Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
това е много относително, западната система създава инвалиди, за момента това никой не го усеща, но при една по-сериозна криза ще се усети, и тогава много хора ще им се иска децата им да са отраснали в България. И моите не са тук, ако зависеше от мен щяха да са тук, големите вече са големи и сами си решават, за малкото още не е късно но ...

Съб Авг 15, 2020 5:06 pm
Профил
Аватар

какви точно инвалиди създава западната система, много ми е интересно да чуя?

Съб Авг 15, 2020 5:27 pm
Профил

инвалиди които не могатнда оцелеят в реалния свят, те такива, както искаш тк го разбирай. Хора които извън подредената и нагласена система не могат да живеят. До голяма степен деца отрасли на изток по-принцип на изрок от Италия, изключая някои страни, са много по-приспособими и адаптивни.

Съб Авг 15, 2020 6:33 pm
Профил

Все си мисля, че е по-добре, системата да е подредена и индивидите, живеещи в нея да са непригодни за друг живот, отколкото обратното.

Съб Авг 15, 2020 10:25 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
..... а иначе ако се забия в някое село, да си имам градинка с домати и ракия за да си осмислям вечерите и да съм доволен като прасе в кал/лайна винаги може да стане.

Гроздето е кисело!!!

Моичкият отсега е уреден да учи в чужденеция, щото не виждам начин до тогава да ни се оправи виШето. Ама мноо се надявам после да се върне.
А за да потръгнат нещата първо трябва да се променят основите! Много в.., че бат'Бойко си е подал оставката - за да седне кака Кури?!
Всичката патаклама я правят леко настъпените по опашката олигарси. Представете си като ги настъпят по врата! Деба прехода му деба!

Съб Авг 15, 2020 11:08 pm
Профил

Абе не е лошо да се уточни първо смисъла на думата олигарх ....ама това една друга тема май. lcr много зависи от времето, последните 70 години това е било възможно, в следващите 70 един господ знае. Предстоят промени, на къде и как ще тръгне света е трудно да се гадае, много по-важно ще става човек да не разчита на дадености. Силно социалните общества са обречени, въпрос на време е, всички такива се крепят на ресурси, а ресурсите намаляват.

Нед Авг 16, 2020 4:59 am
Профил
Аватар

расте поколение, което изпада в абсистенция за 15 минути, ако липсва нет, сматрфон, фейс или подобни. гледано от страни, човек остава с впечатлението, че бъдещето население на планетата ще се занимава основно с 'фейсбучене'.

децата още от бебешка възраст почват да гледат и 'мажат' по телефоните на мама. иначе - няма ядене. далеч преди да са започнали да разпознават буквите, се ориентират веднага къде са игричките в телефона. и надават вой, ако случайно някоя вещ в къщата не реагира на 'тъчване и слайване'

по този повод: RFC5514 IPv6 over Social Networks

Нед Авг 16, 2020 8:07 am
Профил
Аватар

това е положението, и увеличените им права (и намалените им задължения), дори могат да ти докарат още по-големи проблеми ако им вземеш тамагочито и се опиташ да възпиташ нещо ралично.
незнам моят син и общо нашите деца докъде ще стигнат, но борбата да ги научиш и да им покажеш как те да се борят е ежедневна. липсват ни бабите и дядовците, цялата останала фамилия и приятели и познати - не е лесно да се създават подобни връзки, да не кажа невъзможно.

но пък едно друго нещо не искам да виждам изобщо - имаше един хубавец, който учеше тука икономика май - всички му бяха длъжни, вечно беше отегчен и разочарован - и като го питах какво ще правиш като свършиш училището - "баща ми, чичо ми и т.н. ще ми уредят нещо в Пловдив, няма за какво да се напъвам..."

та не знам кои са по способни и борбени - за повечето млади тук не е никакъв проблем да се местят едва ли не всяка година в различни градове, дори където и да е по света - в търсене на добра работа, благополучие и щастие. това също не е за завиждане, но си има и предимства.

