Отговори на тема  [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 258  Следваща
новини от производителите на МЦУ-та... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Абе аз четох за 4990х но такъ процесор не виждам в AMD и ми се струва че е малко измислена новина, също и за тоя, в сайта 4700 G не виждам. Иначе тоя 4990Х го бяха писали че е до 5.3 обаче аз не намирам нищо официално. Ако има нещо такова бих го изпробвал, мен ми трябват Mhz.
Обаче аз имам и втори проблем, охлаждането, или по-скоро размера. Работната станция е нося с мен навсякъде в момента съм uATX дъно и стандартно охлаждане. Има вариант в подобен обем да вкарам и водно обаче въпросът е какво става на летището, не че не е възможно да го източвам преди пътуване ама започва да става малко неясно, и ако остане някаква течност какво правим. Гледах някакви подходящи хийтпаийпс но нищо интересно, не че не мога да си направя къстъм ако тръгна.
От друга страна АМД е по-хладно от интел на сходни честоти, та може би ще мога да го охлаждам, щом в тая кутия работя с клокнат 8700К .. въпреки че от известно време му пуснах всички ядра, само хипертрейдинга е спрян и като почне да ренди бая загрява, то аз заради рендеринга пуснах всичките, но то етапа с визуализациите премина, може пак да ги спра, за всичко останало 4 ядра ми стигат освен ако не смятам статика или нещо термо.

Пон Май 25, 2020 8:14 pm
Профил

Изащо разхождаш по самолети тия неща...remote-desktop или нещо подобно -не става ли?

Пон Май 25, 2020 8:59 pm
Профил

Ами защото много пътувам, не знам къде ще ми потрябва. Не виждам и смисъл да държа на поне 4 места работни станции за по 8 бона, да трансферирам гигабайти всеки път и като забравя да трансферирам нещо да се псувам :) Затова и съм си направил преносима станция, такава която да мога да сложа в ръчен куфар, така съм сложил само монитори където работя. То мога и по-голяма да я направя, но пък гледам да е удобно и за носене.
Ремот десктоп за каквото и да е е умряла работа ако си извън локалната мрежа ама за солид конкретно е съвсем невъзможно. Примерно ако станцията е в БГ а аз съм в Мексико много трудно се работи ремот, то и в САЩ да съм пак същата работа. То не че няма и лаптоп който е уорк стейшън но това може да свърши работа само ако трябва да отворя да погледна нещо, с последния продукт работата с лаптопа е невъобразимо бавна, въпреки да е най-бързото възможно леново.
Сега между другото работя по нов продукт, и за момента проекта е доста по-лек, явно с предходният проблема е нещо в самият проект но никой не успя да разбере какво точно, ни Дитра ни на Солид съпорта ... ама той не е по-различен от тоя на Алтиум :)

Пон Май 25, 2020 9:10 pm
Профил

gicho написа:
Четох за ryzen 7 4700G - ще ми пасне, ама не виждам конкретно предлагане? Преди бяха казали, че септември ще пускат следващите, ама дотогава не ми се чака.

Щом не ти се чака, вземи си Интел - тъкмо обявиха цялата 10-та серия Comet Lake процесори.

Прикачени файлове:
intel.png
intel.png [ 39.26 KiB | Прегледано 4785 пъти ]

Пон Май 25, 2020 11:24 pm
Профил

Ще ми е интересно да пробвам някой, това което чувам е че охлаждането е сериозен проблем и турбо буста рядко се достига за повече от минута, след това започва да се тротълва. За мен може би ще е опция тъй като моите приложения товарят само едно ядро, но сигурно ще трябва и там да изключвам ядра.

Вто Май 26, 2020 8:20 am
Профил
Аватар

мен пък ми е интересен тоя G6600 - едно,две ядра на 4G - идеално за тъпия Altium :)

Вто Май 26, 2020 8:26 am
Профил ICQ

Че има много глупости в Altium е вярно. Но че Altium 20 използва повече от едно ядро - и това е вярно.
От собствен опит съм научил, че дори за Windows + прост браузър си е по-добре с четири ядра.
Така, че гледай за нещо 4-ядрено.

Вто Май 26, 2020 8:42 am
Профил

Мдааа до къде стигнахме, на алтиум му пуснаха мултикор поддръжка а солида още копа на едно...

