|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:02 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Западна Европа- мисли.
ами то и счетоводители има кадърни ама ти видяхме отношението...
|
| Съб Май 16, 2020 12:43 pm |
|
 |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
хората плащат по 200, аз плащам 500. Лошо ли ми е отношението...
|
| Съб Май 16, 2020 1:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Бабане, стреса за българина е дали ще му стане ракията или виното, дали ще има за айфон 22, евентуално някой друг модерен към момента, 65" олед и други подобни стоки и услуги от първа необходимост.. да е забравяне ауспуси рвмус за гоуфу
|
| Съб Май 16, 2020 1:15 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Е това е приказва вече  . Удар в десятката. Мерси Тони Пс: докато си лафим хората продължават да работят.. Nik, само се заяжда с мен. Нямам против. Но още Буров е казал- Българина ако не се научи да си плаща сметките и данъците, все ще сме на това дередже.. Приказки преди 80 години..
|
| Съб Май 16, 2020 1:18 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
И сестра ми отиде в Англия, и децата ви отидаха на Запад. Всяко 3-то семейство с роднити на Запад. И пак не подхващате да изметете капиталистите. Тук не ББ е виновен. Тук е виновен работника
За мен лично аз ги изметох, не работя за тях
|
| Съб Май 16, 2020 2:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ако не забелязваш никой не ти отговаря на писанията стига се напъва, и вземи си набий в чутурата че без капиталисти всички ще стоят гладни, ако толкова те влече комунизма все още има къде да се преместиш. Сестра ти като е в Англия да не би да я храни партията, отишла е в една от най-капиталистическите страни в света а ти говориш за революции, вземи се опомни малко.
|
| Съб Май 16, 2020 2:18 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Тони, прав си. Ще се кротна
|
| Съб Май 16, 2020 2:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами аз точно това казвам. Имам една китайка във фирмата и често си говорим. Тя вика, младежта масово измира по работните места и затова всеки гледа да фъзне нанякъде. Системата им е 6/12 (шест дни, дванайсет часа на ден). Това е официалната програма както се промотва от най-високо. Можеш да си представиш че ако не си изпълняваш квотата, има още 100 милиона гладни като тебе дето веднага са готови да те заместят. Та думата ми беше, ако другаря сухой си мисли да въвежда подобни системи в България за да бори мръсните капиталисти за да се въведе честен комунизъм, му желая успех 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Май 16, 2020 2:26 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Не да боря капиталисти. Ако вземем една 30 човека фирма инженеринг Ако те вътрешно знаят че трябва да взимат 10-20% повече. Шефа дали ще ги уволни? Просто ще го притиснат леко. Дори и да уволни 5-6 човека Той няма да вади 50к месечно, а 40к. Къв е проблема. Хора, фирми продаващи в евро, се подиграват на роботниците си..
|
| Съб Май 16, 2020 2:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ако не ме лъже паметта ти си в Олимекс. Или беше там преди. За тях ли говориш? Ако е така, отиваш при знаеш кого и искаш. Ако искаш, уговаряш и другите и заедно отивате. Какъв ти е проблема точно?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Май 16, 2020 2:48 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Пази боже ако съм още в Олимекс, там бях 2009.