Нед Авг 16, 2020 8:38 am
Профил

За местенето са склонни, но накарай ги да се преместят някъде където не е по западно му.... и от не толкова младите, харесва им да се разходя до Мексико или Перу, ама накарай ги да живеят или работят там, въпреки че това са доста сходни общества с тези в западна Европа и САЩ, а си ги представям в Сърбия, Турция, Русия... за по-на изток няма да говорим.
Нали ги виждам, самостоятелни са, оправят се но извън нормите с които са свикнали са полу инвалиди. Големия според мен няма шанс да успее ако трябва да живее в БГ, голямата не мога още да преценя, тя все пак изкара 4-5 години в БГ но беше ученичка, малкото.... ако не е вродената му наглост и непукизъм и то няма шанс, с тия качества може и да има, но пак не е ясно, в много аспекти битката и там е загубена.

Нед Авг 16, 2020 8:46 am
Профил
Аватар

според мен не е толкова трудно да ги накараш да се преместят, отколкото да преместят нещо :roll:

Нед Авг 16, 2020 8:49 am
Профил
Аватар

а виж да се преместят нещо е едно съвсем друго нещо.

пример за който съм разказвал - живеем близо до училище и има проблем с разни тинейджъри на моторетки и т.н.
почти никой, или аз не съм виждал - да излезе и да се си говори с тях, или да им каже нещо на въпреки - въпреки че им беше проблем. Няколко семейства просто се преместиха защото не искаха и не можеха да се борят с проблема - по-лесно им беше. А след известни дискусии с добро и лошо - решение се намери.

Т.е. ако си обърнем главата и не виждаме проблема - той не съществува. Такава логика ми бърка в здравето.

Нед Авг 16, 2020 8:58 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
..
Моичкият отсега е уреден да учи в чужденеция, щото не виждам начин до тогава да ни се оправи виШето. Ама мноо се надявам после да се върне....

БатеБонго,
незнам какво означава уреден.... има двойно гражданство или си оправил хладилника на някой професор в гърция?
ако детето ти наистина е умно, и изкара "вишето" в чужденеция и почне да мисли по чужбински - защо ще се връща?
в западните университети от предпоследната година ходят на стажове по фирми, самите фирми търсят студенти които са умни и им сече пипето...
та ако е умен и не му се говори всеки ден " ама ела си в бг, защото няма кой да ни гледа на старини..." ще се върне ама друг път :!:

Нед Авг 16, 2020 1:07 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ДедоБоре написа:
расте поколение, което изпада в абсистенция за 15 минути, ако липсва нет, сматрфон, фейс или подобни. гледано от страни, човек остава с впечатлението, че бъдещето население на планетата ще се занимава основно с 'фейсбучене'.

децата още от бебешка възраст почват да гледат и 'мажат' по телефоните на мама. иначе - няма ядене. далеч преди да са започнали да разпознават буквите, се ориентират веднага къде са игричките в телефона. и надават вой, ако случайно някоя вещ в къщата не реагира на 'тъчване и слайване'

по този повод: RFC5514 IPv6 over Social Networks

Дедо,
това е така и не е така,
имам колеги които казват, че таблета е най-добрата бавачка... те и децата им затова има вид на зелечнуци и мислят горе долу колкото домат....
имам и други които имат правило половин час на ден телевизор, и толково таблет или смартфон.
верно че като станат тинейджъри и им дойде късо съединение в главата и в гащите нещата са други....
но си е до семейство.
ние купихме телевизор чак малкото като стана на 5 години. преди това някое филмче на таблета и толкоз. верни интуитивно намира иконите да цъка, ама аз например и казах на щерката ко не построи този замък от лего, или не нарисува еди-какво си на ръка, няма телевизор - и да видиш пуфти мръщи се тръшка се ама прави....

Нед Авг 16, 2020 1:13 pm
Профил
Аватар

вчера моите си играха на градове и държави (по-напреднал вариант на игра на животни/филми и т.н.)
единия казва държавата и почват от столицата и подкарват градовете в нея.
изненадАх ги с 'Република Карелия' :roll:
виждаше се как им се завъртяха зъбните колелца... после кратка лекция на тема федерации (германия, щатите, РФ, емиратите) и стигнахме до султанатите (конкретно Борнео).

Нед Авг 16, 2020 2:23 pm
Профил

Тия ли дебили искат властта?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8917742

Полицията, чий го крепи?

При такова нещо, в една нормална държава, министърът на МВР на часа си подава оставката и отива да копае картофи.

Пон Авг 17, 2020 10:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776 ... 1080  Следваща