|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:41 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Коли
Аз говоря за БГ пазара. Лексус не е разпространена, но качествена кола. Никой няма да кърпи ударен лексус, пък да го внася. За разлика от МБ, Бмв, Ауди
|
| Чет Май 21, 2020 10:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
А никой, ако ще купуваш такъв добре го оглеждай, провери му VIN-а, и не е зле да провериш какъв му е бил статуса в САЩ. Имам познат който е в САЩ и праща към БГ точно такива коли, лексус, инфините, BMW, основно удряни, там ги взема на безценица, а тук как ги ремонтират един господ знае.
|
| Чет Май 21, 2020 10:14 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
То има купили от Тойота България
|
| Чет Май 21, 2020 10:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Все тая. Имах предвид, че с твойте "заявени" доходи не ти трябва 10 годишна кола. Взимаш нова на оперативен лизинг, караш 5 години, връщаш я и взимаш нова. Какво са за теб 1000лв. месечно....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 21, 2020 10:17 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
вчера изплатих 100 000 лв заем. Отидох в ДСК и преведох .Сега малко без пари ....
|
| Чет Май 21, 2020 10:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
еее ще изкараш пак няма страшно. Новата определено е по-добре, след това остатъчната и стойност е висока, въпреки, че това и от модела зависи. Лексус не държи така добре цена като немските марки, това е добре ако купуваш втора употреба, но е лошо ако продаваш за да смениш с нова, въпреки че до 5-та година мисля могат да му се вземат разумни пари. Между другото GS-и в БГ почти не съм виждал, има много IS и LS, но GS съм виждал много малко, до скоро мисля изобщо не ги продаваха, така че ако е 10 годишен е много съмнително дали е купуван от БГ. Аз сега загледах, реално лексус България и в момента не продава GS, т.е. никога не се е продавал, това май се продава само в САЩ. Ние като купувахме първия в БГ изобщо нямаше представителство на Лексус, ТМ ауто ни го внесе, дали не беше и първия изобщо в БГ, след това за GS отново от тях съм искал оферта, та може затова да е бил двойно по-скъп от щатския.
|
| Чет Май 21, 2020 10:32 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Ами те си пишат купен от България, пълна история. Да вече няма Лексус GS.. Мисълта ми е да тръгнеш да купуваш Е класа или 5 Бмв ще е по-филм.Защото са разпространени Много цигани съм видял с Q7, бмв, мерцедес. Един не видях с Лексус
|
| Чет Май 21, 2020 10:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Въпрос на късмет да ти кажа. Аз съм малко фен на алфа, и преди години си бях взел една, на сравнително малко км внос от Италия, не помня ама беше нещо на година май. Всеки който познавах се оплакваше как не били поддържани, сигурно км били повече, много се чупели, ако щеш вярвай тая алфа още върви, стои долу на паркинга и ако има заряд в акумолатора пали до втория оборот. Вярно от 2008-ма почти не е карана, но преди това и спирах тока, и няма ни една сериозна повреда, единствено дебитомера беше сдал багажа. Та си до късмет.
|
| Чет Май 21, 2020 10:43 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Ее и аз съм фен на Алфа. Брера. Червена. Ама като знаеш че това няма продаване после.. Близо 300 коня, става на газ. V8 ак Чудесно е Мисля дори мотора е по-добър от 5 литровия класически Мерцедес 306 коня
Ако някой иска да си купува нова Шкода или Пасат..да се замисли. Екстри при МБ и БМВ, тук са стандарт, като обдухване на седалките. GS450 с батериите ускорява за 5.5 сек.
