Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Превод на пари към американска сметка 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цецо,

Аз съм пращал дебитни карти по пощата от тук към България. Слагам ги в плика в картона, с който идват по пощата до в къщи от американската банка. И трите пъти, в които съм пробвал, стана без проблем. Но не знам как ще е от България към USA...

Чет Май 11, 2006 6:54 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Още нещо - защо смятате курсовите разлики два пъти? Аз имах предвид да вкараш левове в българска левова сметка. И тук като се тегли от банкомат излизат долари. Така само си купуваш доларите веднъж от българската банка.

Чет Май 11, 2006 6:56 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
- доларите ще си ги купя. Но пък сега долъра си е на далавера.

не бързай да купуваш, може и още по на далавера да стане до месец
ако онзи малоумник Буш реши да изпука още $300 милиарда във война срещу Иран отново ще пуснат презокеанската печатница, при първото пускане на печатницата $ падна от 2.30 лв на 1.50 лв (вече) при второто пускане може долара да стане лев че и по-малко
по всички анализи които съм чел сега доларът е силно надценен - просто в САЩ като им потрябват още пари си ги пчатат а Китай и Япония държат по $600 милиарда валутни излишъци, но в един момент ако решат че тези резерви в $ не им трябват...

Чет Май 11, 2006 7:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами не че мога да я пусна по пощата, ама кой я знай кога ще стигне. Той човека дето трябва да ми донесе нещата ще отпътува дотогава. Но мога да му я дам като дойде, за да е активна опцията за в бъдеще. А за тоя път или ще прежаля повечко долари за банкови такси или ще се откажа, не е болка за умиране.

Иначе аз лично не смятам разликите два пъти. Така или иначе мисля да го направя с Visa Electron, тя се издава в $. Така ще купувам $ само веднъж при внасянето тука в БГ.

Чет Май 11, 2006 7:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
3aek написа:
Цецо написа:
- доларите ще си ги купя. Но пък сега долъра си е на далавера.

не бързай да купуваш, може и още по на далавера да стане до месец
ако онзи малоумник Буш реши да изпука още $300 милиарда във война срещу Иран отново ще пуснат презокеанската печатница, при първото пускане на печатницата $ падна от 2.30 лв на 1.50 лв (вече) при второто пускане може долара да стане лев че и по-малко
по всички анализи които съм чел сега доларът е силно надценен - просто в САЩ като им потрябват още пари си ги пчатат а Китай и Япония държат по $600 милиарда валутни излишъци, но в един момент ако решат че тези резерви в $ не им трябват...

А аз със валутни спекулации не се занимавам. Нямам талант за тая работа. :lol:
Пък и ако долара падне под левче, световната финансова криза ни е вързана в кърпа. Защото USA са най-големия консуматор в света, износа на всички държави за там ще си ебе майката.

Чет Май 11, 2006 7:09 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Re: Превод на пари към американска сметка
Цецо написа:
Трябва да преведа пари в американска сметка, да ми се закупят едни работи от там.

Какъв е най - евтиния начин да го направя от нашата мила родна страна?

Става въпрос за около 500$.

Western Union?

Или директен превод от моя сметка в БГ банка? Има ли БГ банка в която преводите към американска банка да са осезаемо по-тънки?

Американската банка е LaSalle Bank.

Цецо,

Има 2 компонента освен самата такса която твоята чужда банка (Българската банка тоест) ше те удари със:

1. Това е Bank of NY такса от $15 за суми между $501 - $7499. Защо питаш? Това е така защото над 99% от международните жици използват BNY като кореспондентска банка, няма нищо специално просто чуждите банки си отварят сметка с BNY и така става възможно да използват няхната "жична стая" за местните трансфери.

2. Входяща жица такса на нашата банка която е обикновено фиксирана $10 независимо от сумата, но тук можеш да видиш големи различия в зависимост от банката, докато BNY е фиксирана такса.

3. Точка три е какво твоята банка ще те удари за изпращането на жицата - до колкото знам ЦКБ е EUR 10 не зависимо от сумата.

