|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:04 pm
Измерителна техника втора употреба
| Автор |
Съобщение |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
 Измерителна техника втора употреба
Въпросът е предимно към задокеанските колеги. Бихте ли споделили някои сайтове за употребявана техника, в частност осцилоскопи. Имам остра нужда от нещо свясно, но цените на новите уреди са главорезни. Предпочитам Тектроникс, ала ще се задоволя с каквото се намери.
Благодаря предварително!
|
| Вто Юни 20, 2006 8:47 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ebay. Аз от там си взех ново fluke 187 за 199$. Като имаш предвид че в БГ минава 1000лв...
Проблема е, че трябва да усвоиш някой правила и хитрости при търгуването, а и си трябва яко киснене по нощните часове пред компа.
Другия проблем е, че трябва някой да ти го донесе (за да си избегнеш проблемите с БГ митницата).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 20, 2006 9:57 am |
|
 |
|
Balkana
|
Ще споделиш ли правила, хитрости и т.н. личен опит в областта 
|
| Вто Юни 20, 2006 10:06 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами той и моя опит не е много сериозен, но.....
Например този мултицет, средно стига в Ebay - 300$. Аз го взех за 200$. Получи се така защото:
1. Търга свършваше в неделя следобед - тяхно време.
2. Продаваха се 7 броя. В Ebay важи правилото, че при равна цена на няколко участници, ако единия е заявил всичките седем, а останалите по един, първо се раздава на всеки по един, и ако останат ги се раздават по повече от един на човек. Освен това повечето хора които заявяват големи бройки го правят с автоматичен билинг - т.е дават максималната цена която са готови да дадат, а сайта сам наддава с малка стъпка. Обаче когато го правят, не могат да си позволят да се изхвърлят в цената. И така се получи, че аз понеже исках един брой - а оня беше дал макс 200$ за бройка, заявявайки всичките 7 - аз и още няколко човека се класирахме, а за него останаха мисля 3 броя.
По принцип за новата техника, явно си има някакви прекупвачи там, защото се вижда, че едни и същи хора ги изкупуват (предполагам после ги продават). И ако е само един брой, обикновенно цената си стига номиналната.
Аз честно казано го спечелих малко на майтап. Бях казал че повече от 200$ не давам. Сега като видях какъв уред е, мисля че със чиста съвест мога да се разделя и с 300$. А и като знам колко е в БГ....
Друга хватка която прилагат ибейците, е да дебнат да наддават в последната секунда. Обаче се иска бърз нет и много тренировки за пътя през страницата. Но обикновенно за такава техника - опитните маймуни на клона са повечко, а и като се има предвид, че при нас е нощ - обикновенно трудно можеш да ги изработиш по тоя начин.
Понякога е просто късмет. Един приятел спечели нови ски Fischer за 40$ със доставката. Същите ски във друг търг, същия ден, стигнаха много повече. Как се получи - не разбрахме.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 20, 2006 11:36 am |
|
 |
|
velio
|
http://www.govliquidation.com/
Преди време попаднах на тоя сайт. Мисля има какво да се види, само не знам как става наддаването и т.н.
|
| Вто Юни 20, 2006 3:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Измерителна техника втора употреба
Ами наистина в ибей са най-добре цените, макар, че пък там рядко излизат тектроникси. Иначе на сайтовете за втора употреба държат цена и не е изгодно да се купуват от БГ, защото като сложиш транспорта, митото и ДДС и той си става на цената на новите модели. Ама ако те интерисува нещо конкретно - кажи ще потърсим да видим какво може да се намери.
|
| Вто Юни 20, 2006 5:21 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Dimitar, устройва ме нещо двулъчево, 200-300 MHz, с връзка към PC, без значение каква. Обаче ти си прав, погледнах цените на навите модели и ми се виждат съвсем прилични.
|
| Сря Юни 21, 2006 8:34 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами под 4000 долара май нищо прилично цифрово не можеш си купи.
|
| Сря Юни 21, 2006 10:30 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ама и цифра пък каза  .
|
| Сря Юни 21, 2006 3:24 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами там нейде идваше някакъв Textronix с софта за с PC то. Единствено той ми беше хванал окото като накакво що годе добро решение за повечето случаи от марковите нови.
Иначе има разни измислени марки с тия екстри на доста по ниска цена но много противоречиви мнения по въпроса дпколко са стока.
Аз лично се каня да взема един Instek от Електрон Инвест и да разбера от първа ръка какви са кусурите. Само да се поопарича малко и ще споделя доколко удачна покупка съм направил 
|
| Сря Юни 21, 2006 3:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз също се бях замислил за един Instek GDS-806S - тука са по 600$. Ама после нещо размислих - като им гледах упътванията и нещо не ми вдъхнаха доверие. Може и субективно да е било, ама реших да си заложа на сигурно  .
|
| Сря Юни 21, 2006 4:11 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ТЕК TPS2024 е към 8000лв с ДДС в софия. този модел е с изолирани входове.
чакам го да дойде и ще споделям мнения 
|
| Сря Юни 21, 2006 4:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Какво се разбира под изолирани входове? Галванично изолирани? Един от друг? Или от земя? И на колко волта?
|
| Сря Юни 21, 2006 5:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
отвсякъде и навсякъде
има и високоволтови сонди за работа до 1000, 1200 и 5600V, при което изолационното напрежение се скалира съответно
повече данни има тука http://www.tek.com/site/ps/0,,3M-17750-SPECS_EN,00.html
пълна документация с цветни картинки тук: http://www.tektronix.com/site/ps/3M-17750/pdfs/3MW_17750.pdf
|
| Сря Юни 21, 2006 5:26 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
В тая цена май няма връзка с PC и софт.
|
| Сря Юни 21, 2006 5:34 pm |
|
|