Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Хумор
ДедоБоре написа:
...моят личен опит е, че ако една платка е рутирана красиво, с голяма степен на вероятност (>95%) и ще работи, както се очаква. обратното също е вярно - ако на всеки 10мм от платката нещо те дразни, тази платка ще има склонност към мистериозни проблеми.
Което ми напомни за 17-то правило, което си припомням периодично :D :

bird of prey написа:
Private написа:
17-то правило рулира (по писти и ливади :D):

17. If it looks ugly, it will fly the same.
Цитат:
> Авиоконструкторът Кели Джонсън – гений, който идва от бъдещето

Той е изключително талантлив, сприхав, упорит, работохолик, човекът-институция. За него няма непостижими неща – измислил и построил едни от най-футуристичните, красиви, странни летящи машини, заради които поколения деца мечтаят и знаят, че като пораснат или ще летят, или ще правят самолети, а тези, които нямат таланта и способностите за това – просто ще ги обичат!

Неговите „деца” – U-2, SR-71 Blackbird, A-12, F-117 Nighthawk (по-известен като Стелт), P-38 Lightning, F-104 Starfighter, F-80 Shooting Star, F-94 Starfire, C-130 Hercules, C-140 JetStar, Electra, Constellation. Участва и в създаването на F-22 Raptor.
...
Кели Джонсън (Clarence Leonard „Kelly“ Johnson – 1910-1990) – американски авиоконструктор от шведски произход, за който Хал Хибард, шеф в Локхийд, казва: „Проклетият швед буквално може да вижда въздуха.”
...
Заради изключителния си талант, креативност, размах на мисълта и въображението, изключителен професионализъм, започва бързо да расте в кариерата, докато става шеф на секретния отдел на Локхийд, намиращ се в Бърбенк, Калифорния – Отдел за перспективни разработки, популярен и като Skunk Works.
...
С необятен размах на мисълта и кадърен, печели 41 награди и отличия за постиженията си, а списание Week & Space Technology го класира 8-ми в Топ 100 на най-важните, най-интересните и най-влиятелните хора в света. Създал едни от най-прекрасните самолети, сякаш връщащ се от бъдещето, за да ни научи по-рано на важни неща, на които още не им е дошло времето, дар за света на авиацията и историята на човечеството – всичко това е великият Кларънс „Кели” Джонсън.

Нед Юни 28, 2020 3:38 pm
Профил

Значи и платки и табла и каквото и да е друго трябва да бъде красиво за да работи, тук вече има една субективност защото на мен може да ми изглежда красиво а на някой друг не. Каквото и да правя гледам да ми изглежда красиво, миналата седмица една платка я правих 3 пъти щото не ми харесваше как изглежда разположението на конекторите. То с кабелите е лесно, зор става като е с тръбички по 200-300 мм. Аз и цветово се старая да изглеждат добре, да си подхождат, да има някакъв тип цветово кодиране, ротните станции в мексико са ми в 4 цвята, и съм сигурен че ако бяха едноцветни нямаше да работят :D ето няколко що годе добре станли

Прикачени файлове:
F94A52C5-02C6-45F3-A2B4-20C2805245CF.jpeg
F94A52C5-02C6-45F3-A2B4-20C2805245CF.jpeg [ 1.08 MiB | Прегледано 4747 пъти ]
91D32CC6-48C5-4BF6-AD29-608F95951ECF.jpeg
91D32CC6-48C5-4BF6-AD29-608F95951ECF.jpeg [ 1.24 MiB | Прегледано 4747 пъти ]
94B7B3B7-572E-4752-853B-A9831F168E7A.jpeg
94B7B3B7-572E-4752-853B-A9831F168E7A.jpeg [ 95.76 KiB | Прегледано 4747 пъти ]
Нед Юни 28, 2020 8:24 pm
Профил
Аватар

Баси грозната жица! :P
Прикачени файлове:
94B7B3B7-M.jpeg
94B7B3B7-M.jpeg [ 41.35 KiB | Прегледано 4720 пъти ]

Нед Юни 28, 2020 11:08 pm
Профил

Private написа:
Неговите „деца” – U-2, SR-71 Blackbird, A-12, F-117 Nighthawk (по-известен като Стелт), P-38 Lightning, F-104 Starfighter, F-80 Shooting Star, F-94 Starfire, C-130 Hercules, C-140 JetStar, Electra, Constellation. Участва и в създаването на F-22 Raptor.

F-22 Raptor ми изглежда страхотен самолет. Не съм специалист но си мисля че доста години никой няма да може да направи по-добър пилотиран самолет. Всъщност той може да се окаже въобще най-добрия пилотиран самолет завинаги, защото следващите модели ще са безпилотни дронове - терминатори.
Обаче на F-104 Starfighter му викат галено "Widowmaker".
A за F-117 Nighthawk са дали на компютър да моделира "Стелт" конструкция и на резултата са му лепнали 2 двигателя с презумцията, че дори и тухла при 500км/ч става на самолет и излита. Галено са го наричали "Wobblin' Goblin".

Изображение
Кабелите си минават през кабелни канали: Ако сложиш капак - красиво. Ако няма капака и се виждат кабелите - грозно. Тази логика аз не я разбирам. Кабелите са си вътре дали се виждат или не не значи дали е красиво или грозно. Всъщност аз предпочитам да виждам кабелите и с един поглед мога да разбера ако нещо не е наред.

Изображение
Изображение
Същото е и при колите. Аз предпочитам, като се вдигне капака да виждам елементите на двигателя. А не да гледам декоративни панели - "за красота".

