| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Давайте идея за избор на банка.
Скоро ще икономисам всичко, плащанията в нет-а вече пренасочвам към Револют. Както са тръгнали нещата или ще "влязат в пътя" нашите банки или клиентите им ще оредеят много рязко при навлизането на подобни на револют банки. За сега Револют не го разглеждам като нещо сериозно, но знае ли човек в бъдеще докъде ще стигнат.
|
| Пон Окт 12, 2020 9:07 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Виж дали имат депозитни банкомати пред офиса. В София обикновено пред офисите им са точно такива и внасянето по сметката на картата е безплатно и моментално. Аз ползвам револют и кърв но не залагай прекалено много на тях. Това са финтех стартъпи които откато оперират трупат загуби и се финансират от някакви фондове за иновации. Не се знае в кой момент ще дръпнат килимчето. И понеже не са банки няма никакви гаранции за средствата които са в сметките там. Тука студената вода е вече гарантирана 
Последна промяна ilkor на Пон Окт 12, 2020 9:14 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Окт 12, 2020 9:10 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Да им го набия до гърлото.... Чета и си викам - Мичев бърка, в ДСК битовите сметки бяха 20 ст. не 30ст. Чуквам в акаунта да видя и опа - няма участник познал точните килограми. Вече е 40 ст. А беше безплатно. Сучат яко, и като внасяш и като теглиш. Да ви светна една далавера как да си изтеглиш пари без такса - правиш си срочен депозит за месец, отиваш на падежа и си ги вземаш като поп. Гледам събрали ми се едни левчета в сметката ще отида да си направя срочен за месец. В долари, за да им е гадно и да пишат. Пък и преди година като направих тази врътка със сметката на жената излезе 2000лв . на плюс в лева от разликата в курса .
|
| Пон Окт 12, 2020 9:13 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Днес казваш така, а утре ще викаш: "Ако си носиш сам въжето, пари няма да ти вземат да те обесят. Проверено е от първо лице."
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Окт 12, 2020 9:34 pm |
|
 |
|
michev
|
Абе объркал съм.. ама не е 40 ами 20 ст. Понеже таксите ги комбинират при плащане наведнъж на битови сметки и нещо съм се объркал. Та до 28ми миналия месец със сигурност са били по 20ст. Според текущата им тарифа - все още са 20 ст.
|
| Пон Окт 12, 2020 9:34 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Съгласен съм за Револют, даже и го написах: Тази карта я ползвам само за e-bay и плащания в интернет. То това си е и предназначението и за сега Револют покриват на 100% изискванията ми за карта "касичка", която дори и да и откраднат данните няма да има какво да вземат, защото си е перманентно празна. Като ми трябва да плащам нещо в нет-а, превеждам парите, които трябва да платя, плащам ги и толкова. В момента има 30-40лв, колкото да си плащам абонамента към Spotify за да слушам музика в колата, а не безумните реклами от сорта на "това не е секс машина, а кафе машина" по родните ни радия.  Мислех да си направя такава карта в банката която ползвам в момента, но револют покрива всичко което ми е нужно и засега ще е така, като го затворят ще си направя карта само за плащания в нет-а.
|
| Пон Окт 12, 2020 10:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да ви е* богаташите, дето спорят за 20 или 40 стотинки. Втора година без проблем си записвам обращенията в компа и: най-много 5лв на месец, ако не внимавам. УжасТ! Гадни банкери, не се ли наядоха?!
Направо се чудя к'ва им е файдата.
Edit, щото и Tisho писал: виртуална карта си имам. Edit2: Ходил съм за сведения, разпечатки, удостоверения - всичко безплатно. Мии тя хартията е бая пари.
|
| Пон Окт 12, 2020 10:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Идеята на подобни приложения за електронно банкиране нали беше да ти спестят ходене до касата. Ако ще ходя и на каса, за чий да се кьоря в умнофона?
|
| Пон Окт 12, 2020 10:34 pm |
|
 |
|
syscop
|
Ако имаш идея как да внесеш кеш по сметка без да ходиш до каса кажи и ще се възползваме  . През банкомат не се брои.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Окт 12, 2020 10:41 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Бях останал с впечатление, че Тишо говореше за такса при захранване на сметката безкасово. Ама сега като препрочетох какво е писал, може и да е било касово.
|
| Пон Окт 12, 2020 10:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е то ако ти удържат пари и за захранване на сметка по банков път, ще е върха 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 13, 2020 12:19 am |
|
 |
|
itso.t
|
Ще съм умерено учуден ако ми начислят такса, че имам пари в джоба докато минавам покрай клон на банката... 
|
| Вто Окт 13, 2020 8:27 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В момента е така. Ако получаваш пари по сметката ти от чужбина, банката ти взима такса.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Окт 13, 2020 8:33 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Незнам коя е тая банка, ама вземи да я смениш 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 13, 2020 9:27 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Всяка банка е така, тук въпроса не е в банката а в договорката между страните, кой какво покрива. Съвсем нормално е разхода да се дели между получаващата и приемащата страна. Така рбаотят банките в цял свят, ако някой си получава точната сума това е защото отсрещната страна е поела разходите и на двете места.
|
| Вто Окт 13, 2020 11:52 am |
|
|