Имах малък домашен проект да тествам банковата система, и ако се интересуваш резултата от теста е тук. В общи думи резултата е много добър и показва голям напредък и постила килима към сериозна економическа сталба:

http://www.gokrystal.com/bg_atm/atm.htm

Ако се интересуваш за превозване на финансии от тук към България - това е още по лесно. Таксата е само $15 за BNY и 2 EUR за входящата жиза (това е ЦКБ за този пример щото имам първа ръка информация за тях), ето пример:

Изображение

Доста банки не удрят никакви такси за изходяща международна жица, особенно ако си клиент с вярвъщ фонд или взаимен инстумент. Тези числа можеш да провериш сам от международната жична стая на BNY - 315-765-4207 х4207

PS. 3aek, президента няма контрол върху фискалната ИЛИ монетарната стреда - моля образовайте се малко. Едното е под контрол на конгрес а другото под контрола на 12-те федерален резерв банки. Ако вече теглиш обобшение си прав - сасщо така няма контрол върху лихвения реит и бъдещите. Всички тези неща не са под контрол на никого, а на невидимата ръка на капитализма, и под ръка аз нямам пред вид биологическия оргън с пръсти и нокти а невидимите правила които балансират привидно елементарните параметри като лихви, бъдещи и инфлаця. Това че USD е депришнат в сравнение с EUR е знаме на бодобрение - износите се качват значително поради това обстоятелство и по елементарния факт за вакум - и GDP отива много нагоре. В същият смисъл война е много благоприятно икономическо сечиво - но не е политически прието да се казва така. Ако беше до мен - аз бих нападнал още няколко малки нации и бих се пенсионирал на 36 годишна възраст поради големината на растежа на моите инвестиции, които без война биха отнели още 18 години да постигнат такъв растеж.

Твоят пример е все едно да кажеш - метрото в NYC е гадно и това е знак на западаща икономика - #1 е напално вярно, това е едно от най гадните метра в света, #2 е савсем погрешно обаче. Та тъка и с тази мярка USD<->EUR, ако ти днес си CFO на Airbus Inc. и бог слезе и ти даде едно желание за днешния курс - какво би си поискал - днесшния разменен курс или нещо от порядъка на 3 EUR za 1 USD? Това е загадка за теб :)

Вто Юни 27, 2006 5:38 am
Профил
Аватар

ds18s20 написа:
PS. 3aek, президента няма контрол върху фискалната ИЛИ монетарната стреда - моля образовайте се малко.

съжалявам ако съм те засегнал на президент, може директно да няма но индиректно има - като харчи неразумно
за това колко е добре долара да е обезценен питай някой който си налива бензин на бензиностанцията ;)

Edit:
ds18s20 написа:
Ако беше до мен - аз бих нападнал още няколко малки нации и бих се пенсионирал на 36 годишна възраст поради големината на растежа на моите инвестиции, които без война биха отнели още 18 години да постигнат такъв растеж.

човек който живее в 21-ви век и расъждава така е достоен за съжаление, няма аргумент който да оправдава войната а най-малко това са парите
това е мотив от каменната ера когато племената са се биели помежду си за да си завземат богатствата и едното племе (победител) да повиши стандарта си за сметка на другото племе (победено)
Поздравления за PR-ите на Буш че така успешно са промили мозъците Ви и са ви върнали на ниво средновековие в мисленето

помисли само какво би се случило ако ти загубиш най-близките си хора за да може някой да му разтят по-бързо инвестициите, успех!

Последна промяна 3aek на Вто Юни 27, 2006 10:00 am, променена общо 1 път

Вто Юни 27, 2006 8:58 am
Профил
Аватар

3aek написа:
ds18s20 написа:
PS. 3aek, президента няма контрол върху фискалната ИЛИ монетарната стреда - моля образовайте се малко.

