|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:06 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
нейтив-американско и афро-американско 
|
| Сря Авг 26, 2020 8:44 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
...а черно белите филми вече ще са !=черно!=бели филми... 
|
| Сря Авг 26, 2020 9:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Здраво ги подгониха.  Ама успяха да избягат гадовете.
|
| Сря Авг 26, 2020 9:24 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
- Ya know how damn Bulgarians call books bro? - How? - K'nigga! - Damn racists!
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Авг 26, 2020 11:25 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Ходите на разходка с яхта и правите купони... ето как свършва https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/27 ... ai_ostrov/
|
| Чет Авг 27, 2020 9:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Е това не се случва много често, ама туристи и яхта... Корабите си искат тяхното, да му мисли застрахователят
|
| Чет Авг 27, 2020 10:52 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Те не ми били обикновенни пътници - а казахстанци.
|
| Пет Авг 28, 2020 12:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това също не трябва да се пренебрегва, ако бях застраховател щях да изключвам казакстанци, руснаци, украинци, македонци.... много вероятно българи, китайци и изобщо всичко на изток от Унгария и на запад от Япония
|
| Пет Авг 28, 2020 4:12 am |
|
 |
|
Grubi
|
не ги дискриминирай така гадно - просто ги накрай да си платят яхтата / да оставят депозит преди партито  после да правят каквото искат
|
| Пет Авг 28, 2020 9:12 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Накрая да не се окаже, че туристите са били примерни, а причина за пожара е автоматизацията на лодката, 'щото някой направил към един от захранващите блокове некъФ грездей който окъсявал изхода му, за да можел да се рестартира друг грездей... 
|
| Пет Авг 28, 2020 11:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
И това не е невъзможно, въпреки че това е голяма лодка, там нещата обикновенно са доста по-строги. Не е изключено да е авария но на тия лодки имаш гасителни системи, извести телни... да го докарат до там съвсем да сгори...
|
| Пет Авг 28, 2020 3:34 pm |
|
 |
|
Grubi
|
 иска ми се да беше така, ама пусто тия милионери не идват при мене за самоделни окъсяващи грездеи за яхтите си най-сладката работа, имам предвид като удовлетворение от положения труд и като спомен - беше в една фабрика за мебели. Работих още в Комет, и май даже бях студент. Може би 1997-8-9. Човека дойде, и се оплака че някаква голяма машина сдала багажа, а нямахме същото реле. Взех някакви инструменти и няколко релета, и той ме заведе във фабриката. С кой акъл съм тръгнал сам, незнам. Показа ми машината, остави ме да работя, имаше някакви проблеми, но после всичко тръгна както трябва. Или пък инсталираш нещо на приятел, дори без пари - и след 10 години ти се обаждат - още работи, но трябваше да сменим батерията...и сега ще работи още 10.
Последна промяна Grubi на Пет Авг 28, 2020 5:23 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Авг 28, 2020 3:39 pm |
|
 |
|
nik
|
де да беше всичко толкова розово...
по английско, къща, гредоред, кабелите минават под дюшемето, това си е стандартната практика, без предпазни тръби и каквото и да било, просто пуснати кабели под дюшемето, за да минават през гредите се дупчат дупки или канали или кой каквото му хрумнало... викам си защо като започнат ремонт някъде всичко махат и го правят наново... чудна работа, вдигнах дъските, ми те кабелите като нови, не са мръднали, гледам една разклонителна кутия, където е имало извод за бойлера, отварям - нещо нагоряло, единия извод никога не е бил стяган, просто натъпкани жиците в дупката за стягане, ама болта развит, е, тя кутията бакелитова ще спаси положението даже да се запали, няма проблем продължавам нататък, дърпам един кабел - не излиза, започвам да разковавам още дъски и кабела излезе нанизан на един пирон, ехааа късмет че пирона е минал между земя и нула, за малко да запали къщата... продължавам нататък... през един тесен отвор прекарали плътно и стегнато 3 кабела, дърпам - не излиза, дърпам по-силно - излизат 3те стопени залепени, единия вече горял, жиците се държат на разстояние от горяла пластмаса която е станала на въглеродще и това всичкото в чамова дървена греда суха като барут - това вече ме срази... и разбрах защо сменят всичко наред...
|
| Пет Авг 28, 2020 4:24 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Покрай Grubi си спомних "морското ми кръщене" в гръчко, тъкмо бях почнал работа в сервиза, а шефът навремето е почнал като корабен механик. Климатикът на американска яхта не работел, а аз не знам дори принципът му на действие. Начи първо, никой не ме предупреди, че преди да влезеш на ш*ната яхта трябва да се събуеш. А в края на работния ден моите летни обувки бяха пълни с к'ва ли не мизерия, едва сварих да си пооплакна краката на кея. Отделно, че ми казаха за руснаци и аз с влизането почнах наперено да плещя на руски, пък то само капитанът бил руснак и в момента го нямало, а английски и до сега не знам добре. Шефът отвори едно табло и с парче жица взе да окъсява, всичко трещи и пуши, а аз само се държах за главата и залягах. После си тръгна и ме остави сам. Добре, че пичовете ми дадоха поялник (110 волта!) и възстанових щетите (таблото за основа имаше огромна печатна платка), огледах останалото като индианец - пишеща машина и напуснах борда. По някое време излезе собственикът, извади тухла долари, разпери ги като ветрило и си направи вятър. Аз само повдигнах рамене и за пореден път почнах да търся шефа по телефона. А той ходил да е*е, дъртият му пръч!
След някой ден шефът ми вика, че отишъл няк'в, сменил една платка (да бе, купуват се в супера!) и прибрал 2к евро. Аз не му останах длъжен и от тогава започна да ме слуша и уважава.
ПС: nik писал междувременно...
Последна промяна bongo_x2 на Пет Авг 28, 2020 4:46 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Авг 28, 2020 4:37 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
друга класика са 13А компактни предпазители, тия, дето се слагат в изклюватели на фурни и перални по стените - първо се стопява държача и то така че всичко се споява и чак тогава гори предпазителя.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Авг 28, 2020 4:45 pm |
|
|