|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:12 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Philips маха производството на чипове
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Philips маха производството на чипове
http://www.reghardware.co.uk/2006/06/23 ... timetable/
изглежда са решили да следват пътя на Моторола които отделиха производството на чипове в Onsemi и Freescale
|
| Съб Юни 24, 2006 3:14 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Дано дислоцират производството в Ботевград, че да усетим келепир от цялата работа 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Юни 24, 2006 4:25 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Едва ли. Както някой беше написал някъде из форума българия ще е свинефермата и саламджийницата на ЕУ то. Няма да ни подадат високите технологии.
|
| Нед Юни 25, 2006 10:39 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Добре де, кво значи "да ни дадат"? Тва социализъм тип "СИВ" ли е, или кво? Все си мисля, че мога да произвеждам каквото си поискам.
Друг е въпроса, че жълтите печатници на чипове няма какво да ги конкурира и няма особен смисъл да се развива тоя отрасъл другаде.
|
| Нед Юни 25, 2006 11:02 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Жълтите печатници на чипове - печатат боклуци. Виж на AMD, Intel и другите къде са им заводите. Едва ли някой ще направи нещо сериозно там. Тия дни ми разправяха, че да направиш завод там трябва китайците да имат 51%. Незнам дали е вярно, но ако е - колкото е добре за тях, толкова е и зле -защото никой няма да закара там високи технологии. Ще им дават само остатъците от бивши такива.
|
| Нед Юни 25, 2006 4:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Dimitar . .... не съм съвсем съгласен с теб, Intel и AMD първо не бух казал че са чак върхът на технологиите, всъщност ... аз хич не с евпечатлявам от PC историите им, но все пак .... струва ми се че скоро ще имат заводи там. Една от основните причини все още да няма масово изнасяне на таквиа технологии към китай е същността на процеса, просто за този процес не са нужни купчини хора, т.е. почти нищо няма да донесе една релокация, освен разходи по преместване ан дста скъпо оборудване. Но все пак става, в изтока се печатат доста чипове, дали е точно китай не е от голямо значение.
Другия проблем е е китай нямат достатъчно потенциал макар че са почти 2 млрд, не само нямат технологии, нямат потенциал, технически, умствен. Там правят всичко, но опитай някой китаец да направи някаква промяна и ще видиш какво пипкане почва. Общо взето там идеята е масово произодство без да се влага много в мислене кое как да стане. Като механика се справят горе долу, но до там им стигат силите. Кадрите които ги имат, ми се струва че никой няма да ги остави да отидат в часния сектор, поне докато са шепа хора, те трябват на партията, на военните .... та искат не искат нямат голям избор. Остават средни ниво специалисти с които е трудно да правиш нови неща.
Факт е обаче че се развиват много бързо, правителството опитва да превлече технлогии, да обучава кадри, а когато се управлява с твърда ръка и от циганин може да излезе супер специалист, просто докато създадеш 1 ще затриеш оте 10 хил, но тов аняма никакво значение, това както в преносния, така и в буквалния смисъл ...... ум насила не се налива, но силата може да стимулира проявата на ум ... иначе те са си мързелива нация .. като българите ....
|
| Нед Юни 25, 2006 4:55 pm |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Още преди дестина години Philips искаха да купят правешкия завод, само те си знаят за какво им беше дотрябвал. Само че тогавашните
управници не го продадоха и сега от него не е останало нищо. Едвали днешните са на по-различен акъл от тогавшните ( от Philips трудно ще вземеш
пари под масата) за да им продадът ботевградския или това което е останало от него.
|
| Нед Юни 25, 2006 5:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Коя друга ширпотреба според теб тогава е върха на технологиите.
|
| Нед Юни 25, 2006 5:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
То точно това е шир потреба, преди време интел се напъваше с 0,09 технология, други вече я ползваха, сега мъчат 0.065 .... големи думи, големи работи, ефективноста е много спорна, лично за мен РС продуктите на интел, както и на амд са си преливане от пусто в празно, така е всъщност в РС индустриата. Вдигат честоти, смъкват размер на елментите, процесорите продължават да греят без не особенно ясно подобряване на производитеност, здраво реклама, те това е масова шир потреба.
Не оспорвам други продукти на интел, но РС историите ... но какво да се прави, това иска пазара това дават, с добра реклама ...както някой някга е писал, с пари и от мулето ще стане депутат ....
За мен това което правят фирми като TI, AD, Infinion или ST не е никак пo малко от това дето интел прави, само дето не промиват точно така моззъците на нищо незнаещия потребител.
|
| Нед Юни 25, 2006 5:46 pm |
|
 |
|
3aek
|
тони, точно PC "историите" правят 90% от доходите на Интел, а TI, ST, AD и Infineon взети заедно не правят толкова пари колкото Интел от PC процесори
ако погледнеш дори Philips сигурно 50% от приходите са от лампи и системи за осветление, 40% от TV, DVD и домашна техника и 10% от полупроводници
Моторола затова отдели полупроводниците и се фокусира в комуникациите, едно е да продаваш компоненти друго крайно изделие
|
| Нед Юни 25, 2006 10:04 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|