Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Тръмп иска значителен процент от продажбата на TikTok да отиде в хазната на САЩ
Цитат:
„Cъeдинeнитe Щaти тpябвa дa пoлyчaт мнoгo гoлям пpoцeнт oт тaзи cдeлĸa, пoнeжe имeннo ниe я пpaвим възмoжнa зa ocъщecтвявaнe. Kaĸвaтo и дa бъдe тaзи cyмa, тя щe бъдe cвъpзaнa c пpoдaжбaтa, зa ĸoятo ниĸoй нe нaпpaви тoлĸoвa мнoгo ocвeн мeн. Mиcля, чe тoвa e cъвceм cпpaвeдливo“ – зaяви Дoнaлд Tpъмп пo вpeмe нa пpecĸoнфepeнция.

Сря Авг 05, 2020 12:23 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

удавник и за сламка се хваща...
щото изпука де що бюджети имаше останали, занули всичко и сега се чуди каква измама да извърти за да не светнат навсякъде нули точно за изборите
но все пак винаги има решение - обявява фалит и готово, той най добре знае как се прави :D

Сря Авг 05, 2020 12:52 pm
Профил
Аватар

бум...
https://ic.pics.livejournal.com/mastero ... iginal.png

Сря Авг 05, 2020 7:32 pm
Профил ICQ

ами казват амониев нитрат, напълно възможно, въпросът е че това не може да се взриви от запалване, иска детонация и то баш детонация, с бърз фронт.

Сря Авг 05, 2020 11:51 pm
Профил

кой знае, може някой да му е помогнал, случайно или нарочно...
чувал съм някаква легенда, не знам колко е истина, че в някакъв склад за селитра от влагата станала на голяма скала, и някой велик ум решил че с малки взривове ще я натрошат, то пък взело че гръмнало...

Чет Авг 06, 2020 12:28 am
Профил

На мен ми се струва, че ударната вълна има прекалено специфичен вид за да бъде в резултат на неволно-хаотично горене.

Чет Авг 06, 2020 12:34 am
Профил

Аз доколкото помня, първото което чух по новините беше - имало взрив, после имало повторен взрив на селитрата. Други казаха пък, че селитрата не можела сама да гърми трябвало гориво бензин или друго. Ако е просто окислител е така.

Чет Авг 06, 2020 12:53 am
Профил
Аватар

Навремето имаше едно книжле за най-големите катастрофи, не помня от кого и как точно се казваше, в него имаше достатъчно примери за самовзривяване на амониева селитра, за калиева да не говорим.
То и въглищният прах, дори брашненият, е склонен към самовзривяване...

Чет Авг 06, 2020 12:56 am
Профил

да ама то не става така, между двата взрива има много време, след първия гори, и чак след време става врив. Не е невъзможно първият взрив да е довел до диспергиране на силитра на прах, така вече е възможно да се получи експлозия може би дори и от запалване, която пък да е детонирала насипната. При всякакви прахови натрупвания тов е съвсем естествен ход на нещата, такива са повечето прахови експлозии, бршно, захар, целулоза, алуминий, стомана, всичко,което може да стане на прах може да експлоадира сравнително,лесно.
При имдустриалните аварии това е често срещно, там първият взрив може да е от нещо малко, може и да не е взрив, може да е земетресение, пропадане или каквото и да е което да вдигне праха и да го смеси с въздуха, след тов една искра и имаш прахова експлозия. Та там втоеичната може да е била прахова която да е детонирала основното количество. Досега съм имал няколко случая но никога със селитра, та не знам тя как би реагирала.

Чет Авг 06, 2020 1:00 am
Профил

nik написа:
кой знае, може някой да му е помогнал, случайно или нарочно...
чувал съм някаква легенда, не знам колко е истина, че в някакъв склад за селитра от влагата станала на голяма скала, и някой велик ум решил че с малки взривове ще я натрошат, то пък взело че гръмнало...

Не баш, било си е част от производствения процес:
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Explosi ... toffwerkes

Чет Авг 06, 2020 2:59 am
Профил

Сега гледах някакво видео, тая високата сграда изглежда да са силози, ако е така то явно не е само временно складиране а си върви някаква постоянна работа, и ако е така това може да обясни всичко. Може да е имало първична екплозия на прах разпрашен от първия взрив който да е детонирал селитрата, а то ако са силози дори няма нужда от селитра. В тия страни, както и у нас, контрола е много занижен, този риск реално е непознат, и като се случи и почват ама какво стана...аз съм виждал инсталации с буквално педя фин прах отложен по тръби, конструкции и където може да се задържи, всяко сътресение го дига във въздуха. Виждал съм и хитреции които пък чистят със сгъстен въздух ...

Чет Авг 06, 2020 8:44 am
Профил
Аватар

Те вече си казаха - заварявали са ламарините на склада със селитрата, щото местните идвали и крадели....

Пламнал е пожар и работниците са си плюли на петите... Колко време след горенето вече е треснало - не е ясно.

Високото са силозите за зърно на пристанището. Държавния им резерв.

Чет Авг 06, 2020 9:14 am
Профил ICQ
Аватар

Много добро:

Цитат:
Раздолбай Игорь Гречушкин из Хабаровска в 2014 году решил на своём корабле Rhosus перевезти из Грузии в Африку 2750 тонн аммиачной селитры. Корабль у раздолбая был в раздолбайском состоянии и сломался, поэтому ему пришлось причалить в Бейруте для ремонта. Раздолбай задолжал кредиторам кучу денег, поэтому корабль арестовали власти Ливана и конфисковали груз. Кредиторы были раздолбаями, они не захотели заморачиваться с селитрой, и положили на неё болт. Власти Ливана тоже были раздолбаями, они сгрузили селитру на склад в порту, но положили на неё не только болт, а ещё кучу барахла, среди которого был груз петард. Селитра лежала на складе шесть (!) лет, пока складу раздолбаев не потребовался ремонт, и раздолбаи вызвали сварщиков. Сварщики тоже были раздолбаями и не позаботились о безопасности. Петарды загорелись и разлетелись по складу, весь раздолбайский склад загорелся, а потом взорвались 2750 тонн раздолбайской селитры и разнесло половину Бейрута.

Чет Авг 06, 2020 11:03 am
Профил
Аватар

Класици... Дебил до дебила.

Чет Авг 06, 2020 11:14 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Цецо написа:
Класици... Дебил до дебила.

Абе някой е помогнал на класиците като че ли. Селитрата не гърми токутака.... Трябва детонатор или експлозия която да накара селитрата да гръмне. Незнам дали пиратките за които пишат биха свършили тази работа....
Все пак локацията на Бейрут си е доста взривоопасна.... Та като нищо са помогнали на селитрата някак си...

Чет Авг 06, 2020 1:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740 ... 1197  Следваща