Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Мда, поредната не пресметната щета, що пластмаса ще отиде на сметището само след няколко месеца не е истина. Тук не съм проверявал, може би са изчерпаните тънките 2-3-4 мм, аз такива не използвам, освен за въпросните сепаратори, ама това в Мексико. Лошото е ако фабриките наблегнат на тънък и занижат дебелия, но то няма много логика, освен ако не им свършват суровините, иначе производствата са така или иначе различни.

Пон Юни 01, 2020 4:34 pm
Профил
Аватар

2-3-4 не става много добре - пробвахме. Трябва си 5-6 мм поне. С 3мм стана едно голямо нищо...

Вто Юни 02, 2020 10:30 am
Профил ICQ

Е ако си го правил свободно стоящо е така, ако е отзад има съпор 3 мм си е екстра, вече го пробвах :) Може разбира се и 5 и 6 ама за чий ...

Вто Юни 02, 2020 1:13 pm
Профил
Аватар

Е те от ВМА пратиха "чертеж" - правихме го по "чертежа"... стана като къщичката на първото прасенце. След два дена като дойде 6-цата - вече друга бира ...

Вто Юни 02, 2020 1:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Българите още ли сме сред 'отличниците', или големите хитреци сме на път да изядем и солта, и тоягите?

Чет Юни 04, 2020 11:39 am
Профил
Аватар

Що какво ни е? Всичко върви добре, даже свалят щаба от телевизора. Щом Мутафчийски днес го удари на благодарности...

И да има припламвания, лятото си е лято. Да му мислят ония от другата страна на екватора. На есен ще го мислим пак.

Чет Юни 04, 2020 11:52 am
Профил ICQ

miro_atc написа:
HSB написа:
След като поразмислих -ами когато има смърт задължително е да се направи аутопсия

Принципно е задължително, когато има съмнения за неестествена смърт. В останалите случаи е въпрос на преценка.
В случая тоя малко спекулира, защото повтаря някои неверни неща. Да не казвам клевети. Примерно това, че Бил Гейтс разработвал и печелил от ваксини. Истината е, че фондацията на бате Били дарява пари за изследвания, които обаче имат строго некомерсиална цел. Демек парите отиват при условие, че резултатите ще са публични, достъпни, няма да се патентоват и т.н. Това са факти, които лесно се проверяват и неясно защо продължават да се тиражат глупости. Другата спекулация е, че СЗО забранявала или нареждала. Истината е, че СЗО няма никаква власт над белите държави и не може нищо да направи, освен публични препоръки. Такива препоръки са доста редки и е нормално да редки, защото СЗО нямат нито възможност нито цел да помага белите държави. Те просто са никой, като казвам нямат възможност - ами бюджетът на СЗО е около 1% от бюджета на CDC или долу-горе колкото на една средно голяма американска болница. Какво точно се предполага да направят с тоя бюджет? Чудеса? За белите държави СЗО е просто една пощенска кутия, която може да си обвиняваме колкото искаме...

Но тъй като говорим за СЗО има едно разделение между докторите. Това не мисля, че е спекулация, просто има две групи с различни мнения. СЗО е типичен представител на едната група и тя твърди, че пред заплаха от пожар няма време за размисли и страсти. Особено категоричен в това отношение е зам. шефа на СЗО. Майк Райън мисля се казваше. Той обясняваше, че винаги бързите действия са давали успех. Говореше за всички мерки през последните 30г. по цял свят. И обратно винаги, когато се е изчаквало последствията са били кофти. Ако някой държи, ще намеря цялото интервю. Аз лично също съм на това мнение, мисля че и тая "пандемия" също го доказа.
На другия бряг са хора, които искат научни доказателства преди да се действа. Хубаво, само че като излезе тоя бацил науката не знаеше много за него и не можеше да каже почти нищо категорично. То и днес още не се знаят основни неща - примерно има ли имунитет, колко време трае тоя имунитет и т.н. Науката рано или късно ще ги разбере тия работи. Но когато излезе бацила не знаеха, някои както още не се знаят. И логиката дай да изчакаме научните доказателства практически означава "хайде да не правим нищо". Да, без наука има повече рискове. Примерно виждаш малък пожар и си мислиш, че с една кофа вода ще го угасиш. Обаче има случаи в които водата не гаси, даже обратно. Но ако наоколо има суха трева, просто няма време да чакаш пожарникар с висше образование да изследва какво гори и да преценява как да се гаси. Всъщност често няма време да чакаш пожарна изобщо и по-добре да рискуваш с кофата с вода.
Разбира се, всяка от тия две групи хора си има своите аргументи. Пак ще спомена Майк Райън, който казваше, че при бързите действия винаги има риск. В последствия се виждат и грешки. Това е нормално. Но в общия случай науката е направила категоризация на заразите. Има си 5 основни начина да се заразиш, съответно и 5 групи елементарни мерки, които трябва да се следват, за да не се заразиш. Този бацил беше правилно определен още от самото начало от кой вид е. От там нататък не е ракетна наука, ако просто искаш да не се разпространява. Ако искаш лекарства, ваксини и т.н. си трябва наука. Но за спирането на заразата е важно да се действа бързо. Затова, когато някой изисква научни доказателства за мен е важно за какво ги иска. Ако ги иска, като аргумент за нищо-правене според мен си е жив шарлатанин.

Миро - напълно разбирам какво искаш да кажеш с пожара и кофата с вода и т.н.
Ама нали затова уж са политиците -кат има такива ситуаци да се вземе вярна преценка, то инак и наи тъпия човек ще удари кофата с водата -за това дет се вика акъл много не се иска.
Другото е -ако приемем че тва е тръгнало от китаиско че там има повече шпиони да гледат какво става- в мига в които там са се разкихали се е знаело не само в УСА а и по другите страни....
Ако искаха да направят нещо за хората (което никог аспоред мене не се прави в нито една държава) щяха да се хвантат и да направят оценка колко е зле положението.
Да ама според мене сценария е бил проигран -ами затваряме ,мътим водата -ами какво става - разните кинтаджии в повечето случаи стават още по богати....
Аз на това му викам измама а не че вирус няма изобщо - дет се вика на една група хора им трябва да има криза ,а ето намерихме си повод да има криза , та даже сагата е с отворен краи -може
да обявим 2ра вълна , 3та ако трябва и т.н

За Аризона - за почти година тука съм пообиколил малко та с това малко инфо - само в градът тука е цивилизация а и малко в Туксън - другото си е дива селска пустош ,там са си изолирано по рождение дет се вика.
Та за 295 234 квадратни километра и население 7,2 мил ( от които 4,7 са у Финикс ) днеска по статистика има 22,223 потвърдени. 981 умряли.
Само в градът тука - 11068 и 466 умрели.

Ама аз не вярвам на такива стъкмистики - тука в цяла америка пропагандата е като у нас по татово време ,само дето им разправях че ние поне не вярвахме на тва дето ни разправят а те вярват. :D

Чет Юни 04, 2020 8:42 pm
Профил

Именно, ако махнеш Финикс, и туксон махни къде са останалите болни, при гъстота от човек на кв. км американския модел вирус или е усвоил телепортация или се е сдобил с МПС ... то и за Индианаполис има някакви странни цифри, да се чуди човек къде ги, при тия цифри все трябваше да има поне един у нашето квартал, или вируса е надушил че има Българи и бяга далеч, странна работа.

Чет Юни 04, 2020 8:56 pm
Профил
Аватар

На мен пък мнооо ми се иска да гледам обясненията на miro_atc защо все-пак не измряхме като мухи. Щото той е от основните фактори тази шитня да надмине 200 страници.
Другото съм го казвал, май беше още на 20-та страница.

Пет Юни 05, 2020 12:53 am
Профил

Много е рано да се правят заключителните изводи. Трябва да мине поне година за да видим дали преходният процес има трайно затихващ характер.

