|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Ами казва точно това - 280 000 човека са били в контакт с корона вирус. Нито казва, че са болни, нито че са заразени.
За старците в Италия и ниската смъртност в БГ също има логика. Тя средната възраст на умрелите в Италия е по-висока от средната продължителност на живота във БГ.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 21, 2020 6:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Цецо, покрай тоя бацил казах, че МНОГО внимателно слушам кой какво казва, щото после мисирките си вадят нещо съвсем различно... Като ти кажа, че тоя човек говори за заразени, значи съм го чул от него, не от мисирки. Отиди малко преди 3-тата минута като мисирката му казва, че у нас заразите са 2000 и Мангъра го поправя, че това били "официално доказано заразени" ама всъщност били "между 250 и 300 хиляди най-малко". ОчевАдно Мангъра говори не просто за 280 хиляди дето са чували по телевизията за вирус, или само са минали покрай някой заразен. Говори за хора, които са имали "контакт", т.е. били са подложени на зараза, но или не са я прихванали или са я изкарали тихомълком... В края пък обяснява как само той у нас представлявал науката и така убедил Борисов.... А каква е връзката между науката и мангъровщината съм го коментирал 100 пъти. Просто това е един смешник според мен.
|
| Чет Май 21, 2020 7:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да, какво ненормално има в това? Аз мисля точно същото, мнозинството хора се сблъскват с вируса и го подминават. Няма разболяване, няма и антитела. Не разбирам какъв е проблема в БГ 4% да са се срещнали с вируса и да не са се разболели или да са го изкарали безсимптомно или с леки симптоми без да ходят да ги изследват. Още повече с тия безумни едномесечни карантини, аз самия много бих се замислил дали при съмнения да информирам властите... Нещо ме гложди мисълта, че ако не съм на умирачка, ще си затрая...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 21, 2020 7:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
След като се сблъска с бацил даден човек има два варианта. Единият е бацилът да не му хареса гостоприемника и да не почне да се развъжда в него и да си умре сам. Другият вариант е бацилът да си размножи до количество, достатъчно че човекът от заразен да стане заразител. При първия вариант говорим за резистентност. При втория за асимптоматичност или леки симптоми и човекът си трае. Сега, не искам да те разочаровам, ама резистентност не е забелязана при тоя бацил. А не е като да не е търсена, защото ако има резистентност и особено ако може да се предизвиква то това било едно спасение или поне нещо от което да се изкарат мноооо пари. Уви, доколкото знам няма нито един известен случай на резистентност. И от няма нито един до 280 000 у нас, някак си доста се разминаваме. Не мислиш ли? Другият вариант - асимптоматичност. В цял свят всички ползват най-различни стратегии за тестване, ама както и да правят извадките всичките се движат около 20-25%. Твърдението на Мангъра предполага нещо над 20000%. Отново разминаването не е в пъти, ами в много порядъци. Значи ако беше въпрос за малко разминаване - разбирам. Данните от цял свят имат определени забележки. Един брои така, друг иначе. Един тества едни, друг тества други или не тества. Допустимо е някакво разминаване. Обаче всички да са в един порядък, а пък Мангъра няколко порядъка в страни.... някак си не се връзва. А и не само сравнения с тестовете... Значи ако приемем версията за резистентност, то остава загадка как толкова много хора са имали контакт с бацила, без те самите да са заразни, без да има много доказано други с тестове и в същото време карантина. Откъде се взема тоя бацил, от 5Г мрежите? И изобщо как може да се получи пандемия ако само един на 140 калпака се заразява и става заразен. Ще се наложи да вярваш и БЦЖ и в куп други теории, че ние българите сме по-специални, иначе няма как да обясниш положението по света. При другия вариант трябва да изкараш докторите и РЗИ-тата пълни идиоти. Да има толкова много такива дето могат да светнат на тест, пък те да не могат да ги хванат. И освен, че са неуловими, ами и явно се заразяват само неуловими, пък тия дето могат да развият симптоми не. И това също трябва да е само българска черта, щото пак казвам съотношенията симптоми и без симптоми по цял свят варират в много много по-малки граници, отколкото Мангъра смята.
|
| Чет Май 21, 2020 10:15 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Мангъров е опасен, нали чухте какво казва Бойко, без малко да изгори - "Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна" Че вируса е странен е ясно, мен много ме озадачи едно интервю на жена от с.Осина чиято баба уж била заразена в болница в София и като се върнала преди да умре след 3-4 дена заразила доста хора от селото. Интересни неща казва, има го в нета но ме учудва това - в едно семейство което живее заедно в една къща 3-ма са с положителни проби, 3-ма с отрицателни - https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
|
| Чет Май 21, 2020 10:55 pm |
|
 |
|
nik
|
няма нищо чудно, просто някои хора имат вече имунитет към някакъв сходен вирус, и организма реагира с вече изградени антитела които действат и на короната, това го откриха много отдавна
|
| Чет Май 21, 2020 11:26 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Тогава големия въпрос е колко от населението има такъв имунитет. И ако е повечето както май се оказва мерките са били тип - страх лозе пази. Сестра ми е лекар в една голяма болница. Каза че доста търсили заразен от коронавирус, и отделение направили за такива ама без успех. А на всички постъпващи правили тестове... Абе дано си отиде че се съсипа икономиката по целия свят. От друга страна пък дойде и малко отрезняващо - не всичко е пари.
|
| Пет Май 22, 2020 12:56 am |
|
 |
|
Цецо
|
Има си хас да е забелязана, като никой не я търси  Към всеки вирус на тая планета има резистентност в определена част от популацията, като тя може да е временна или постоянна. Даже към болести като СПИН и Ебола има резистентност. Останалите разчитат на имунитет. Всъщност има огромно количество хора, които са били контактни с вируса, но нямат антитела, нито са имали симптоми. Има два варианта - или са резистентни или го борят на ниво клетъчен имунитет. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 0%BE%D1%80Освен това имайте предвид, че заразяването е вероятностен процес. Преди имунитета, човека има и други механизми за защита, например лигавиците и съвсем тривиалните косми в носа  А освен това има и първо ниво на защита от NK клетките на вродения имунитет. Абе сложно е, ама човека си е една доста добре защитена структура, тия милиони години еволюция са минали без инжекции, маски и социална дистанция. Ей тука е обяснено горе долу смилаемо: https://www.hepactive.org/article/imunn ... i-infekcii
|
| Пет Май 22, 2020 8:22 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Едно е ясно - карантината и мерките дадоха невероятно добър резултат - сега като ги махнаха ще настане една сеч, стой та гледай - ако след две седмици с Бонго спрем да пишем във форума - Миро да ни запали по една свещичка.
|
| Пет Май 22, 2020 8:50 am |
|
 |
|
Цецо
|
Всъщност дадоха наистина добър резултат. Отложиха пика на заразяване, който щеше да се случи в най-слабите в имунно отношение месеци - декември-февруари. За нивото на нашата здравна система това си беше меко казано спасителен ход. Друг е въпроса дали бяха дозирани правилно и добре прицелени, ама предвид ситуацията - се получи добре.
Гледайте какво става в Бразилия... Мисля, че средната част на Южна Америка има потенциала да строши всички рекорди в отрицателния смисъл на думата.
|
| Пет Май 22, 2020 8:58 am |
|
 |
|
ilkor
|
През 2018 по данни на НСИ от общо 108 526 починали в България 599 са били с причина инфекциозни и паразитни болести (A00-B99). Най-голям дял 70 546 имат Болести на органите на кръвообращението (I00-I99)
Ето и данните за няколко години назад: 2018 - 599 (108526) 2017 - 701 (109791) 2016 - 661 (107580) 2015 - 602 (110117) 2014 - 458 (108952) 2013 - 518 (104345) 2012 - 626 (109281) 2012 - 520 (108258) 2010 - 602 (110165)
Чудно ми е като излязат данните за пандемичната 2020 колко ли ще бъдат?
|
| Пет Май 22, 2020 9:42 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ще ги строши ако има кой да отрази статистиката, Бразилия специално там сигурно на всеки в статистиката се падат по още 3-ма извън, почти като в Индия.
|
| Пет Май 22, 2020 9:43 am |
|
 |
|
Цецо
|
В Индия, ако са "спестили" само 3 пъти все едно няма вирус въобще. Те и 30 пъти да са сбъркали пак са по-добре от Германия 
|
| Пет Май 22, 2020 9:51 am |
|
 |
|
velio
|
На мен пък едно не ми е ясно. Сега като махнаха мерките и като нищо не се случи, какво следва?
|
| Пет Май 22, 2020 1:44 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Еми как каво - сега ще има "много яко измрели" И другия убусник оня ден го гледах ще счупи стола от нерви като му задават елементарни въпроси.
|
| Пет Май 22, 2020 2:18 pm |
|
|