Отговори на тема  [ 131 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Давайте идея за избор на банка. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Давайте идея за избор на банка.
Bai Ui написа:
майко мила, още ли плащате такси на банки и банкомати? ... Отделно в много банкомати има едни отвори като пощенски кутии за депозити - слагаш си парите в плик, на плика пишеш сумата и банковата сметка и до два дена парите се превеждат по сметка.

... и банките се издържат като връщат празните пликове за вторични суровини ...

Нед Окт 11, 2020 8:10 am
Профил

явно не си чувал за лихви

Нед Окт 11, 2020 11:29 am
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
явно не си чувал за лихви

Bai Ui написа:
майко мила, още ли
плащате на банките лихви? Те отдавна по белия свят са отрицателни :)

И сега сериозно - тук банкоматите с депозитна функция правят разпознаване на банкнотите които са подадени в приемника му и сумата се отразява незабавно по сметката.

Нед Окт 11, 2020 6:18 pm
Профил

Е това е така във всички атм-ми които приемат депозити. Това което се спомена е по скоро някаква по-масова версия на депозит сейфове те. Едно време в БГ ги имаше по банките, една вратичка дътпаш, отваряш, пускаш и те влизат в сейф. Не помня дали се отваряха с ключ, по хамериканска просто се отварят, нашенските не знам дали изобщо обработваха от частни лица.

Нед Окт 11, 2020 7:24 pm
Профил
Аватар

ilkor написа:
И сега сериозно - тук банкоматите с депозитна функция правят разпознаване на банкнотите които са подадени в приемника му и сумата се отразява незабавно по сметката.

От което Ганю се чувства сигурен и спокоен - мускалчетата в дисагите, дисагите под г*за.
Има си хас да даде пари, когато може и да не даде. И някой друг да опере пешкира.
Абе мене ако питате, няма келипир в тея банки. Виж друго нещо са си форумите. Тука се редят правителства и министерски кабинети, правят се стратегии за здравеопазването, научни разработки и патенти, въобще велики работи.
Оставете ги банките - ветър работа. Да ходи там който няма секретарки. Да оплаква окото и после беж на бюрото.

:D Не се впрягайте. Честит Световен ден на психичното здраве (на патерица)

Нед Окт 11, 2020 7:57 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Е това е така във всички атм-ми които приемат депозити. Това което се спомена е по скоро някаква по-масова версия на депозит сейфове те. Едно време в БГ ги имаше по банките, една вратичка дътпаш, отваряш, пускаш и те влизат в сейф. Не помня дали се отваряха с ключ, по хамериканска просто се отварят, нашенските не знам дали изобщо обработваха от частни лица.

Цитат:
майко мила, още ли плащате такси на банки и банкомати? Аз си мислех че това е останало в миналото.

В цивилизованият свят това е отживелица, единствено на някои банкомати, които не се обслужват от банки се плаща такса за теглене и таксата е изписана с едри букви на дисплея, за да няма съдене после и обикновенно тези банкомати масово се избягват и хващат паяжини.

Отделно в много банкомати има едни отвори като пощенски кутии за депозити - слагаш си парите в плик, на плика пишеш сумата и банковата сметка и до два дена парите се превеждат по сметка.

Няма опашки на гишета, няма сърдити лелки и "тука не е информация". Аз като споменах преди време че България е в третия свят по отношение на банковото дело и обслужването бяхте готови да ме изядете с парцалите.

Нед Окт 11, 2020 8:00 pm
Профил
Аватар

Хубавото е, че има и алтернатива. В зависимост от авоарите и купюрите могат да се използват буркани с вместимост между 0.5 и 10л.
Нататък, според даденостите - в мазето, закопават се в градината, депозират се в сейф и т.н.

Нед Окт 11, 2020 10:10 pm
Профил

Илко що се правиш на ударен и ми манипулираш постовете, от създаването си банките печелят от лихвата, която се начислява върху кредита, лихварят за да има достатъчно пари да отпуска кредити започва да предлага и лихви върху депозити, т.е. хората си държат парите в банка за да печелят за това. Отделен е бил въпросът за сигурността, който нещо не работи както трябва в третият свят - нещо много често напоследък фалират банки, а вложителите пият една студена вода. В англия примерно влоговете на хората се гарантират от държавата стига да не надхвърлят 85000 паунда (източник), такава гаранция предлага ли се в България? Вместо гаранции обаче вложителят се облага с такси. Когато напуснах тая държава през 2003 имах валутна сметка в Експресбанк, не я закрих ей така, да я има, след няколко години обаче (мисля към 2007 или 2008) при едно от прибиранията си намирам писмо от банката, с което ме уведомяват че дължа 90 евро такси за обслужване на сметката, в която имам 0 евро. Тоест банката ме наказва за това че съм си открил сметка при тях. В Англия няма такива такси, единствените такси са ако си надхвърлиш овърдрафт лимита, теглиш кеш от кредитна карта и както вече споменах има банкомати, които не се обслужват от банки а от фирми, които печелят само от тези такси.