Пет Юни 05, 2020 1:37 am
Профил
Аватар

Бонго, никой не може да даде сигурен отговор в момента. Истината е, че в началото никой не знаеше нищо и вместо по българския сценарии, можеше да сме по английския например. Като се има предвид и какво е нивото на здравната ни система - вероятно щяхме да сме по-зле и от тях. Ако някой твърди, че преди месеци е знаел, че българите са най-коравите копелета на земята и тоя вирус не може да ги събори или е лъжец, или е идиот.

Като цяло природата ни направи подарък с това, че вируса не мъчи децата.

Пет Юни 05, 2020 7:24 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

HSB написа:
... Ама аз не вярвам на такива стъкмистики - тука в цяла америка пропагандата е като у нас по татово време ,само дето им разправях че ние поне не вярвахме на тва дето ни разправят а те вярват. :D

С огромна вероятност може да се твърди, че хамериканците или са затъпели междувременно или никога не са били достатъчно умни :D.

Пет Юни 05, 2020 8:13 am
Профил
Аватар

Митака си е изкъртил монитора и клавиатурата сигурно вече...

Тролчо - ние сме къде къде по умни от тях - затова в космоса сме изстреляли само изсушени ягоди, които сме сушили в лиофилизатор местно производство - ама копиран от американски такъв, купен по второ направление... Една чат от тия американци по които плюеш са твои сънародници, незнайно защо махнали се от тука. Те всъщност не са искали - много им е харесвало тука, ама са дошли едни лоши "американци" въоръжени с М16 и насилствено са ги закарали там...

@Цецо - не знам природата ли ни направи подарък, но определено нещо има - вече много го коментирахме, ама не може на едно място да е леш, на друго да минава някак си незабелязано. Дано поне скоро да разберат какво е.

Пет Юни 05, 2020 8:41 am
Профил ICQ

А бе то ако ги немаше хамериканците, немаше да имаме и ягоди, камо ли пък генно-модифицирани, сиреч ГМО! :D

Пет Юни 05, 2020 8:56 am
Профил

bongo_x2 написа:
На мен пък мнооо ми се иска да гледам обясненията на miro_atc защо все-пак не измряхме като мухи.

Характерното при тоя бацил е, че хората масово отказват да проумеят за какво става реч. Такива като теб Бонго са си внушили, че короната е една измислица с конспиративна цел и толкоз. И само, ако хората почнат да мрат като мухи ще повярваш, че има проблем (може би). За щастие не мрем чак толкова убедително. И не само аз, никой друг тук не е твърдял, че ще мрем. Още в първите страници с Цецо обсъждахме, че по един или друг начин човечеството ще го преживее. Няма как да се затрием от нещо, което има 1, 2, 3 или 4% смъртност. И то смъртност, която идва основно от пенсионери.
Освен това аз 100 пъти повтарям, че не труповете са най-важното. Това си го спорим с Цецо от дълго време. Аз като гледам накъде вървят нещата гледам активните случаи. Труповете много пъти вече съм казвал, че не предизвикват епидемия. Предизвикват я живите хора, които са заразни. За икономиката също не труповете са проблем. По-голям проблем е тежкото и продължително боледуване. Щото при обикновен грип който се изкарва за 2-3 дни, докато се разболеят едни, други вече са го минали и нито болниците се задръстват, нито е толкова фатално за икономиката. Докато тук като почнат да лежат по 2-3 седмици и всичко отива в киреча, даже и да няма нито един умрял.
Ние за щастие не го видяхме това, надявам се и да не го видим. Но си бяхме на косъм. Е оня ден от 22 нови случая 7 бяха от една и съща болница и едно отделение, което естествено затвориха. Преди това бяха още няколко болници така. Късметът в случая беше, че всичко това се случи при сравнително малко заразени. Ако имахме идея повече заразени и болниците излязат от строя тогава щеше да стане весело...

Както и да е, много ми хареса едно сравнение на бивш английски министър на здравеопазването - че епидемиите са като летенето със самолет. Два са най-критичните момента - излитането и кацането. При нас "излитането" мина що-годе добре. Въпросът е и да кацнем. Уж вече почнахме да захождаме към пистата, но най-критичния момент предстои. Ще е хубаво да кацнем преди да е паднал първия сняг ;-)

Пет Юни 05, 2020 12:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 403  Следваща