега да съм запалил половината село тука, че найш колко ел табла и бушони със сменил, и осветление на цехове и ко ли не :)

в интерес на истината, малко ги мисля и ги смятам кое колко да е според заданието, ама чак да изпадам в някакво велики сметки според закони макони, няма време за такива

Нед Окт 25, 2020 4:51 pm
Профил WWW
Аватар

https://www.youtube.com/watch?v=fNFzfwLM72c <> една песен по въпроса за оставането цял и жив :)

велика и любима :)

Прикачени файлове:
stain_alive.jpg
stain_alive.jpg [ 119.12 KiB | Прегледано 2999 пъти ]

Нед Окт 25, 2020 6:03 pm
Профил WWW
Аватар

karadev написа:
... до сега да съм запалил половината село тука ...

шъ, шъ.
не е толкова трудно.
пък и ако отидеш да 'сменяш бушони' в трафопоста, може и за последно да ти е.

Нед Окт 25, 2020 6:27 pm
Профил
Аватар

дедо боре, голям мерак да ма отвъдите ве :) в трафото няма как, нямам работа там, нямам квалификация за високите токове и не се и стремя, :) има си кой да са разправя с тях, аз до +24 волта, тука таме нещо 220, нагоре да са оправят който може :)

Нед Окт 25, 2020 6:41 pm
Профил WWW
Аватар

karadev написа:
...кажи ми някой който не прави правописни грешки при писане на клавиатура и даже и на ръка :)
Форумите имат полезното качество да позволяват поправяне на грешките, а и от доста години има програми, които правят правописна проверка. В дифолтния ми HWBG форум наскоро направих 30000 мнения, като пиша и бриша от година 2002 насам. Хиляди пъти съм си намирал грешки в постовете по време на писането и след това, хиляди пъти съм си ги поправял, което включва и добавянето на "правопис" като основание за редакция на поста. Същото правя и тук, и по другите онлайн сайтове, където се лее сок от мозък. Познаването на собствения език и уважението към написаното и към тези, който ще го четат след теб, са полезни качества. Те са част от визитката на персоната, която трака на клавиатурата. Респективно, ако пишеш с гъза си и си намираш всякакви оправдания за което, рано или късно това ще се обърне срещу теб. Така че ти си решаваш как ще играеш играта.

Нед Окт 25, 2020 6:41 pm
Профил

Нека си пише човеко...........
Няма лошо ...........
Едва ли пречи на форума / е , едва ли форумът ще му е полезен и той на форума/ ама да си пише...

Нед Окт 25, 2020 8:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Запознах се с творчеството на колегата в една от темите, хвърлена в кошчето:

> нова платка - JLPCB, обаче 7805 грее та са къса !!!!

Понеже много ми е драго да вадя контрааргументи на многократно изказваната и цитирана по форуми овча мисъл за американския, руския и българския форум, то и сега ще си направя този кеф. :D

karadev написа:
до сега ако бях на тоя модератор, не само бан щеше да има. бам,бам щеше да има, ама толкоз ви са кухите главици. от първия пост който пуснах в тоя форум сте така, затова държанието ми е такова, каквото повикало такова се обадило :)

американски форум == питаш нещо, казват ти
руски форум == питаш нещо, и те та питат нещо
за бълкгарския форум е тука няма смисъл да казвам, то са видя последните 15 години ко става.
Цитирам лекцията си от форум "Сандъците" :D :

dakata.radio написа:
Този форум е 100% "български": питаш нещо и всички скачат срещу теб. Това не са правила, а простащина. Разговорите могат да се проведат съвсем по-възпитано и цивилизовано. Поне така си мисля аз, може и да греша.
Private написа:
Концепцията за "българския" форум е колкото широко разпространена, толкова и грешна. :) Ще дам някои примери от различни форуми, включително и от "страшния" forum.eshop.bg, за да се види как на мен са ми помогнали и как аз съм помогнал. В общи линии, спазването на тази методика е почти пълна гаранция за успешно форумстване:

> Как да задаваме интелигентно въпроси ("Наръчник на грийнхорна")

Когато си в позицията на питащ, а и по принцип, е лоша практика да си надменен към дошлите да ти обърнат внимание. Дори и да са с грешни отговори, дори и да са пуснали някой майтап. Комуникацията във форумите е предимно неформална, шегите не са вредни, а помагат за "разчупване на леда", от изказване на благодарности вреда няма, а напротив. Та, към примерите:

> Телевизор SANG 21PFT83 TX със цветни петна по кинескопа
> Часовник с CMOS ИС и вакуумно флуоресцентни дисплеи
> Обезшумяване на мишка
> Мод: Магнитно закрепване на дистанционни управления
> Помощ с транзистори и модул за контрол на светлини
> Двигател от пералня - включване в 220V
> Камера със CY7C68013A-56PVXC - диагностика и ремонт
> LCD телевизор DAEWOO DLP-26C3FB - модифициране

> Пералня Electrolux WH1095-2 - платка RV21

В последната тема, без да моля специално за това, колегата kolyo прерисува ръчно рисуваната ми схема с програма, за да е по-ясна и четлива. Това за току-що регистриран потребител, българин, в български "майсторски" форум. Парадокс или нещо очаквано? Нещата работят, но човек трябва да си постеле, преди да полегне. :)

Последна промяна Private на Нед Окт 25, 2020 10:30 pm, променена общо 4 пъти

Нед Окт 25, 2020 9:34 pm
Профил
Аватар

Има причина кошчето да е кръстено така...

Нед Окт 25, 2020 9:40 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Има причина кошчето да е кръстено така...
За един форумен приложен психолог като мен не е срамно да се зарови в кошчето, за да опознае опонетът/пациентът, с когото тепърва ще си има работа. :D

Нед Окт 25, 2020 9:47 pm
Профил

karadev написа:
дедо боре, голям мерак да ма отвъдите ве :) в трафото няма как, нямам работа там, нямам квалификация за високите токове и не се и стремя, :) има си кой да са разправя с тях, аз до +24 волта, тука таме нещо 220, нагоре да са оправят който може :)

Ехх ако беше казал по-разно имах работа точно като за теб, една помпичка ми създаваше проблем, ама ако се обади пак може да се пробваш ...

Нед Окт 25, 2020 10:29 pm
Профил
Аватар

браво ве, чака анкета за гласуване ли изкарахте :). направо ше са смея до обяд поне :), анкета да са разкара николчо няма ли да има :). аве прайте кот искате :)

Тони >> ем питай ве човек, :) как да знам кой какво му трябва без да ме пита :)

Пон Окт 26, 2020 8:06 am
Профил WWW
Аватар

Категорично съм против да се гони карадев! Що за форум е това без местен идиот? 8O

Пон Окт 26, 2020 11:57 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 106 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща