Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Цецо написа:
Незнам как не ти писна с тая Нова Зеландия. Нищо съществено не са направили, поне нищо по - съществено от другите държави.

Направи си труда да провериш какво са казвали СЗО, Нова Зеландия и т.н. Но го направи сам. Не слушай какво ти казвам аз или други мисири и мисирки...

Поне що се отнася до казването и обещанията на политиците, общо взето всички се изпълниха. Тия с кривите ги изравниха, тия дето пазеха болниците ги опазеха. И както казах, ако проучиш какво са правили Н.З. ще видиш, че там девизът беше "здравето преди икономиката" и премиерката не говореше за болници и за криви, а за ликвидиране на бацила. Още от самото начало, думите й бяха "Щом Китай може за 1млрд. значи и ние можем за 5 млн.". И грам съмнение не може да има каква цел си поставиха, а дали има връзка между цел и постигнато ти оставям на теб да проверяваш.

Всъщност ако погледнеш първия месец аз нямам пост в тая тема. Причината да се запаля бяха точно приказките на някои политици и особено това със стадата. Дойде ми като гръм от ясно небе... Толкова абсурдно ми се стори, че седнах и проследих поне 1000 гледни точки. Истината е, че резултатът е 99.9999% следствие на поведението на хората и особено на абсурдното мислене. В това число и твоето - ти казваш "това какво ще се направи, зависи от много неща - парите, личните свободи за придвижване и т.н". И вероятно като повечето, които го твърдят имаш предвид, че заради лични свободи и пари не могат да се приемат твърди мерки. Истината обаче е точно обратната. Точно заради това, че имаме неща за губене (като пари и свободи) не бива да ги губим по толкова абсурден начин, като оставим някакъв си тъп и безмозъчен бацил да ни побеждава.

Вто Юни 09, 2020 4:50 pm
Профил

добре, ти приемаш че имаш какво да губиш, а глупака който не осъзнава какво може да загуби и казва че вирус няма и си иска кръчмата отворена?
на него как ще обясниш да стои под карантина щото се е прибрал от италия примерно и не трябва да обикаля целия град за черпене с приятели?
ми нали ведната отива у фейса да реве че му ограничавали свободите... нали и протести тръгнаха заради това, уж че нямали пари щото не ходели на работа, ама май цялата болка е затворените кафенета и кръчми, като отвориха кафетата и се кротнаха мрънкалниците
в случая говорим за наистина много хора с мозък по-малък от този на бацила...

Вто Юни 09, 2020 7:19 pm
Профил

какво имаш да губиш ... това ми е малко странно, това дето на хората им е най-ценно никога не им е принадлежало та да го загубят, а от корона се мре по много начини, могта да те ударят по главата, може да ти резнат гърлото със счупена такава, някой може и да успее да препие и да умре от препиване ... каквото господ е рекъл.

Вто Юни 09, 2020 9:01 pm
Профил

Обикновено тия дето имат какво да губят плащат данъци, с които се издържат и психиатрии и полиции и затвори... Та няма какво да ги мислим тия дето "няма" какво да губят ;-)

Вто Юни 09, 2020 9:03 pm
Профил
Аватар

Много малко неща зависят от тия дето плащат данъците.

Вто Юни 09, 2020 10:44 pm
Профил ICQ

ако един човек няма какво да губи ?!? за какво живее тогава?
айде да оставим настрана губещи и негубещи, въпроса е принципен, боко тиквата си беше крадлив и преди вируса, защо тръгнаха протести да го свалят точно сега? точно като затвори кръчмите... чудно съвпадение, крадливи били, точели пари, нам си кви си, абе що до вчера всички си мълчаха на същия тоя крадливия и протести нямаше? когато беше свободно да се протестира без карантини и ограничения
просто малоумниците са много и се обединяват по някакви парадоксални критерии и приоритети, измислят си всякакви оправдания за да заобикалят правилата, и после реват що нямало закони, що държавата била такава
и в тоя ред на мисли, кой какво има да губи - тия дето ревнаха та чак и на протести тръгнаха заради едни затворитени кръчми и кафенета, ако това им е единственото изгубено, най-милото, ако за кръчмата живеят, кви хора са тогава...

Сря Юни 10, 2020 8:05 am
Профил
Аватар

nik написа:
...и в тоя ред на мисли, кой какво има да губи - тия дето ревнаха та чак и на протести тръгнаха заради едни затворитени кръчми и кафенета, ако това им е единственото изгубено, най-милото, ако за кръчмата живеят, кви хора са тогава...

Какви хора ли? Ами вероятно са съвсем обикновен хора, с техните си интереси, ценящи И дребните удоволствия в сивото си ежедневие...

Сря Юни 10, 2020 9:34 am
Профил

ако един ден кръчмата ми остане последното удоволствие в сивото ежедневие заради което съм готов да протестирам - моля да ме обесите публично

Сря Юни 10, 2020 11:56 am
Профил

да ти кажа от доста време ми се сяда някъде да хапна нещо различно от бърза храна и да пия бира, преди седмица правих опит пълен провал, стигнах до някаква скара до близкото футболно игрище, не че много ми липсва ама след 6 4 месеца на кебапчийници ....

Сря Юни 10, 2020 12:03 pm
Профил
Аватар

nik написа:
ако един ден кръчмата ми остане последното удоволствие в сивото ежедневие заради което съм готов да протестирам - моля да ме обесите публично

Дадено! :D

Сря Юни 10, 2020 12:13 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
да ти кажа от доста време ми се сяда някъде да хапна нещо различно от бърза храна и да пия бира, преди седмица правих опит пълен провал, стигнах до някаква скара до близкото футболно игрище, не че много ми липсва ама след 6 4 месеца на кебапчийници ....

Па сготви си бре.

Сря Юни 10, 2020 1:28 pm
Профил
Аватар

Той си готви... на вендинг машината :)

Сря Юни 10, 2020 2:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Ннам, преди два дни ходих на панаир, доядоха ми се и кебапчета, и сладолед, за биричката - шофирах, но като видях хигиената се отказах (щото там всичко е видно). После к'ва месозеленчукова скара джъснах вкъщи...! Ама навън, де, на село съм.

Сря Юни 10, 2020 4:04 pm
Профил

Абе то тук има едно където ходя на обяд, става, и готвят добре ама аз все бързам и минавам на кебапчета. Днес си взех бира, ама това до де съм в офиса крива работа, а гледам да свърша каквото мога, че скоро може да отлетя на югозапад. Друго си е да седнеш след рбаот ана някое по-читаво кръчме да готвят вкусно, да хапнеш ... сега се сетих, излъгах по-горе, миналата седмица се видях с един познат и седнахме на истинска кръчма, това ми беше първия път от Февруари насам, ама храната беше .... два дена след това ме мъчиха киселини, то и без това си ги имам ама след техните сърца и език два дена не съм спал ... ей сега като прочетох на Цецо писанието ... реших да си сготвя едно десертче ... на вендинг машината :)

Сря Юни 10, 2020 7:13 pm
Профил
Аватар

Понеделник сутрин, към 11 часа. Пристан с яхти, безоблачно небе, почти 30 градуса на слънце, прозрачна вода пълна с рибни пасажи и медузи за цвят.
Баща се пече на пътеката до яхтите, малката му дъщеря е заспала до него. Говори по телефона с някого:
- Аз се заразих по-рано от тебе, затова сега съм на плажа...но може и ти да дойдеш...

А аз си правя сутрешната разходка и мисля да ходя към работата, но не бързам много...

Внимавайте да спазвате правилата, и да не станете като горкичките шведи...

Пон Юни 15, 2020 12:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 403  Следваща