съжалявам ако съм те засегнал на президент, може директно да няма но индиректно има - като харчи неразумно
за това колко е добре долара да е обезценен питай някой който си налива бензин на бензиностанцията ;)

Ах съвсем не, това е дискусия и всеки има мнение. И това е добре - разбирателсво по всички вапроси не е! Икономическата дискусия е една която изисква време и сащо сходни цели - смисъла на икономика наука не е нещо различно от идеите на старите кримки - да видим в бадещето и да използваме тази информация за удвояване на притежанията си. За жалост няма много добри магйосници дори и между азятците вапреки че те са майстори по финансиите. В момента горивото е горе долу на сащто ниво като 1982:

Изображение

Това си е част от живота, а консуматорите винаги ще мранкат - че няма безплатна медицинска услуга, че нямат ежедневен оргазм, и какво ли не. То си е част от емоцията на живота но в гледна точка на контрол то е като да караш кола но само в огледалото за задно виждане да имаш поглет, и то сас 2-3 месеза закаснение щото тия неща не се появават барзо по редовните маркери.

Вто Юни 27, 2006 9:56 am
Профил
Аватар

3aek написа:
помисли само какво би се случило ако ти загубиш най-близките си хора за да може някой да му разтят по-бързо инвестициите, успех!

Според едно социологическо проучване средният американец днес посочвал че има ЕДИН близък човек.
Което означава че има огромен брой хора които посочват и НУЛА.
Така че Заек, примерът който даваш по-горе сигурно е трудно разбираем за средния американец.

ds18s20 написа:
Ако беше до мен - аз бих нападнал още няколко малки нации ...

Мога ли да разбера кой е критерия по който определяте там в САЩ големината на ... нациите?
А продължението на горното ти изречение е без коментар. Приемам го единствено ако за целите на дискусията говориш хипотетично.

Вто Юни 27, 2006 1:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
....Мога ли да разбера кой е критерия по който определяте там в САЩ големината на ... нациите?

Всеядни са....

Вто Юни 27, 2006 2:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Цитат:
....Мога ли да разбера кой е критерия по който определяте там в САЩ големината на ... нациите?

Всеядни са....

твърде погрешно, погледни къде са нападали в последно време - все където мирише на петрол
сега ще се сдобрят и с Кадафи само и само да засмучат Либийски нефт
иначе Северна Корея отдавна да го е отнесла но за техен късмет няма нефт там ;)
чудя се дали няма да ударят и Венецуела защото Уго Чавес псува Буш т.е. това си е направо заплаха за националната сигурност на САЩ!

Вто Юни 27, 2006 4:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Буш се кротна. Прекалено много негативизъм се събра по света и в самите щати. Сега само ще заплашва. А и предполагам вече е схванал че от бутането на Садам до резервоара на колата пътя е доста дълъг и несигурен. Пък и има доста по евтини начини да се подчиняват диктатори от директната офанзива. Садам беше личен враг на фамилията и затова там беше директен. С останалите диктатори ще се действа на принципа на моркова и тоягата. Като почнат да мрат от глад поради икономическа изолация, венецуелците сами ще си свалят Чавес.

Вто Юни 27, 2006 5:11 pm
Профил ICQ

Мнение 
Я свалет я не ..... а и то от икономическа изолация тия държави не се страхуват много, кой ще им я наложи, бразили я и аржентина .. или куба, или колумбия .... та какво толкова пазаруват от САЩ и евентуално лизешите задника им европейци ....или пък ще им спрат износа . за къде ... като забранят за сащ, веднага ще се прукнат кубински, мексилкански ибразилски фирми които ще изкопуват от тях и ще продават в САЩ, вече на разумно по висока цена ...или пък на Иран ... гледам китайците не са с езасилили да им налагат ембарго, за останмалия арабски сваят няма да говорим ... ми той китай и без това има недостиг на петрол, американците нека си налагат ембарго, винаги ще има страни които ще купуват ....по един или по друг начин, от това губят най много точно щатите и европа, продукти пак ще стигат до тях, но вече през много по ускъпени канали, естетсвено на по високи цени ....

