|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:57 pm
PWM зарядно за автомобилен акумулатор
| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
 Re: PWM зарядно за автомобилен акумулатор
Предполагам маслото кипва и става бум... ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Авг 24, 2020 8:42 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Виждал съм само в ютюб. Не искам да виждам на живо. То не просто кипва маслото ами и се запалва. Нашето е от тия дето ги носят готови сглобени и само ги цопват на предвиденото място. Фирма ПИС - ТоНи няма начин да не ги знае  и са му и градски  Стеничката към ниската част не е кой знае колко дебела а и да е - няма никакво значение - трафчето е по средата между средното и ниското и от двете му страни има решетъчни врати. Ако се запали - нищо не може да задържи пожара и експлозията вътре. На всичко отгоре покрива е сваляем и с нищо не е закрепен - ако се взриви ще си фръкне без никакви проблеми. Като цяло тази концепция е супер стига да няма сериозни аварии. Ние сложихме 400kVА а в тази клетка може да влезе 630. Което така като гледам не е много далечна перспектива вече. Само се вдига покрива, вади се и се слага другото.
|
| Пон Авг 24, 2020 12:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Мда така става, бума е красив, само да не си наблизо и да не е твое  Слага им се водно гасене, не толкова да гаси колкото да охлажда, ама за БГ съм правил само два такива проекта и нито един от тях не е изпълнен, а не е нещо скъпо.
|
| Пон Авг 24, 2020 2:32 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Burbank Power Substation: https://www.youtube.com/watch?v=IIMlHjfhb6UBurbank Power Station: https://www.youtube.com/watch?v=xdJAgjvGavwИма и още - ползвайте търсачката на youtube и ще изкочат.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Авг 29, 2020 5:55 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Имаше филм, някога - за разни електротехници в Ню Йорк, чиято всекидневна работа включва занимавка със силови и киловолтови кабели, и не само по разни подземни станции, или в шахти по улиците. Вода и кал отвсякъде, умрели и живи плъхове и други гадини, и в същото време гледаш да не се изпържиш.
Поредицата май беше за най опасните работни места или нещо такова, и водещия се опитваше да спечели Дарвинова награда във всяка серия...
|
| Нед Авг 30, 2020 1:05 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
Майтап с тока не бива щото ако те удари не мое му го върнеш. Не знам кой колко пъти го е удрял ток но мен не ми стигат пръстите на ръцете и краката да ги изброя, първия беше още на 8-10 години, бръкнах с една вилица в ел котлон да проверя що свети болтчето, е не разбрах точно тогава но научих какво е ток. Най-голямата щета която ми е причинил тока е че ми изгори двете длани и кожата ми се обели като от изгаряне, хванах се за един стълб с лампа и за една ограда, добре че баща ми се усети навреме и ми отвъртя страхотен тупаник да ме отлепи от стълба, а най-високото напрежение което ме удряло е 50 kV от едно захранване за рентгенова тръба.
|
| Нед Авг 30, 2020 4:29 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
преди ~10г. в бургас беше гръмнал трафопост в жилищен блок - беше отнесъл плочата на ап. на 1-я етаж ... оттогава май вече е забранено да има трафопостове в жилищни сгради !? PS: https://www.mediapool.bg/gramnal-trafopost-razrushi-nyakolko-apartamenta-v-burgas-news198419.html
|
| Нед Авг 30, 2020 10:00 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Т.е. някога са били разрешени?! А бензиностанции в мазетата има ли?
|
| Нед Авг 30, 2020 4:22 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Нафтостанции имаше във всяко мазе  Даже се чудя, как не е имало тежки последици. Но с нафтата беше лесно да се изкара зимата.
|
| Нед Авг 30, 2020 9:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не ми се рови сега, някъде в тубата имаше видео на един траф който си беше точно като бомба, с ударна вълна и всичко останало. Виждал съм на живо последствия, самото бум не съм го виждал, то обикновено нашата работа е била преди или след като е имало бум. Иначе за нафтата, сега като се замисля си е цяло чудо че не сме се запалили. Имахме два резервоара по 500 л и два малки по 100 или 200 не знам. Единия голям не помня да сме го пълнили, обикновено само единия и малките. Разливаше се постоянно, това беше най-вътрешното мазе, осветление нямаше или не работеше един господ знае, като сложиш тубата шанса да не прелее е малък. Светеше се със свещ ... освен двата резервоара имаше и всякакви други боклуци, дървени, някакви парцали, абе мазе на 100 годишна къща и така от както се помня до 92-ра, когато пуснахме парно, естествено това е така доста от преди да се появява аз. Айде аз бях по-отговорен, а и сръчен, ама сме пращали и брат ми да пълни нафта, да е бил на 9-10 ... и ако главата му не беше толкова корава да беше отдавна на парчета, не знам колко пъти е изтървал свеща, но явно е до късмет 
|
| Пон Авг 31, 2020 1:34 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Май твоите родители нарочно са се опитвали да се отърват от брат ти, но не са успяли да извадят късмет.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Авг 31, 2020 6:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то къде родителите къде аз, най-вероятно повечето пъти е било отиди напълни тубата и аз съвестно съм препредава задачата надолу по веригата : D Сега като мисля направо се чудя как е оцелял, то не бяха плочки в тиквата/тротоарни/ скачане в асансьор и шахти и кви ли не други простотии, запалихме едно кино и една поликлиника..... личи си че от малък ме влече науката около пожарите 
|
| Пон Авг 31, 2020 7:23 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Нафта зорлем се пали. Изпарения трудно образува. Ако няма пожар не ми се вижда толкова опасно.
|
| Вто Сеп 01, 2020 5:43 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Професионален шофьор нееднократно ми е демонстрирал, че цигара хвърлена в бензин гасне. Аз ви гарантирам, че ако извадиш маркуча от газовата печка и драснеш клечката ще си гори, но няма да гръмне. Неведоми са пътищата Божии 
|
| Вто Сеп 01, 2020 8:34 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Бонго - аз съм си заливал ръката с екстракционен бензин както държа запалена цигара - каза само "фъс". Ама не бих го направил пак нарочно. Иначе аз огън не мога да паля - не съм е...л циганка. Колкото и пъти да се опитвам да паля печки, барбекюта, камини - все не ми се получава. Навремето даже и нафтовата печка все не искаше да ми се запалва.
|
| Вто Сеп 01, 2020 9:11 am |
|
|