Последна промяна Bai Ui на Нед Окт 11, 2020 11:44 pm, променена общо 1 път

Нед Окт 11, 2020 11:30 pm
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
...В англия примерно влоговете на хората се гарантират от държавата стига да не надхвърлят 85000 паунда (източник), такава гаранция предлага ли се в България?...

Естествено че има такава гаранция? Не си ли говорите с Гугъл?

Нед Окт 11, 2020 11:39 pm
Профил

Чашата със студена вода е гарантирана

Нед Окт 11, 2020 11:53 pm
Профил

Bai Ui написа:
...Когато напуснах тая държава през 2003 имах валутна сметка в Експресбанк, не я закрих ей така, да я има, след няколко години обаче (мисля към 2007 или 2008) при едно от прибиранията си намирам писмо от банката, с което ме уведомяват че дължа 90 евро такси за обслужване на сметката, в която имам 0 евро. Тоест банката ме наказва за това че съм си открил сметка при тях...

Това го измислиха французите, когато купиха банката. Преди тях такова нещо нямаше.

Пон Окт 12, 2020 8:28 am
Профил

syscop написа:
Това го измислиха французите, когато купиха банката. Преди тях такова нещо нямаше.

Това не го измислиха французите - има го във всички банки в българия и за това са виновни тъпите бългъри. Като питам във форумите:
"Кажете ми банка без такси"
- веднага се почва:
"Ти за една такса ли си? Ти знаеш ли че аз за курви давам всеки месец по 2000 лева и за мен че ме таковат с такса не не ебе."

Пон Окт 12, 2020 8:42 am
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
Илко що се правиш на ударен и ми манипулираш постовете, от създаването си банките печелят от лихвата, която се начислява върху кредита, лихварят за да има достатъчно пари да отпуска кредити започва да предлага и лихви върху депозити, т.е. хората си държат парите в банка за да печелят за това. Отделен е бил въпросът за сигурността, който нещо не работи както трябва в третият свят - нещо много често напоследък фалират банки, а вложителите пият една студена вода. В англия примерно влоговете на хората се гарантират от държавата стига да не надхвърлят 85000 паунда (източник), такава гаранция предлага ли се в България? Вместо гаранции обаче вложителят се облага с такси. Когато напуснах тая държава през 2003 имах валутна сметка в Експресбанк, не я закрих ей така, да я има, след няколко години обаче (мисля към 2007 или 2008) при едно от прибиранията си намирам писмо от банката, с което ме уведомяват че дължа 90 евро такси за обслужване на сметката, в която имам 0 евро. Тоест банката ме наказва за това че съм си открил сметка при тях. В Англия няма такива такси, единствените такси са ако си надхвърлиш овърдрафт лимита, теглиш кеш от кредитна карта и както вече споменах има банкомати, които не се обслужват от банки а от фирми, които печелят само от тези такси.

Някак си ми е много трудоно да повярвам, че в Англия ще имаш еврова разплащателна сметка (не депозитна) и няма да ти начисляват такси. Особенно ако седи празна. Не за друго, ама това почти никъде по света го няма. Това с таксите не са го измислили нашите банки, в цял свят банките от години не печелят от лихви, а от такси и "инвестиции". Тя лихвата отдавна не е привлекателен инструмент, особенно от как централните банкери снабдяват всеки на корем с тоалетна хартия.

Пон Окт 12, 2020 8:45 am
Профил ICQ

ike написа:
...
Това не го измислиха французите - има го във всички банки в българия и за това са виновни тъпите бългъри...

На какво основание твърдиш това? Бил ли си свидетел на място?

Пон Окт 12, 2020 8:57 am
Профил

Цецо прав си сега проверих в моята банка чарджат за сметка в евро, но нещо ми се губи смисъла за такава сметка при условия че паунда е конвертируема валута в цял свят, дори в някои страни се обменя много над централният курс на банката. Ако искам да си държа парите в евро имам сметка в австрийска банка, където няма месечна такса за обслужване. Но не си прв че банките не печелят от лихви, явно не изплащаш нито къща нито кола, нито пък имаш кредитна карта за да го усетиш с джоба си.

Пон Окт 12, 2020 9:10 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 131 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща