| Автор |
Съобщение |
|
Petar Kaschiyski
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Апр 08, 2005 8:27 am Мнения: 36 Местоположение: София
|
 Проблем с RS и PIC18 и CCS
Пиша на CCS за pic18f252, 2520, 2525... Проблема ми е че спира да работи rs понкога. Понякога значи че несъм забелязал да спира в определено време от изпълнението или след определно събитие. Сложил съм един диод да мига когато влиза в прекъсване по rx, имам и един диод които мига в main loopa. отначало мигат и двата но понякое време тоя за влизане в прекъсване спира, а другия си продължава. Rs-ми е доста натоварен, идва ми един GPS и един GSM поток, мултиплексирани от друг процесор(входния поток си тече гледам го с осцилоскоп). В прекъсването ми става демултиплексирането към два отделни циклични буфера. Никаде в кода не забранявам прекъсванията.
Някои има ли идея какво може да е?
|
| Чет Юни 22, 2006 3:09 pm |
|
 |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
 Re: Проблем с RS и PIC18 и CCS
В повечето случаи проблема е в програмиста  Или неправилно подбран за целта процесор (няма ресурс за задачата) или нещо недочетено от дейташита. Поне при мене 95% от подобните случаи са по гореописаните причини.
Най-добре е да постнеш сорса, ако не е тайна разбира се.
|
| Чет Юни 22, 2006 3:27 pm |
|
 |
|
Petar Kaschiyski
|
Както винаги....хардуера беше виновен....бях си закачил една жица към шината и там закачах един max дето ми пращаше на pc-to, слушалка демек, и явно от тая жица ми се е побърквал rx-a и е забивал...нещо с фронтовете вероятно.
|
| Чет Юни 22, 2006 4:38 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
В 18F452 имах много подобен проблем, при софтуерен ресет на устройството или в неопрелен момент от работата му UART-а сякаш забива, error флага му не е вдигнат...реших го с едно просто ресетване на UART-а всеки път като излизам от прекъсване на RS232
|
| Чет Юни 22, 2006 6:04 pm |
|
 |
|
Ivogeorgiew
Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 8:26 am Мнения: 14 Местоположение: Rouse
|
 Проблем с RS и PIC18 и CCS
Мога да кажа, че и аз инах подобен проблем с USART модула на PIC18F252. След като въднъж се получи един пакет (байт) от RX модула той започва да функционира НЕнормално-при постъпване на входен сигнал на pin-a от модула не го възприема.Никакви флагове не се установяват! След рестарт на USART- отново същото.След първия приет байт модула забива.
|
| Чет Юни 22, 2006 10:39 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
@ivogeorgiew, при тебе по-мяза на дефектен чип, тия 252 са с най-голяма Errata из 18-ките, затова им направиха и продължение - 2520, много ме сърбяха ръчичките да ползвам два такива в един проект, но един път опариш ли се ... (съдя по твърденията на Pirev)
|
| Чет Юни 22, 2006 11:59 pm |
|
 |
|
Petar Kaschiyski
|
@Predator_MF, може ли да ми кажеш как ресетваш UART-a
|
| Пет Юни 23, 2006 2:40 pm |