|
| Съб Май 16, 2020 2:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ти го кажа така, ако един човек дойде и каже аз искам повече, и ги заслужава ще му ги дам, ако ми дойдат на тумба и кажат искаме увеличение с 30% почти сигурно ще ги уволня на момента, ако не ги уволня на момента ще ги уволня при първа възможност. Не понасям да ме изнудвам, съвсем сериозно склонен съм да убия и да си ги лежа. Ненавиждам и всякакви синдикати, профсъюзи и др. подобни. Много други биха постъпили по същия начин, може би нямат моята омраза и ненавист към изнудване и синдикати, но в крайна сметка ще изгубят служителите. Ако някой смята, че заслужава повече да дойде, да си поиска, ще говорим и много вероятно ще ги получи, ако всички дойдат един по един най-вероянто ще получат каквото искат, но при най-малкият намек за изнудване, или някой да ми се крие зад общи искания съм крайно радикален. И го казвам защото ми се е случвало, аз ще работя, ако трябва ще платя двойно на някой събконтрактор но в никакъв случай няма дори да говоря с някой който се опитва да ме изнудва. И повярвай така ще им постела на въпросните синдикалистчета че години наред ще се чудят от къде им е дошло. Пак да кажа, не понасям профсъюзна дейност. Това важи не само за служители, това важи и за събконтрактори защото и там ми се е случвало. То не бяха наговорени цени за земекопни работи, за подемна техника за кабели, за помпи ... сега си имаме и земекопни машини, и подемна техника и си внасям каквото ми е нужно и подобен служител или фирма няма шанс докато съм жив да ми продаде и един кламер от там нататък ако иска па ако ще светът да свърши. А ти като скачаш срещу капиталистите ти за кого работиш, да не работиш за червения кръст  И защо мислиш ти плащат колкото там и да ти плащат, да не би защото си най-добрия, ней-бързия, най-красивия, най-умния .. .не плащат ти защото им излизаш по-евтино от колкото да наемат някой местен. И местният по същият начин недоволства срещу такива като теб 
|
| Съб Май 16, 2020 2:56 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
 |  |  |  | ToHu написа: Да ти го кажа така, ако един човек дойде и каже аз искам повече, и ги заслужава ще му ги дам, ако ми дойдат на тумба и кажат искаме увеличение с 30% почти сигурно ще ги уволня на момента, ако не ги уволня на момента ще ги уволня при първа възможност. Не понасям да ме изнудвам, съвсем сериозно склонен съм да убия и да си ги лежа. Ненавиждам и всякакви синдикати, профсъюзи и др. подобни. Много други биха постъпили по същия начин, може би нямат моята омраза и ненавист към изнудване и синдикати, но в крайна сметка ще изгубят служителите. Ако някой смята, че заслужава повече да дойде, да си поиска, ще говорим и много вероятно ще ги получи, ако всички дойдат един по един най-вероянто ще получат каквото искат, но при най-малкият намек за изнудване, или някой да ми се крие зад общи искания съм крайно радикален. И го казвам защото ми се е случвало, аз ще работя, ако трябва ще платя двойно на някой събконтрактор но в никакъв случай няма дори да говоря с някой който се опитва да ме изнудва. И повярвай така ще им постела на въпросните синдикалистчета че години наред ще се чудят от къде им е дошло. Пак да кажа, не понасям профсъюзна дейност. Това важи не само за служители, това важи и за събконтрактори защото и там ми се е случвало. То не бяха наговорени цени за земекопни работи, за подемна техника за кабели, за помпи ... сега си имаме и земекопни машини, и подемна техника и си внасям каквото ми е нужно и подобен служител или фирма няма шанс докато съм жив да ми продаде и един кламер от там нататък ако иска па ако ще светът да свърши. А ти като скачаш срещу капиталистите ти за кого работиш, да не работиш за червения кръст  И защо мислиш ти плащат колкото там и да ти плащат, да не би защото си най-добрия, ней-бързия, най-красивия, най-умния .. .не плащат ти защото им излизаш по-евтино от колкото да наемат някой местен. И местният по същият начин недоволства срещу такива като теб  |  |  |  |  |
Тони, прав си за всичко. Но нека стигнем първо средно европейско ниво. Вие от началото хванахте работника за гушата. Ония Пенчев средна заплата 1500лв Нека стигнем Словения, от там нататък който иска да играе. #Не може да догоним Запад ако капиталиста не намали печолбата# Аз как притискам западняци да ми плащат фактурите? Така и БГ работника ще свикне да притиска шефа с Q7
|
| Съб Май 16, 2020 3:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
.. бях почнал да ти отговарям ама то няма смисъл, ти нямаш и най-малка представа за живота на запад от Калотина, а май и за този на изток от калотина си толкова наясно, ходи поживей на запад и пак ще си говорим.
|
| Съб Май 16, 2020 3:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе кво му гледаш в паничката на Шефа - той ако иска и Ламборджини може да си купи. Една кола на фона на другите разходи е направо смешна работа. Лизинга на колата на шефа е под 1% от средно месечните разходи - поне в наща фирма. При това той си го плаща от заплатата си. И тримта всъщност, че те са трима. Не може да си собственик на фирма която се оценява на милиони и да не вземаш 10к заплата. Пък с тая заплата не е проблем да си позволи не само Q7 ами даже и нещо по джиджено. Е айде - мойте шефове не се изхвърлят чак толкова - Туарег, МХ5, и байбек Ленд Круйзер.
|
| Съб Май 16, 2020 4:03 pm |
|
|