За мен това е грозно:
Изображение
Изображение

Пон Юни 29, 2020 1:25 am
Профил

Лично за мен няма нужда да се виждат кабелите дори и при ремонт стига таблото да си има схема. Това че виждаш кабелите рядко помага освен ако не са твърде малко, иначе виждаш 50 черни кабела ..освен кабелните канали има и други начини за организациякоито също изглеждат добре, дори по-добре лично за мен, но са по-тегави за доработки/преработки докато в канала лесно се пускат още кабели.

Пон Юни 29, 2020 7:56 am
Профил

bongo_x2 написа:
Баси грозната жица! :P
Прикачени файлове:
94B7B3B7-M.jpeg

ауу да, знам кой го е присъединявал, ще бъде публично порицан и линчуван :D

Пон Юни 29, 2020 8:01 am
Профил
Аватар

Е не всяко табло може да се постигне ефекта "радост за окото" - примерно това първото на Тони - няма как да стане по друг начин, освен да се покрие с панел. Но то пък с панел и баба знае - отзаде може да е хаос, слагаш капака и всичко изглежда ок. щото нищо не се вижда. Аз творбата, за която споменах, им казах точно как да я направят и те я направиха така че да не може нищо повече да се вкара. Сложиха тесни канали и така наредиха всичко, че из тия канали се разхождаха доста повече кабели от необходимото. Само едно нещо трябваше да добавя и установих, че единствения начин, е да пусна кабела свободно в таблото до предпазителя който беше предназначен за него. И като се ядосах - изкормих всичко - до ламарина и наново. Като го завърших половината кабели ми хартисаха.Сега мога да вкарам още 30% - както си е предвидено. Има си и такова правило - ново табло - мин. 30% празно място. Някой даже искат 30% всичко - входове/изходи на PLC и т.н. Заради такива съм добавял IO модул на който няма нищо свързано. Само за запас.

Пон Юни 29, 2020 11:44 am
Профил ICQ

е как така няма да се виждат кабелите?!? какво табло е ако няма 150 кръстосани кабела и поне няколко стърчащи заголени краища дето да се чудиш има ли ток по тях, няма ли и защо са оставени така...

Пон Юни 29, 2020 1:00 pm
Профил

Eeee как, веднага мога да покажа, това е от същия обект, след като отказахме да започнем втори етап преди да са ни платили първи са хванали една нечувано велика фирма, извадили от първата ни доставка каквото намерили и сътворили те това ... айде таблото иди доди, ама тоя датчик е Ex в зона 1, с тая гофра и тая изолационна лента ...

Прикачени файлове:
Image0162.jpg
Image0162.jpg [ 969.56 KiB | Прегледано 4617 пъти ]
Image0170.jpg
Image0170.jpg [ 1.42 MiB | Прегледано 4617 пъти ]
Пон Юни 29, 2020 1:29 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Същото е и при колите. Аз предпочитам, като се вдигне капака да виждам елементите на двигателя. А не да гледам декоративни панели - "за красота".

За мен това е грозно:

Ами мисля че тия неща служат и за шумозаглушаване донякъде, освен да прикрият двигателя.
Естествено, сигурно има производители, дето ги слагат просто щото Benz или VAG го правят. По подобие на мигачите върху огледалата за задно виждане и динамичните светлини - просто е мода и я следват независимо дали е функционално или пасва на дизайна. И двете са ми грозни.

Пон Юни 29, 2020 3:42 pm
Профил

Освен шумоизолация, влаго, прахо, топло.....изолация. Прегледността не е на последно място. Клиентът така или иначе нищо не разбира, поне да му изглежда приятно.

Не знам дали знаете, че в последните поколения автомобили, примерно индикацията за температурата на мотора, умишлено се прави некоректна. Така клиентът изпитва задоволство, че температурата е "бетон". Напрактика това изобщо не е вярно.

PS:

Хуморът стана толкова хумор, колкото и лаптопското видео.....

Пон Юни 29, 2020 5:18 pm
Профил

lcr написа:
Не знам дали знаете, че в последните поколения автомобили, примерно индикацията за температурата на мотора, умишлено се прави некоректна. Така клиентът изпитва задоволство, че температурата е "бетон".

Направо с колата трябва да върви комплект розови очила, които се затъмняват и стават непрозрачни когато AI-то засече, че нещо не е за гледане.

Пон Юни 29, 2020 6:14 pm
Профил

lcr написа:
Не знам дали знаете, че в последните поколения автомобили, примерно индикацията за температурата на мотора, умишлено се прави некоректна.

Не си ли карал фолксваген досега? Те всички показват температура след термостата и след като загрее веднъж си спи само на 90 градуса. Така че това не е нито ново, нито некоректно... действително има такава температура, но това не е температура на двигателя, а температурата на един петохуйник ;-)

Пон Юни 29, 2020 6:23 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
...Не знам дали знаете, че в последните поколения автомобили, примерно индикацията за температурата на мотора, умишлено се прави некоректна. Така клиентът изпитва задоволство, че температурата е "бетон". Напрактика това изобщо не е вярно...

Знаем. Тъй като автомобилите се използват и от блондинки, уредът трябва да работи точно така.
Въпреки че това може изглежда като "измама", стрелката безпроблемно отчита недобре работещ термостат или прегряващ двигател.

Пон Юни 29, 2020 6:42 pm
Профил

Миро, говоря за температура отчетена посредством един и същ сензор от ECU - то и от "стрелката". Гледани в ECU - то стойностите изглеждат адекватни. Стрелката, въпреки че се движи от стъпков мотор и реално трябва да визуализира същите стойности, стои все на 90 в обхвата 80 - 105.

Последна промяна lcr на Пон Юни 29, 2020 8:36 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 29, 2020 8:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439 ... 573  Следваща