Генерално да кажа..Ако имам 30 хл.лв не бих си купил нов Пасат 2 тди, или tsi или каквото и да е . Бих купил 10 годишен Lexus 430 V8. от 280 коня лесно става 400 без да товари мотора
|
| Чет Май 21, 2020 10:48 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
И аз да кажа. Не генерално. За 30к можеш да се снимаш до нов Пасат. То и при шкодите от тоя клас, за тая сума май само ще се снимаш... 
|
| Чет Май 21, 2020 11:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За V8 нямам наблюдение но от 6 цилиндровия редови който стандартно е 2000 куб правят чудеса, ако искаш спортно това е варианта, is200 с 6 цилиндров редовак и извращения отгоре му,носи много, както и купето на is200 е удобно за извращения, ама тук говорим за играчки. Иначе не виждам никакъв смисъл да закачаш GS, чара му е в това което е, голям двигател без много коне, за това купе 280 коня са си идеални. Но изобщо в едно изречение да събереш Лексус, Мерцедес, БМВ и газова .... това като да си купиш Порше и да му сложиш газова. Ако не можеш да си плащаш горивото за една кола това значи не е кола за теб. Виждал съм всякакви извращения, вкл. кайен турбо да му сипват газчица ... а той не гори чак толкова много, особено ако не го настъпваш без грижи си в рамките 15-17/100, 750 il със всичките си простотии за икономия гори повече и то без да го натискаш. В момента sq държи доста стабилно около 13, с включен климатик и градско на къси разстояния което ми се струва нищо, баба алфа ми даваше такъв разход  А за Алфите, да цена не държат, ама то не знам кой си купува Алфа за да я препродава, купуват се или щото някой им е фен, или щото иска кола за 3000 лв, тия вторите правят голяма грешка купувайки Алфа. иначе в момента Жулия е точният модел, QUADRIFOGLIO, 510 HP 2.9 двигател, а и е красавица, но жената ще ме изгони затова само си я гледам 
|
| Чет Май 21, 2020 11:55 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Що бе Тони - какво и е на газта. Аз един ден отивам да пълня баките на суби и гледам на единствената колонка дето мога да застана един бял SL 550 - викам тоя пък нямаше ли къде да застане, ами баш на колонката с газта - за моя ОГРОМНА изненада му закачиха шланга за газта... Щуцера му кадърно сложен под капачката на резервоара - няма разни БГ изпълнения дупчене по брони/калници и подобни. То между другото и мойта си е така, само че не е имало място за големия щуцер и са си му направили закачалка на капачката където да се слага. С една хубава газова течна фаза няма никаква разлика спрямо бензина, а дали има пари за горивото - ми те богатите за това имат - щото не дават и пестят - такива като мене (или по скоро жена ми) със широки пръсти все нямаме - щото като си помисля за какви глупости харчим пари - тия за горивото са направо нищожни...
|
| Пет Май 22, 2020 9:30 am |
|
 |
|
ToHu
|
Няма нищо лошо, и аз предпочитам служебни коли на метан, но само фабричен. Ама да си купиш кола луксозна кола и да и сложиш газ/метан е малко ... за мен лично ....двете неща са несъвместими, още повече пък да се изтъпанчиш с някой 4-5 л двигател и метан ... това от километри говори аз съм гъзар ама нямам пари за бензин. Нямам нищо против всеки да кара каквото и както иска, но трябва да си прави човек малко сметката, аз като купя тая кола ще мога ли да и плащам горивото, гумите, консумативите, или ще и бодна газчицата, ще я карам с рециклирани гуми и най-евтиното масло, а филтри на климатика сменям веднъж на 10 години щото са скъпи... просто не става. За луксозна кола комплект гуми с джанти струва почти колкото нова датчия ... всеки си прави сам сметката ама започва да изглежда смешно.
|
| Пет Май 22, 2020 9:35 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Аз не ти говоря за някакви кьорави изпълнение. Мойта е това дето му викат "фабрична газ" макар че такова животно няма. Такива идват само от Италия - газовата е сложена професионално и по нищо не можеш да кажеш че не е излязла така от завода - всички скоби са направени точно, сложени където трябва и дори изглежда така сякаш са си точно на мястото. На кабелния сноп на газовия компютър има табелка с марка, модел, двигател. По интересното е че за кола с такъв разход на гориво, бензиновия ми резервоар е 25л. Което ме навежда на мисълта че поне е предвидена още от завода да стане BiFuel.
|
| Пет Май 22, 2020 9:56 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да тези са така. Има и корейки такива. Правят се извън завода, за да спестят бумащините по хомологацията.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 22, 2020 10:04 am |
|
|