| Автор |
Съобщение |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Неизолираният му брат TDS2024 е с близо 2000 лв по евтин. Имат връзка през RS232. Софта и без това е пълно дърво, можеш спокойно да работиш с безплатната версия.
|
| Сря Юни 21, 2006 5:40 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Наистина ли е дърво софта му. Нали уж Textronix
|
| Сря Юни 21, 2006 6:26 pm |
|
 |
|
JoroS
|
Работил съм с TDS3032, с мрежов порт. Позволява да гледаш екрана на осцилоскопа и да му смъкнеш лъчите като числови поредици. А, и да настройваш осцилоскопа от компютъра, ама това е толкова тегаво, че не си струва да се говори.
Последна промяна JoroS на Чет Юни 22, 2006 2:27 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Юни 22, 2006 1:18 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Значи верно разправят че textronix издишат напоследък. Преди година някъде бях дръпнал нещо като демо софт за някакъв LeCroy. Ами направо ме разби какво ли нямаше в него. Мислех си че и на textronix трябва да е нещо подобно.
|
| Чет Юни 22, 2006 1:51 pm |
|
 |
|
HCL
|
LeCroy изглежда са сериозна фирма. Днес видях един 500MHz красавец в лабораторията, гордост на професурата по Измервателна техника, много си го хвалят. И то как няма, кьм 18к$ е струвал, особено много ме впечатлиха Ethernet и USB интерфейсите. Touchscreen, WinXP Professional, Athlon CPU [нещо над GHz), опция за автоматичен update през Интернет. Реално погледнато си е цял компютьр. Не са му сложили синьо зьбче единствено от опасения да не повлияе на измерването... смахната работа
|
| Чет Юни 22, 2006 11:31 pm |
|
 |
|
velio
|
Търсих инфо преди време за един осцилоскоп на Тектроникс. Доста се очудих като видях по форумите че много хора се оплакват от тях - били шумни. LeCroy имали по-добри входни усилватели. Работил съм с няколко модела TDS3000 и 2000. И честно да си кажа съм склонен да повярвам на тези твърдения. Между другото TDS2000 не бих си взел никога...
|
| Пет Юни 23, 2006 10:10 am |
|
 |
|
JoroS
|
Въпрос на вкус, казал заекът ...
Аз си харесвам Тектроникс най-вече заради удобното управление. Тези дни ми се наложи да работя със ScopeMeter на Флуке и разбрах как не трябва да изглежда един осцилоскоп. Не че не върши работа, ама е много тегав.
|
| Пет Юни 23, 2006 8:44 pm |
|
 |
|
HCL
|
 Че Fluke ги мислех за вьрха насладоледа от кьм успешен user interface и не само. Ползвал сьм техен Network Analyser и Scopemeter и.... останаха ми очите.
Но както казваш явно си е вьпрос на вкус, или пьк не си случил на модел... или пьк аз сьм случил 
|
| Пет Юни 23, 2006 11:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Fluke могат да правят мултицети. После решили да направят нещо средно между осцилоскоп и мултицет - и се получило нещо дето ... абе Scope Meter. Но си има и ценни страни (определено не е юзер инерфейса).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 26, 2006 1:03 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Re: Измерителна техника втора употреба
Участвувал съм някоко пъти на търгове в eBay. Голяма тръпка си е. Особено в последните 1-2 минути на търга. Миналата година дебнах за цифрови осцилоскопи Tektroniks от типа TDS210 и подобни. В края на краищата прецених, че няма смисъл и си взех Instek. Имам безработно и неработещо FLUKE 8842 (5 1/2). Взех го изгодно и ще го дам изгодно.
Четете внимателно условията на продажбата и се запознайте с историята на продавача. Това там си е цял сектор от икономиката- има хора , които само от тези търгове си вадят хляба. По принцип продавачите имат задължението да посочват недостатъците на стоката и повечето го правят. В моя случай обаче съобщението беше: "Не съм сигурен, дали работи". Е , не работеше. Не правете и глупостта да обявявате стоката на митницата. Голям кошмар е. При покупката не се издава официална фактура.
За да участвате в търговете, на практика е необходимо да имате познат в USA , който да направи регистрацията и да ви каже след това името и паролата. Сиреч участвувате от негово име.
еBay имат клон и в Германия, но там предлагането е значително по-малко.
В Германия има и други сайтове за продажба на вехтории, но аз зная само един за големи железа (машини).
Успех и умната. Търгът влече много.
|
| Чет Юни 29, 2006 11:35 pm |
|
 |
|
ds18s20
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юни 25, 2006 7:43 pm Мнения: 101 Местоположение: Bay Area
|
Голяма част от Cisco уборудване сам ги ударил на сделка чрез използването на www.esnipe.com - така се снипват в последните 5 секунди понеже не расте цената по време на продажбата ами през последните 5-10 секунди е акшона. Често пъти големите шасита стуваха по скапо поради изпращане от колкото стойноста им на eBay - но такъв е живота, само ако имаше време да се изпрати камион
Гаранция няма но повишен шанс има да се удари добра сделка.
|
| Пет Юни 30, 2006 4:27 am |
|
|