Вто Май 26, 2020 9:15 am
Профил

Тая десета серия е на нов сокет - 1200 пина. Което значи нови чипсети, нови дъна - за момента в БГ има ... николко продукта от тая серия.
Към момента може да се купи 9-та серия - i7-9700K или i5-9600K. Цената на i5-9600K е особено примамлива (460-480лв). За тях обаче има добри алтернативи от АМД, а сега да взимам 1151 дъно ... от Интел директно май ми казват "недей, ке минаваме на 1200"... Отделно гледам че и тази 10-та серия е на pci-e 3.0.
Преди време се бях замислил, а наскоро приятел ме завърна към тая идея, че може да ползвам някъде наета машина. Ако сега дам 2 бона примерно, и приема че ще ми върши работа 2 години, значи го разпределям на около 80лв на месец. Та в диапазона 50-80лв, какво мога да си позволя като машина в някой дейта център? Тъй като няма да се гърчи 24/7, в смисъл аз няма да я товаря толкова, примерно 10% от времето, то има икономически смисъл в това някой да ми предложи такова, отделно да имам опцията да се кача "нагоре" ако ми потрябва.
И преди всичко, мисля го не щото толкова не мога да карам на 7 годишния лаптоп, а защото "мога" и ще ми е забавно.

Вто Май 26, 2020 1:14 pm
Профил

ToHu написа:
Ще ми е интересно да пробвам някой, това което чувам е че охлаждането е сериозен проблем и турбо буста рядко се достига за повече от минута, след това започва да се тротълва.

Не тротълва. Нека вземем за пример 10900 2.8GHz базова 65 вата. Ако седи Idle 10 минути и след това като му пуснеш многонишкова програма всичките ядра ще скочат до 4.5GHz като консумира 130(PL2) вата. Гледа се средната мощност за 2 минути интервал, тоест преди това е работил 1 минута на 0 вата и след това 1 минута е работил на 130(PL2) вата, това означава че ако продължи да работи на 130 (PL2) вата ... това са пари които могат да ти ги вземат, като ти продадът по-скъпия 10900К. За това след една минута (56 секунди ако трябва да сме педантични) процесора 10900 минава на базовата честота от 2.8GHz и консумация 65(PL1) вата.
Има дънни платки за $1000 с 18 фази по 90А всяка, при които тази една минута в BIOS е дифинирана като безкрайна. И за това с такова дъно, ако ти издържи ATX захранването и охлаждането на процесора можеш вечно да си дъниш 10900К с 250 вата консумация.
За повече информация Intel TDP Investigation: Boards Violating Turbo Duration (Z390): https://www.gamersnexus.net/guides/3389 ... ation-z390
Изображение

Вто Май 26, 2020 10:42 pm
Профил
Аватар

Заеби ти тая работа, тоя кристал на тези нанометри при тази мощност никакво практично охлаждане не му върши работа. В тая индустрия всичко се тротълва

Вто Май 26, 2020 11:34 pm
Профил WWW

Ами нямам време за експерименти от тоя вид, ще го приемем за факт. В интерес на истината мен не ми трябва да смята минути, или пък може и д ми теябва знам ли. Сега примерно има случаи в които ренилдва отива 4-5 мин което е мн досадно, т.е. ако падне с 30% все така ще трябва да е натоварен поне за 3 мин. Иначе в нормалната работа натоварването е епизодично, но то там и със сегашния е ок. В моя случай има нещо много гнило, това със солида като цяло, понякога просто мисли без видима причина.По скоро файлови формати, някакви вътрешни локвания може да стават не знам. Сега съм почнал нов проект от скрач, и едно от асемблитата както си вървеше без грешка взе да се отваря по 1 мин, без да съм направил нищо конкретно, ей така от раз. Съмнява ме че то яде процесор ама нишо не върши просто го яде....

Сря Май 27, 2020 12:35 am
Профил

Ако допускаш че не е процесора, няма ли как да хванеш какво толкова му пречи? Аз затаковах виндоуса заради безсмислените антивируси - не може да имам ссд дето вдига 3000мб/с и тия идиоти да ми сканират файловете неколкократно, щото били твърде тъпи да се организират само веднъж да проверяват.
Каде ми е кирията ако половината от ресурса на ПЦ-то отива за такива сканирания...
Та, въпросът е, дали ти стига памет, дали нещо по файловите достъпи не се забавя в някакъв момент? То си трябва профилиране на тоя солид, с конкретния проект - но не се сещам за лесен начин да го пуснеш на твоята машина. Има разни продукти като Mtuner, AQTime и подобни - ама си иска време и после "четене с разбиране" за да интерпретираш резултатите.

Сря Май 27, 2020 8:06 am
Профил
Аватар

Абе нямам никакво намерение да паля спорове по въпроса, ама не може ли тия неща за настолните процесори да отидат в отделна тема а не в тая за новините за МЦУ-та?

Сря Май 27, 2020 10:09 am
Профил

Аз съм против :D
Щото само оттук научавам за новите мцу-та при настолните.

Сря Май 27, 2020 9:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 258  Следваща