| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ммм според мен Мъск в момента прави дъмпинг, в един момент ще коригира цените. HCL не е въпрос на cost estimation, по скоро е ценообразуване 
|
| Сря Май 27, 2020 7:47 pm |
|
 |
|
HCL
|
SpaceX не е публична компания, някак си не ми се вярва да дъмпва с 1/2 и дори 1/8 от цената при тези абсолютни стойности. Cost estimation от гледна точка на това, че си е направил точнарта сметката, че преди него пазара е имал очевидно скрити марджини в трицифрения порядък, което освен фармацевтичните не знам кой друг може да постинге в този ТАМ сегмент. Мен ако питаш направо са го поканили на пира, защото не са вярвали, че някой ще се наеме да надскочи технологичната и финансова входна бариера. Евала, ако успее с това начинание нищо чудно да се пробва утре да конкурира и Интел. Този е финансов гении поне толкова колкото Джобс е бил маркетингов.
|
| Сря Май 27, 2020 11:20 pm |
|
 |
|
HCL
|
Отложиха старта със 70 часа заради лошото време.
|
| Сря Май 27, 2020 11:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам дали е финансов гений, по скоро се хвърля да прави неща в които други не виждат перспектива. Теслата си беше копие на айфон и като цяло стив джобс политиката както и да го погледнеш, същото нещо приложено в друг сегмент. Не е публична но в същото фреме е финансирана от доста фондове и големи инвеститори. Интересна е оценката на компанията.
п.с. как не го досрамя да ги навре тия астронавти в тия малки тесли .....
|
| Сря Май 27, 2020 11:39 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Тия скафандри изглеждат много несериозно, тия шлемове са като пластмасови и има толкова малко място около главите им. И контролните табла са с тъчскрийнове, представям си в условия на вибрации и ускорение как натискат екрана, голям майтап. Стрийминга на НАСА е по-добър. Жалко за чакането.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Май 28, 2020 1:18 am |
|
 |
|
HCL
|
Да бе, като видях дисплеите и аз тесла си помислих. Кой знае какъв хай тек има в ръкавиците за безжично тачване, въпреки че не изглеждаше така. Не знам дали видяхте iPad-a обаче  . Стрйима на SpaceX беше с най-малък Delay
|
| Чет Май 28, 2020 2:28 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
По-притеснителното е, че и суровите руснаци планират да заменят с тъчскрийни доста от класическите тумблери и кнопки  : Има метални щитове отпред против увреждане, не са наглед голите и нежни 20 и нещо инча LCD-та като при Мъск.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Май 28, 2020 3:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами те астронавтите го казаха, били изненадани и всеки пилот би предпочел джойстик пред таблет... До тук му се получава, макар че докато литне това хвърчило имаше не малко опити, с хора обаче е друго. 50-те и да ги утепаш голям праз, необходими жертви но днес ако се случи няма да е на добре. Не знам от къде си е събирал екипа но явно там няма ни един който да е бил пилот/астронавт или пък мъск твърде много се гъзарее и не слуша, може би твърде много серии на стартрек е гледал  П. с. На едното видео се вижда как и на земята някои бутони ги кликат по 3 пъти докато уцелят, това като литне и почне да се тресе ще ми е интересно как ще ги нацелват, те са и много близко, доста недомислен интерфейс.
|
| Чет Май 28, 2020 8:18 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Че за какво им е да натискат бутони - те тия тъчове са само инфотеймънт  Нали казаха че капсулата е напълно автономна. Някой в контролния център натиска копчето а космонавтите са само багаж.
|
| Чет Май 28, 2020 8:29 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
къде видя тъчскрийн при ватенките - има по 30 "кнопки" около всеки lcd?
|
| Чет Май 28, 2020 9:03 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Без да искаш "даваш едно коленце" на тъча. Край на опипванията, край на екшъна. 
|
| Чет Май 28, 2020 9:45 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не е невъзможно да е точно от тъча, дори е доста голяма вероятността съдейки по цвят и финиш, но отгоре са сложили детайл който еднозначно определя всеки един бутон. Така първо като посегнеш ти води пръстта, втора шанса да скокнеш в съседния от вибрациите е по-малък. Същото нещо се реализира и с реални физически бутони отново в-у тъч скрийн, даже май имаме международен патент за това  , бутона е прозрачен, през него виждаш екрана, но в същото време имаш усета за натискане на реален бутон.
|
| Чет Май 28, 2020 9:50 am |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 439 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
то ако е някой в контролния център да натиска копчето- пак добре, да не е някой дейта център... да натиска копчето . При бутоните и врътките има два типа контрол -позитивен(когато гледаш копчето което да завъртиш) и негативен контрол( когато напипваш врътката на чистачките, докато зяпаш пистата за кацане примерно). При тъч-скрина 50% от контрола директно изчезва- докато пилота гледа активно да намери 'врътката' , пистата може да намери него първа. Тея работи явно никой не го интересуват вече, понеже покрай ай-фоните бисквитената фабрика е тая разполагаща с пари и те си пройзвеждат 'бисквити' , които се опитват да заврат навсякъде.
|
| Чет Май 28, 2020 9:56 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе и на мен ми е малко чудна тая работа с таблетите... Няма ли някакви международни стандарти дето да ограничават тая простотия?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 28, 2020 10:11 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако трябва да е в тренда, ще да е някой изкуствен интелект, работещ като докер на някое облачно пристанище... инж. Иванов, нахранете животните и не пипайте копчетата!
|
| Чет Май 28, 2020 10:18 am |
|
|