Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
представител на Freescale 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение представител на Freescale
Въпроса ми най вече е към F-DR като единствен представител на търговските фирми от BG тук.
Разглеждам си пак саита на Freescale гледам предлагат толкова свястни компоненти и се развиват с супер бързи темпове а при нас в BG представител си нямат.
Има ли някаква обективна причина никоя от големите ни фирми да не им стане официален дилър?
Няма друга фирма която да предлага такова разнообразие от процесори и DSP. И цените им като гледам саита хич не са зле. А а като качество са далеч от фирмите за ширпотреба като Microchip Атмел и подобни.

Сря Юни 21, 2006 1:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
за Freescale както и да е но мен най-много ме е яд че тук няма свестен представител на Атмел!

Сря Юни 21, 2006 8:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
за Freescale както и да е но мен най-много ме е яд че тук няма свестен представител на Атмел!

Във въпросния Футурел имат доста от номенклатурата на AVR. И май освен за PIC, няма друг свестен представител за каквото и да било друго MCU. :(

Сря Юни 21, 2006 10:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да и за Aтmel няма за съжаление. А те откъм цени са май най добре за процесори поне.
Но да кажем че те са сравнително тясно специализирана фирма предимно процесори са им продуктите. И да кажем че затова никой не им е обърнал внимание.
A freescale имат доста разнообразна гама продукти. И за това ми е чудно как така никой не се е наел да им бъде представител тук.

Сря Юни 21, 2006 10:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
то въпроса не е дали някой от тук не иска да им стане представител, мераклии винаги ще се намерят, въпроса е наверно че freescale не ги интересува да имат представител тук или са поставили такива условия които нашите местни фирми не могат да изпълнят
EBV например има и Freescale и Atmel но за да отворят нов офис имат изискване поне 2M EUR оборот на година

Сря Юни 21, 2006 11:09 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Мисля ,че това е причината: "търсенето определя предлагането"

Ако наистина имаше сериозно търсене , което би оправдало:

(1) инвестициите
(2)разправиите за внос (все пак конкуренцията няма да спи :-) + това че сме в България)
(3)и висчко останало

щеше да има дистрибутор :-)

Но е вярно и другото , трябва да пробваш, за да видиш дали ще ти върши работата.

offtopic:
Преди бях почнал една тема за + от това , че ще влезем в ЕС и тогава бях споменал ,че тогава най-вероятно ще се разреши поне проблема с бавните доставки на части от чужбина -> ЕС най-вече. И тогава вече няма да е проблем да няма дистрибутор в БГ , но това е само мое си предположние.

Сря Юни 21, 2006 11:14 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]