Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Само че сега белия свят вече свикна с вируса и евентуалните трупове. При това в повечето места, вируса отминава, не заради мерките, а по-чисто природни причини. Даже и шведите вече падат.

А жълтите се панират от страх, като някой кихне. Защото при тях епидемията беше задушена насилствено.

Предстои интересна зима. Нищо, тамън ще има повече опитни мишки за ваксината :)

Последна промяна Цецо на Чет Май 28, 2020 9:41 pm, променена общо 1 път

Чет Май 28, 2020 9:36 pm
Профил ICQ

Белият свят според мен не е отвиквал от труповете, може някои специфични групички да изпадат в паника, паниката и страхът е сред управляващите, да не би да загубят електорат. Браво на шведските комунисти.

Чет Май 28, 2020 9:39 pm
Профил

:D :D :D
Занчи залагам на следното
Вер 1 -преизбират Тръмп - ако ще и 5 мил да измрат няма да има затваряне на УСА.
Вер 2 - избират другия- там вече не знам ,но по предположение - ако кинтите от измамата са направени - нема да има локдаун,ако не обявяват втора вълна за да направят още кинти.

Пет Май 29, 2020 2:18 am
Профил
Аватар

видях интересна фланелка - на гърба пишеше "Covid-19 84"
последното изречение от 1984 е "Той обичаше Големия брат"

Пет Май 29, 2020 6:12 am
Профил
Аватар

Абе измама, измама... колко да е измама? За 30 000 човека в Ню Йорк измамата си е реалност. И още барем 3 пъти по толкова дето вече няма да могат да качват повече от 10 стъпала без почивка.

Все още няма смислено обяснение на какво се дължи тая поголовна сеч там и що другаде по източно крайбрежие такова нещо няма.

Пет Май 29, 2020 8:20 am
Профил ICQ

линка на дедо от вчера е съвсем на място, много зависи какво гледаш,да не с еокажечетия 30000 хилядисиги и а всяка година ...

Пет Май 29, 2020 8:56 am
Профил
Аватар

Ами не, няма ги... стандартно са 3 пъти по-малко.

Пет Май 29, 2020 9:22 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Абе измама, измама... колко да е измама? За 30 000 човека в Ню Йорк измамата си е реалност. И още барем 3 пъти по толкова дето вече няма да могат да качват повече от 10 стъпала без почивка.

Все още няма смислено обяснение на какво се дължи тая поголовна сеч там и що другаде по източно крайбрежие такова нещо няма.

След като гледах това - може и да го има неиде тука пускано - съм убеден че е измама.
Трябваше да се направи криза -ами ето повод и да се направи - с няколко думи да се постигне --- в мътна вода риба лови.
https://www.youtube.com/watch?v=QmnapGB4CBY

След като поразмислих -ами когато има смърт задължително е да се направи аутопсия ,еле пък като има такава страшно опасна болест ,пандмия и т.н а в случая било дадено указание да НЕ СЕ ПРАВЯТ .
Ако на това някои не му казва измама -не знам на какво да се каже измама.

Съвсем не отричам че няма вирус ама се представи так за да размътят водата

Пон Юни 01, 2020 2:37 am
Профил

HSB написа:
След като поразмислих -ами когато има смърт задължително е да се направи аутопсия

Принципно е задължително, когато има съмнения за неестествена смърт. В останалите случаи е въпрос на преценка.
В случая тоя малко спекулира, защото повтаря някои неверни неща. Да не казвам клевети. Примерно това, че Бил Гейтс разработвал и печелил от ваксини. Истината е, че фондацията на бате Били дарява пари за изследвания, които обаче имат строго некомерсиална цел. Демек парите отиват при условие, че резултатите ще са публични, достъпни, няма да се патентоват и т.н. Това са факти, които лесно се проверяват и неясно защо продължават да се тиражат глупости. Другата спекулация е, че СЗО забранявала или нареждала. Истината е, че СЗО няма никаква власт над белите държави и не може нищо да направи, освен публични препоръки. Такива препоръки са доста редки и е нормално да редки, защото СЗО нямат нито възможност нито цел да помага белите държави. Те просто са никой, като казвам нямат възможност - ами бюджетът на СЗО е около 1% от бюджета на CDC или долу-горе колкото на една средно голяма американска болница. Какво точно се предполага да направят с тоя бюджет? Чудеса? За белите държави СЗО е просто една пощенска кутия, която може да си обвиняваме колкото искаме...

Но тъй като говорим за СЗО има едно разделение между докторите. Това не мисля, че е спекулация, просто има две групи с различни мнения. СЗО е типичен представител на едната група и тя твърди, че пред заплаха от пожар няма време за размисли и страсти. Особено категоричен в това отношение е зам. шефа на СЗО. Майк Райън мисля се казваше. Той обясняваше, че винаги бързите действия са давали успех. Говореше за всички мерки през последните 30г. по цял свят. И обратно винаги, когато се е изчаквало последствията са били кофти. Ако някой държи, ще намеря цялото интервю. Аз лично също съм на това мнение, мисля че и тая "пандемия" също го доказа.
На другия бряг са хора, които искат научни доказателства преди да се действа. Хубаво, само че като излезе тоя бацил науката не знаеше много за него и не можеше да каже почти нищо категорично. То и днес още не се знаят основни неща - примерно има ли имунитет, колко време трае тоя имунитет и т.н. Науката рано или късно ще ги разбере тия работи. Но когато излезе бацила не знаеха, някои както още не се знаят. И логиката дай да изчакаме научните доказателства практически означава "хайде да не правим нищо". Да, без наука има повече рискове. Примерно виждаш малък пожар и си мислиш, че с една кофа вода ще го угасиш. Обаче има случаи в които водата не гаси, даже обратно. Но ако наоколо има суха трева, просто няма време да чакаш пожарникар с висше образование да изследва какво гори и да преценява как да се гаси. Всъщност често няма време да чакаш пожарна изобщо и по-добре да рискуваш с кофата с вода.
Разбира се, всяка от тия две групи хора си има своите аргументи. Пак ще спомена Майк Райън, който казваше, че при бързите действия винаги има риск. В последствия се виждат и грешки. Това е нормално. Но в общия случай науката е направила категоризация на заразите. Има си 5 основни начина да се заразиш, съответно и 5 групи елементарни мерки, които трябва да се следват, за да не се заразиш. Този бацил беше правилно определен още от самото начало от кой вид е. От там нататък не е ракетна наука, ако просто искаш да не се разпространява. Ако искаш лекарства, ваксини и т.н. си трябва наука. Но за спирането на заразата е важно да се действа бързо. Затова, когато някой изисква научни доказателства за мен е важно за какво ги иска. Ако ги иска, като аргумент за нищо-правене според мен си е жив шарлатанин.

Пон Юни 01, 2020 10:25 am
Профил
Аватар

HSB написа:
Цецо написа:

След като гледах това - може и да го има неиде тука пускано - съм убеден че е измама.
Трябваше да се направи криза -ами ето повод и да се направи - с няколко думи да се постигне --- в мътна вода риба лови.
https://www.youtube.com/watch?v=QmnapGB4CBY

След като поразмислих -ами когато има смърт задължително е да се направи аутопсия ,еле пък като има такава страшно опасна болест ,пандмия и т.н а в случая било дадено указание да НЕ СЕ ПРАВЯТ .
Ако на това някои не му казва измама -не знам на какво да се каже измама.

Съвсем не отричам че няма вирус ама се представи так за да размътят водата

Ти ако от такива видеа си правиш преценките, скоро ще те придърпат и в някоя секта... Внимавай.

Пон Юни 01, 2020 10:53 am
Профил ICQ

Мен ми е интересно какво е положението в Аризона, толкова ли е розово? :-)

Щото за БГ е нормално някой да не вярва в пандемия... В случая доктора се жалва, че не е правил нито една аутопсия. Аргументите му са от вебинар на патолози, където никой не е дал категорично доказателство, следователно няма такъв вирус. Затова и човекът се подписва с две ръце, че СЗО са скалъпили всичко. Всичко е постановка ;-)
Та интересно ми е, понеже повечето обвинения към СЗО (особено от САЩ, Австралия и т.н.) са че са проспали началото, че не са предупредили навреме и едва ли не в комбина с китайците умишлено са заразили света... Да се чуди човек на кой да вярва ;-)

Пон Юни 01, 2020 12:04 pm
Профил
Аватар

Какво да е положението в Аризона?
Пустиня, фабрики за чипове, змии, паяци и гета, 40 градуса и нищо повече. Нито зле, нито розово.

AAA - забравих, и много за каране - пътищата там са най-добрия тестов полигон за горещ климат.

Последна промяна Grubi на Пон Юни 01, 2020 2:10 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 01, 2020 1:18 pm
Профил

А ето я "забраната" на СЗО да не се правят аутопсии...

Ще е хубаво тия доктори да разберат, че ръцете се мият с дезинфектант, а не със СЗО ;-)

Пон Юни 01, 2020 1:28 pm
Профил

ToHu написа:
Ами за нещо с габарит 600х1000 и дебелина 3 мм искат по 800 песо, което са има няма 30$ с материала, и това е подизпълнителят който искам само да го отреже, железата са отделно. Като им казах че ще си закарам материал стана от 400-600 :) Материала на мен ми излиза към 240 песо, имайки в предвид че аз нормално пазарувам по няколко кв. а те сигурно хиляди :) Ако не беше тежко щях да хвана да ми го нарежат тук, но много скъп транспорта идва.

между другото - ако ще правиш нещо от плексиглас няма да е лошо предварително да провериш цени и наличности - оказа се че всичко е изчерпано заради тия сепаратори :D сега обирам от разни фирми каквото е останало даже и парчета :D
та може да се окаже че тая баснословна цена е и заради изчерпване на плексигласа, чак сега разбрах за какво нямане става дума, голям доставчик ми говори за евентуално доставка октомври

Пон Юни 01, 2020 1:36 pm
Профил
Аватар

nik написа:
ToHu написа:
Ами за нещо с габарит 600х1000 и дебелина 3 мм искат по 800 песо, което са има няма 30$ с материала, и това е подизпълнителят който искам само да го отреже, железата са отделно. Като им казах че ще си закарам материал стана от 400-600 :) Материала на мен ми излиза към 240 песо, имайки в предвид че аз нормално пазарувам по няколко кв. а те сигурно хиляди :) Ако не беше тежко щях да хвана да ми го нарежат тук, но много скъп транспорта идва.

между другото - ако ще правиш нещо от плексиглас няма да е лошо предварително да провериш цени и наличности - оказа се че всичко е изчерпано заради тия сепаратори :D сега обирам от разни фирми каквото е останало даже и парчета :D
та може да се окаже че тая баснословна цена е и заради изчерпване на плексигласа, чак сега разбрах за какво нямане става дума, голям доставчик ми говори за евентуално доставка октомври

Но пък след някой друг месец ще има огромни наличности по сметищата.

Пон Юни 01, 2020 3:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 403  Следваща