| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Вярно бе, като гледам LinkedIn са нещо като българска колония в силиконовата долина. Интересно
|
| Сря Окт 14, 2020 12:28 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
те и по соца си бяха 'колония' просто се преместиха в точното време на точното място и си заеха точната ниша. сал един Рошав си остана на тавана. има и други такива 'тихи води'
|
| Сря Окт 14, 2020 5:41 am |
|
 |
|
ilkor
|
Аз ходих да го видя какво прави преди месец. Та се чух и с Петко  Бях затръгвал и аз натам по едно време ... 2001 ама арабите с тия самолети ме прецакаха. Може да е било за добро 
|
| Сря Окт 14, 2020 8:28 am |
|
 |
|
HCL
|
Не е точно новина, но този пич има интересни видеота в областта на хардуерната сигурност https://youtu.be/-TFV-cO_iTU
|
| Сря Окт 14, 2020 12:56 pm |
|
 |
|
HCL
|
Интел пак опитват ембедед линията с "Elkhart Lake". И този път нищо ново, дистрибуторът е подизпълнител, непристъпен за простосмъртни. https://www.tq-group.com/en/products/tq ... hart-lake/
|
| Чет Окт 15, 2020 5:53 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Окт 18, 2020 3:43 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Окт 18, 2020 7:24 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
С тоя двуредов QFN мяза на старите атероси (AR9331) и на някой медиатеци/ралинк-ци.
|
| Пон Окт 19, 2020 10:54 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да, супер неприятен QFN... Пък аз от два месеца комуникирам с някакъв чирак там и се опитвам да ги убедя да пуснат pic32mz в DIP  Ама явно оня е много надолу в йерархията им, та не знам дали ще стане нещо накрая...
|
| Пон Окт 19, 2020 12:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е незнам какви "връзки" трябва да имаш, щото това е в сферата на личните услуги 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 19, 2020 1:21 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Виж варненския гуру, той по-силен там и може по европрограма да го врътне 
|
| Пон Окт 19, 2020 1:24 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 и на мен ми стана интересно , как ли убеждаваш производител на чипове, да си преанстроят логистиката за да добавят нов корпус към инвенторито... ребоундванео, пък после тестването, печенето, пък пакетирането, и ако щещ преправянето на даташита.... незнам доколко имаш наблюдения отвътре как стават нещата, ама нещо не е точно както си го представяш. Всичко това е свързано с разходи, които едва ли някой ще иска да прави ако няма сериозен клиент с гарагнтирани много милионни поръчки на този чип в този корпус...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 19, 2020 1:46 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ама защо така - поискай си голи чипове и прави с тях каквото искаш
|
| Пон Окт 19, 2020 2:42 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами "убеждаването" е под формата на "...абе що не пуснете продукт Х понеже няма друг като него на пазара пък интерес има...", естествено придружено с "...аз имам интерес да купя Y бройки първоначално, ако стане...".  От тоя сорт, пък там си правят сметки излиза ли цифрата под линия и т.н. В моя случай предполагам числото Y едва ли е достатъчно голямо, но дори и да не е, пак би могло най-малкото да накара някой мениджър да се замисли над самия проблем и след няколко месеца да пуснат нещо така или иначе. Естествено това става само ако фирмата отсреща иска да коментира такива неща като обща политика за комуникация с клиентите. За вас специално не мисля че изобщо би било възможно, освен ако подобен въпрос не дойде от някъде като Тесла или Форд. А по принцип моето предложение е сравнително безобидно - иска само нова квалификация за пакет на вече готов кристал и без никакви промени.
|
| Пон Окт 19, 2020 4:37 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Не се заяждам - просто готовият кристал и крайният продукт са нещо различно  както ти написах даже промяната на даташита колкото и да изглежда безобидно отнема време и ресурси, да не говорим правенето на новите корпуси, то някой трябва да го заяви, запази на слклад, пък дали ще е на тейп или на пръчки.... и някой да го оправдае че се се иска на пазара не е лесно, защото ще го законтрят с въпроса, къде си блял та не е предвидено в ресърча за продукцията преди да се прави..... дано успееш да ги убедиш 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 19, 2020 5:10 pm |
|
|