Вто Юни 27, 2006 5:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Няма страна по света която да е под икономическо ембарго от страна на САЩ и да е прокопсала. Либия, Куба, Северна Корея, Иран, Палестина - всичките мизерстват. Нищо че имат негласна подкрепа от Русия или Китай, тези страни винаги са в графата - не искам да живея там. Китайците могат да ти пройзведат МП3 плеъри, компютри или чехли, но за щастие нуждата от стоки и технологии не свършва с това. Либия също има петрол, но се натискат яко, американците да им отменят санкциите. Защо ли?

Един прост пример. На мен ми отказаха доставка на Алтера за БГ (естествено начин се намери). А са си представи че не става въпрос за бъдещ член на ЕС, а за страна от ония горните вражеските. А върви прави каквото и да електронно пройзводство ако можеш. Ни Китай, ни Русия ще ти помогнат. Просто пример, но това важи във всяка сфера. Обявят ли те силните на деня за персона нон грата - нямаш шанс. Особенно ако си некакъв смешен латино с мания за величие (какъвто е Чавес).

Вто Юни 27, 2006 6:43 pm
Профил ICQ
Аватар

3aek написа:
Мога ли да разбера кой е критерия по който определяте там в САЩ големината на ... нациите?
А продължението на горното ти изречение е без коментар. Приемам го единствено ако за целите на дискусията говориш хипотетично.

:) Разира се е хипотетично, искам да дам пример как война вдига производството и от там общаото качество на живота.

Да отговоря на въпроса ти - CPI (comsumer price index) е 6 седмичен кръг в който цени на 400 консуматорьки продукта се рефлектират в таблица в всички краища на страната от 1955. Например - мляко, борми, бетон. Когато има промяна на горе или на долу, индецка рефлектира тази промяна. За какво се използва? За определяне на лиьвен процент.

Например, ако един вземе заем и лихвата е 7% за 1 година колко печалба мислиш че прави банката - в зависимост от CPI днес би направила 3.5% - а какво е другото питаш - то е разликата в покуаптелкната способност която ще загубиш след 1 година. Това е наи колямото приложение на CPI, гругото е мярка на инфлация и обобщен маркер на индустриите.

Надявам се това отговори въпрса на Заек. Ако очаквате отговор като $4.88 извинявай, нямам такъв защото вапроса ти е чисто икономичен и ме радва. Повечето хора искат да чуят големи цифри, и то в долари обезателно :) Икономист ли си? Това е парвия въпрос от интерес до момента в контекст на политичести теми.

Прав е Цецо - ембарго е не ефективно и глупаво. Такива детски страсти само нараняват бизнеса, и от верижната реакция - качеството на живот. Глобалния пазар е важно да е отворен и да няма политици да се месят. Хората на една нация сами ще им покажад дулото зад дупето по простата причина че и те един ден ще искат да имат сходно качество на живота, и ще направят каквито промени са необходими да си го получат. Било политически или други. Никой не иска да го доминират и никой не иска да е на дъното на варела. Всички тези детски истории на президентите от миналото са шоу и без никаква сила. По някога е често излагация колко не-ефективни са тези сечива. Упира до некомпетентност ако ме питате.

Респект към Цецо - разбира се че ще намериш начин да внесеш Алтера. Тези дни не е да/не вапроса. Отговора на 99% от вапросите е пари, а на останалия 1% - много пари. Но не е работа там - а е работа да внесеш на съсщите начинания на които Канадска фирма би внесла. За това тия от Алтера заслужават ботуш по къза - по-високата цена на вноса се транслира към твоите клиенти, и това поради някой игнорант служител в ваншния треид групата им. От душа се извинявам - политиците да се фокусират на секса и да ни оставят намира - ти имаше вапроси за международните жици нали? Светни ми PM ако мога да улесня.

ПС. Това е шека от форумие но ме уби - "оставене ме на бира моля" :)

Вто Юни 27, 2006 6:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща