Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
ДедоБоре написа:
един български професор казал...[/url]
Цитат:
По думите му видимата светлина е около 180 000 пъти по-мощна на единица квант в сравнение с 5G

ъъъ?

всъщност в това има доста истина :)
ако 2.4ГХз се приеме за светлинно излъчване, то честотата му е ~180000 пъти по-ниска от 690nm светлина (300e6/690e-9/ 2.4e9) … т.е един квант светлина на 2.4GHz би имал ~180000 пъти по-малка енергия (E=h*f, h планк конст) от червената светлина :)

Пет Юни 05, 2020 5:35 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
e, то никой не е имунизиран от говоренето на глупости - даже и професорите....
тука един при нас си купил някакъв ного специален уред по е-бей.
и със него мери радиацията на 5г вишките.....
на въпроса ти откъде знеш коя вишка е 5г той ми вика - ми то уреда показва.
и за да избегна двусмислие му викам radiation or radioactivity на което той ме погледна както няккъв дебил и каза разбира се че radioactivity.
та викам му добре - скрий се зад хладилника там ще си на сигурно , но той не ме разбра и се обиди.

та така и вие с 2.5 гигахерцовата светлина....

Пет Юни 05, 2020 6:11 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
...та така и вие с 2.5 гигахерцовата светлина....

нека да позная - путинофил :)

Пет Юни 05, 2020 6:17 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ps66 написа:
MYXATA написа:
...та така и вие с 2.5 гигахерцовата светлина....

нека да позная - путинофил :)

едва ли - той е ирландец, и хич не го боли за путин или някой друг. за него е важно да има бира и чипс, другото е накъде далеч от него и не го вълнува. е 5г то го вълнува, защото прочел по фейсбук....

така че кой фил и кой фоб само в кухата ти лейка кънти :) и само за лумпени е важно кой на кой е фил или фоб :!:

Пет Юни 05, 2020 6:21 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Аз напоследък имам сериозни подозрения че на уни-тата вече се гледа като на дневна забавачница за младеШта, (а не като на църква в която те учат на вяра, мироглед и начин на вършене на нещата). По-големия набор от преподаватели (дете-гледачи) са не-щатни асистънт , ниско платени -'бюджетни професори' още драпащи по собствените си докторантури и на това отгоре има сериозна опасност да преподават доста по-добре от щатния клир. Ама то и през средните векове е било така- колкото си по-далеч от Ватиканът, толкова по-голяма е била опасността да си останеш wanna-be нещо си и само да си изядеш тоягите и камшиците на ордена, без да те обявят за светец. Местата в центъра пък са се купували с много пари за единия процент will-be та. Факта че в хода на историята хората са стигнали до определени теории и са изобретили разни работещи неща и технологии е трудно обясним парадокс. Може би всяка банда скучаещи безделници, изтървани от зоркия поглед на отговорния за тях меринджей представлява сериозен риск за пробив с не-канонични учения.

Бишъп-палатите обаче, (по известни като кампуси и платени с парите на уона-би тата) са умо...помра...чителни (меко казано) - сградите, парковете, градините наоколо, архитектурата, всичко цели да впечатлява и то... впечатлява и завърта главата и най-коравосърдечния родител-фермер който до вчера си е мечтал сина му да стане ..тракторист.
Така бъдещия не-тракторист известно време си е паднал на пъпа поради факта че младежкия мозък е уникален в способността си да заучава купища нищо незначещи неща и даже и да ги разбира. Ако бъдещия не-тракторист има късмет, ще попадне по случайност и на достъчен брой курсове с реални и практически неща. Ако има много късмет- докато упражнява странното си академично занятие, ще се събере и ще си допаднат и с други бъдещи не-трактористи и ако всички имат зверски късмет- ще основат фирма с парите на един от тях и ...поне един от екипа ще се окаже истинсковерец- мъченик за каузата, и .... меринжея ще ги остави без надзор. Тва са дет се вика ужасно много случайностни фактори по пътя до милионите и изографисване на образа в букварите и житията за един беден бъдещ не-тракторист. Желателно е да има поне малко вяра, не за друго, ами за да болят по-малко тоягите.

Пет Юни 05, 2020 6:51 pm
Профил
Аватар

"Секретно изобретение в Пловдив" https://dnes.dir.bg/obshtestvo/sekretno-izobretenie-v-plovdiv-pravyat-mashina-za-tok-ot-morski-valni

Вто Юни 09, 2020 10:12 am
Профил
Аватар

Абе тия хора не разбраха ли че из между овцете има и такива дето не ядат доматите с колците. Нямам нито време нито желание да пиша подробни коментари. Аз вече съм минал по пътя в който реалността те сваля от облаците конретно в областта с възобновяемите нергийни източници...

Вто Юни 09, 2020 11:04 am
Профил ICQ
Аватар

А след толкова събития в държавата кака Кури излезе с предложение: да се създаде Парламентарна комисия по комиксите.
Изобщо не ги жаля БСП-арите, но поне засега да спрат да ни занимават с тях - услуга ще им направят.

Вто Юни 09, 2020 3:18 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
Абе тия хора не разбраха ли че из между овцете има и такива дето не ядат доматите с колците. Нямам нито време нито желание да пиша подробни коментари. Аз вече съм минал по пътя в който реалността те сваля от облаците конретно в областта с възобновяемите нергийни източници...

Всъщност те си пишат, че въобще не правят ВЕИ, в оня смисъл на думата, а захранване за буй/шамандура. Друг е въпроса, че според мен това отдавна го има, поне имам спомени, че съм виждал да се продават шамандури с автономно захранване. Не мога да си спомня с динамо ли бяха или със сл. панели.

И все пак ако успеят да го направят достатъчно практично в такова нещо има хляб, чисто комерсиално. А думичката "секретно" не се нуждае от коментар, мисля на всички е ясно, че е по "инициатива" на тъпата мисирка.

Вто Юни 09, 2020 3:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мъка....

https://news.bg/int-economics/lada-napu ... na-es.html

Сря Юни 10, 2020 10:21 am
Профил ICQ

ем кво, по добре е от картели с пипнато еку което да превключва настройките за да мине тестовете и после да ги пишат по вестниците като лада гейт и хиляди автомобили да седят по паркинги щото не отговарят на стандартите

Сря Юни 10, 2020 12:33 pm
Профил

Хм, това дали се отнася и за България?

Сря Юни 10, 2020 12:48 pm
Профил
Аватар

Изгледахте ли засниманото в спалнята на бат' Бойко?
Ама мноо са тъпи бе, трябваше да пуснат как "пие ичкии" в банята.
Баси политиците, баси държавата!!!

Сря Юни 17, 2020 7:08 pm
Профил

Стига бе аз по ТВ не мога да го гледам, остава и в банята да го видя и да изхвърля тв-то.
Мен по ме притеснява какво се случва, не съм му фен но тия дето го гласят ще са още по зле, и това не идва от Божков, някой от "неговите" го гласи, най-ме притеснява да не се окаже свинчо, по зле винаги има на къде.

Сря Юни 17, 2020 8:00 pm
Профил
Аватар

На Божков ми мяза пък на мен. Такъв си му е стила на черепа.

Сря Юни 17, 2020 8:20 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760 ... 1080  Следваща