|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Т.е. добре ли го отиграха шведите или зле? Че нещо усещам колебания в оценката ти от едната в другата крайност. Щото ей го тоя вече се пробва да пробута ваксини, като междувременно не пропуска да ни понаплаши с чумата: https://www.dnevnik.bg/video/120minuti/ ... _NaiNovoto
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 15, 2020 12:52 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако питаш шведите, които нямат починали - ще кажат, че е добре. За другите - ясно, че не е добре.
Почти никой няма да ходи на ваканция навън -защото външно тук "не препоръчва" излизане от страната преди 15 юли, а ако стане нещо застраховката ти не важи щом външно ти е препоръчало да си стоиш вкъщи. После училището започва на 20 август, т.е. имат прозорец от 1 месец, и тези без деца повече - но май тази година ще изберат нашенското.
Иначе нищо не е затваряло, с изключение на хотели, паркове за забавления, концерти, театри и т.н. И там има най-много уволнени. Но и това ще се оправи - като тръгне народа сега на вътрешни пътешествия. Няма глоби, няма наказания. Занималните работят след края на училището, което се случи миналата седмица. Нямаше затворени училища, освен ако нямаше заболели учители или ученици - при нас не се случи.
Тия, които нямат много работа - са "пермитирани" до 60%, т.е. работят 40% или повече, но заплата им е намалена с 10% или по-малко. Времето направо изненада всички - последните 2-3 седмици е само слънце. Това си е като платена отпуска. Децата тичат навън по бански.
Почнаха масови тестове, за всеки който иска (от предната седмица) и е нормално кривата да тръгне нагоре за известно време.
Ясно, че ще ни излезе през носа, но в точно този момент нещата не зле. И вместо да давам куп пари за самолетни билети и почивки, си стоя вкъщи и свършвам по нещо полезно. И какво повече да кажа... правят каквото могат, не е най-доброто, но засега няма от какво да се оплаквам.
Чета тука реакциите в БГ "медиите" и слушам назидателния тон - ще стане като в Швеция. Нарочили са ни здраво.
|
| Пон Юни 15, 2020 1:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
.. толкова ви е добре, че не разбирате колко ви е зле 
|
| Пон Юни 15, 2020 1:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Именно. Незнам що нарочиха Швеция за отрицателния пример... Българските вестници не знам с кой акъл им се връзваш въобще.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 15, 2020 2:21 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Да им се вързвам...не точно. Защото знам и в БГ болниците как е, и с БГ доброволците как е. Та розово положение няма. Но РЗИ-тата, и то сериозни, да плашат народонаселението със Швеция е лоша шега.
|
| Пон Юни 15, 2020 6:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
абе не знам, ама на боко му кроят шапка ...не това е лошото, а кой ще,му вземе мярката ...та в тоя ред на мисли короната ни е най-малкият проблем.
|
| Пон Юни 15, 2020 7:50 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Ех... не знаеш  Формално са нарицателни заради пожелателния характер на мерките. Това само по себе си не е проблем, защото бацилите не се интересуват дали мерките са задължителни или не. Реално, обаче, шведите в момента са сред първите няколко по брой активни случаи в Европа. Трудно е да кажа дали са на 3-то или 4-то място щото такива като ингилизите не си правят труда да обявяват числа. Но ако гледаме на глава от населението, шведите са за златен медал. Като отчетем и факта, че останалите пълзят надолу, а шведите още катерят....
|
| Пон Юни 15, 2020 8:01 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Казах ви защо катерим - защото сложиха фургоните за масово тестване миналата седмица и още слагат. Преди тестваха тежко болни и болничен персонал, само.
|
| Пон Юни 15, 2020 8:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
спрете да се тествате тогава и проблемът е решен 
|
| Пон Юни 15, 2020 9:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Кьорави ли сте, че не чувате: и в БГ в момента рязко нараства броя на заразените щото правят 2К теста на ден, а в "голямата криза" ги правеха на месец. Тестовете имат срок на годност, пък и овцеселението взе да се успокоява и току-виж взело да мисли.
|
| Пон Юни 15, 2020 9:50 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Онзи ден говорихме с един приятел - студент по медицина (трябваше да е завършил, но им отложиха държавните изпити). Та същият ми вика, че отказвали на негови колеги да се запишат като доброволци, а взимали само известни лица и не помня какви още. Той самият не е кандидатствал, че така или иначе си работи в болница. Каза ми и още нещо- че на негови роднини в Сливен са предлагали хиляда и кусур лева, за да го пишат като коронясан...
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юни 15, 2020 10:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Въпроса е каква крайна цел са си поставили. Според мен сега е най-подходящия момент да се преболедува вируса. Да знам, че за теб това е малоумие, но хората там си имат друго виждане по въпроса и това е. Между другото същото виждане вече има в цяла Европа, вкл. и Германия, само жълтите останаха окопани. И при положение че всички отпуснаха краищата и оставиха вируса да върви плавно нагоре, да критикуват Шведите е меко казано смешно.
|
| Пон Юни 15, 2020 10:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Е и какво като и ако има много повече заразени - голямата част го изкарват леко или безсимптомно. За хората с проблем, има интензивни легла достатъчно. Толкова, каквото са избрали - това е. Ако някой намери по-добро решение и ги накара да сменят тактиката, така ще бъде.
|
| Пон Юни 15, 2020 10:52 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това е тотална глупост. Не го знам как я учи тая медицина, ама грам идея си няма как работи системата. Според него какво, диагнозата зависи от волеизявлението на болния?
|
| Пон Юни 15, 2020 10:53 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Диагнозата е това, което се записва в документацията. А човекът си е бил съвсем здрав. Не знам каква е логиката в цялото нещо, очевидно има интерес болните да се изкарат повече от действителното. Възможно е и болницата да има някаква финансова изгода от тази работа, де да знам. Пиша каквото съм чул.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юни 15, 2020 10:59 pm |
|
|