Отговори на тема  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Сверка на ценоразписите.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Бате - става въпрос само за 100 платки бе. Не ми казвай, че ако платката излезне 15$ - ти ще я направиш, тестваш, оживиш само за 16.5$. Пак повтарям - говорим само за 100 платки, не за редовни серии по 100. Ако са редовни серии съм съгласен с 1.1 коефицент. Ама сметни организирането на тестовете, правенето на помощни устройства за самите тестове и настройки, незабравяй, че има намесено и радио - а там нещата са малко странни и ще видиш, че е добре х3. Аз много го обичам тоя коефицент 8) .

Сря Юни 21, 2006 9:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Писал съм БОМ * 1.1 ПЛЮС .... Там цените са обикновено по 2 - 5 лева на час. И няма да го правя аз. Пишеш една инструкция и нататък си има персонал да маа по въпроса.

Сря Юни 21, 2006 9:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да де - далеч съм от мисълта, че ти ще грабниш поялника. Та така пак ще дойде горе-долу близо до любимия ми коефицент (заради пиковете ми стана любим 8) ).

Сря Юни 21, 2006 9:27 pm
Профил

Мнение 
Да цената на димитър е добра, евентуално ако е много стипцив клиент, може да смъкне до към 4 .. което все още е приемливо .... ама ако иска по малко ....... вече си става малко за без пари. То си зависи и от това дали имаш с кав друго да се знаимаваш в ммента де ... ак нямаш .... ти си преценяваш.

Сря Юни 21, 2006 9:35 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Nikola Kirov написа:
Или аз работя бавно.
глей го IGBT-то.
Вижте какво ще ви кажа!-Нито съм мързелив,нито далавераджия :evil: никой не ми е давал работа оттук че да направи такъв извод за мен.Признавам че аз работя бавно но това не е от мързел а просто се научих да работя с много търпение а да изпипвам нещата докрай.

Сря Юни 21, 2006 9:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Хахаха - освен, че сте бавни - явно нямате и чувство за хумор 8) .

Сря Юни 21, 2006 9:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ооо ти нищо не знаеш. Да ти кажа под секрет освен всичко сме и доста тъпи. IGBT е от най умните от нас. Той е нашия гении :weedman:
Хвала него :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

Сря Юни 21, 2006 10:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Най-вероятно обектите ще са мобилни.

Ако аз съм възложителя, при това положение без протокол за климатико-механични изпитания няма да минеш.

Сря Юни 21, 2006 10:13 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Ооо ти нищо не знаеш. Да ти кажа под секрет освен всичко сме и доста тъпи. IGBT е от най умните от нас. Той е нашия гении :weedman:
Хвала него :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

Малко окендзахме темата на Пирев, ама карай. Няма лошо бе - нормално е момчето да е се държи така. Супер е обаче, че има къде да пише, чете и да се учи, защото ние като бяхме млади и глупави като него - нямахме такава възможност. Сега е супер, че има къде да се учиш от грешките и опита на другите. И като си спомниш за мъдростта, че "умен е тоя дето се учи от грешките си, а този дето се учи от грешките на другите - е гений" - та нищо чудно, че човека е по-умен от вас и от нас - нали се учи от нашите грешки 8) .

Сря Юни 21, 2006 10:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Цитат:
Най-вероятно обектите ще са мобилни.

Ако аз съм възложителя, при това положение без протокол за климатико-механични изпитания няма да минеш.

Жалко, но не си възложителя :wink:

Чет Юни 22, 2006 12:04 am
Профил WWW

Мнение 
един леко риторичен въпрос - тая работа не може ли да се направи с GSM/GPRS?

Чет Юни 22, 2006 10:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Може и с GPRS да се направи, но ще е доста по-скъпо с GRPS, освен това е по-бавна и ненадежна връзката, плащаш за всеки бит информация, нямаш 100% покритие във високите полета и т.н. Не че за радиото не се плаща лиценз, но когато така или иначе плащаш лиценз за радио честота, то може да я използваш както намериш за добре, стига да не смущаваш съседните канали.

Значи задачата се опрости още: отпадна единия PIC16F628A и 2-та MAX232. Остана професора, който е при индикацията и клавиатурата. Той ще се грижи и за управлението на радиостанцията. Модемния сигнал ще се предава по до 10м. дълъга кабел към радиостанцията, изпробвахме няма смущения, сигнала е силен.

Чет Юни 22, 2006 10:57 am
Профил WWW

Мнение 
за gsm-a се плаща 5-6 ст/мин при 9600 и всичко зависи от данните при малко данни може да слезеш под левче на точка месечно, при повечко данно може и яко да се набуташ...
не знам дали те устройства, но правим такова устройство с клавиатура, графичен екран, принтер, gsm и един куп други простотии... Ако ти върши работа ще спестиш всякаква разработка и цената на хардуера гарантирано ще ти излезе по-тънко...

Чет Юни 22, 2006 11:22 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
за gsm-a се плаща 5-6 ст/мин при 9600 и всичко зависи от данните при малко данни може да слезеш под левче на точка месечно, при повечко данно може и яко да се набуташ...
не знам дали те устройства, но правим такова устройство с клавиатура, графичен екран, принтер, gsm и един куп други простотии... Ако ти върши работа ще спестиш всякаква разработка и цената на хардуера гарантирано ще ти излезе по-тънко...

Не се усещам какво ще спестя от предложението ти. Със сигурност разработката ти ще струва в пъти повече от настоящата, освен ако не докараш хардуера до 30-тина лева ( радиостанциите съществуват и за тях пари няма да се дават ). Ако беше за GRPS, досега да си бях поръчал GPRS модеми от Lupus, щото неговите цени са най-приемливи за мен в момента :wink:

Чет Юни 22, 2006 11:53 am
Профил WWW

Мнение 
В Бг. цени на които може да се направи проекта са следните:
- разработка на платки - таксува се обикновено на брой слоеве и брой опроводени пинове. Така като гледам варианта тук може и да мине на 1 слой на опроводен пин по 50 стотинки значи 4те платки за проектиране около 600 лева
- писане на софтуер за пиковете - зависи на какво С или асемблер но за такива малки контролери и програма за 2 та контролера цената е около 500 лева
- писане на софтуер за РС тук вече никой програмист не би се навил за по-малко от 500 лева (между другото на делфи много удобно се работи със сериен порт). Ако обаче се заговори за бази данни подреждане на резултати анализи цените се утрояват (личен опит :? )

За производство на платки пак зависи какъв сертификат ще се иска. Ако е без УЛ и без покритие цена на 1 квадратен дециметър задоволително качество дебелина писти над 0,3мм солдер маска бял печат е около 5 лева. За фрезоване в момента не мога да кажа зависи от броя и сложност на отворите.
За лепене на платки също зависи защото 100 платки са изключително малко количество възможно е да се направят ръчно или машинно в Бг. цените на труда няма да коментирам но все пак има такива фирми.
Срок около 3 месеца основно заради платките първо трябва да се проектират а след това да се изработят а фирмите и точно тук става едно жестоко забавяне.
За оживяване и т.н. максимална сума 1000 лева.
Това е просто споделяне на личен опит за цени при разработване на устройства.

Чет Юни 22, 2006 12:12 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща