| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от страната
Ами те като изгониха рибарите от южното заливче ги преместиха на това за което говориш. Там съм ходил и не са ни искали такси и др. подобни простотии. Ама това беше началото на 90-те някъде. Сега представа си нямам как е. Мога да питам братовчед ми. Честно казано нямам намерение да ходя там. Те сега и за Болата вдигнаха панаири. 2018-та ходихме там - и какво да е? Средна класа хорица - и да има концесионер - никой не иска да плаща по една шапка пари за чадър и шезлонг. "Заведението" няма как да работи - хората си носят всичко. Кой ще даде 10 лв. за една бира, като може да си я купи за левче от селския магазин. Ицо - кой не смята да го ползва - в момента всички летуващи в около нос Калиакра ходят на Болата. Няма къде другаде да се отиде, защото всички местенца които стават са заградено. Заливчето южно от Русалка за което говоря може да събере около 1/4 от хората които ходят на Болата а е на около още 3-4 км. с кола. Обаче там има въоръжена охрана. Навремето изгониха рибарите под предтекст че там става резерват за муфлони. Питах сега има ли муфлони - имало - на снимки заковани с габърчета по храсталаците. ето тук : https://www.google.bg/maps/@43.4112317, ... a=!3m1!1e3
|
| Пет Юли 10, 2020 10:37 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тая зона я спасяват само скалите... Иначе да са я насрали като южната част на морето ни... Е все пак да не забравяме, че едни двама малоумници се опитаха да бетонират Яйлата... Царе сме на засирането...
Кофтито е, че наистина са малко плажните места и става тарапана от хора. Затова там се ходи преди 15 Юли и след 15 Август.
Наистина с.Българево си има само Болата като плаж. То и затова вдигнаха бунт като им го затвориха (за автомобили). Аз лично отдавна го ползвам само да пускам лодката де, но мястото си е готино за плаж, ако няма навалица.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 10, 2020 10:45 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Ами например аз. И ми прави впечатление, че народът масово се ориентира към почивки извън страната... Преди доста време, си говорим с приятел живеещ и отраснал в курортно градче по южното черноморие. Разправям му - отиди до Гърция и Турция, виж как е там, след това пак ми разкажи за нашето черноморие. Дълги години се дърпаше на това ми предложение. Минаха години, хвана го една мома, пак морско чадо, и го заведе по гръцко. На въпросът ми как му се е сторило там, водичката бистра ли е била, яденето, отношението, обслужването, единственият му отговор беше "не ми се говори".  Трябваше му доста време докато се отърси от шока... Сега ми проговаря за нашето черноморие с половин уста и с далеч по-скромен ентусиазъм... А, да, периодично продължава да посещава чужди курорти. Нищо че живее в такъв... Та къде казваш да планирам почивка тая година? Да греба в канала? Има ли възможност да откажа?
|
| Пет Юли 10, 2020 10:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То гръцкото, поне северното такова, отдавна си е българско. Поне като туристи. Лошото е, че е ясно видима и тенденцията в побългаряване на услугата.
Никога не съм се славил с особен патриотизъм, но на мен основния ми критерии при избор на курорт вече е да има минимално количество българи и румънци наоколо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 10, 2020 11:01 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Затова кратката история започва с: "преди доста време"...
|
| Пет Юли 10, 2020 11:03 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ицо - не ме разбра правилно. Сега като се заговорихме и пак почнах да зяпам на картите. Ми то навсякъде едно и също. Навремето, преди да бетонират всичко, ходехме и на Созопол. Баща ми се познаваше с доста хора там и все се говореше че за разширяване по брега и дума не може да става - само навътре - ядец - вече се е слял с Дюни. А преди си ходехме по едни китни малки плажчета там. Сега сигурно не може да припариш ако не караш ламбо и банковата ти сметка е на Кайманите. И за къв? Аз също съм по-склонен да отида в Гърция на този етап. Не защото не ми харесва у нас, а защото не само се опитват да ти смъкнат кожата, ами и го правят по възможно най-гнусния начин. Виждал съм турчина как дере - абе с кеф се ръсваш и не мърмориш.
|
| Пет Юли 10, 2020 12:22 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Аз се чудя на тия, които ходят в Созопол и още повече но тия, които са презастроили града. Не стига, че плажовете малки, ами в единия се излива водата от пречиствателната станция. Малко по-надолу е Приморско, а там два големи плажа и хотели на корем.
|
| Пет Юли 10, 2020 4:36 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Както е тръгнало и кабинетът "Борисов 3" ще си тръгне преждевременно. Поне се напапкаха.
_________________ Хайде де!
|
| Съб Юли 11, 2020 2:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Бах'ти безпрецеедентното лайно президент! Осра себе си! Далеч съм от мисълта, че всичко е наред в БГ, ама това сегашното не се трае!
Иначе само ще напомня гадните му новогодишни изказвания: народът насядал край масите и той честити Нова година като ообяснява колко сме зле. Народен лаф: "когато сме зле - така да сме!".
|
| Съб Юли 11, 2020 4:41 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Абе да ти кажа сякаш оная кукарджа му навива пружините. Малко ме съмнява сам да му идват на шапкарския акъл такива финтове. Пък Курнелийка в безсилието си и малоумието си прави глупост след глупост.
Досега наистина такъв президент не е имало. Не знам защо Бойко им пусна такъв дюшеш като пусна куц и сляп кон в състезанието. То хубаво с идеята да има някаква опозиция, ама тоя направо изби рибата.
|
| Съб Юли 11, 2020 5:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе и по-зле е имало. Мен друго ме притеснява, ако си отиде кабинета какво ще последва, курнелийка ....свинчо ....
|
| Съб Юли 11, 2020 7:48 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
В създалата се ситуация, ГЕРБ отираха топката по възможно най-тъпия начин. За какво им бяха тия "симпатизанти" с автобусите? Толкова тъпо, че чак да си помисли човек, че Корнелия ги е организирала.
|
| Съб Юли 11, 2020 8:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
... Тони? 
|
| Съб Юли 11, 2020 8:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
мне, но с удоволствие бих изпълнил смърните присъди, пък после който иска той ....
|
| Съб Юли 11, 2020 8:56 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
- По какво може да се познаят тези, които са достойни за императори? - По това че не искат власт. https://www.youtube.com/watch?v=1ZYI-xE_H1I
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Юли 11, 2020 11:09 pm |
|
|