Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Следваща
Западна Европа- мисли. 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал

Отговори с цитат
Мнение Re: Западна Европа- мисли.
Вие какво правите, работите и взимате заплати.
Аз влагам пари в нови технологии, наистина нови
Кой от този форум примерно е вложил 10 000 лв лични пари за нови технологии, кой отдели от залъка си?
Дайте да си говорим реално
Ник, разбирам те че нямаш поглед.
Преди година бях поканен в Мидатроникс гост. Нов стартъп за 2млн в Милано.Радрови се, виж Давиде Ерба, виж Arrow, и тогава ми говори.
Виж Шарк модулите ble
stm32wb55, първи аз го докоснах, СТ ми пратиха 6 месеца преди релийза

Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 4:19 pm, променена общо 3 пъти

Сря Май 13, 2020 4:12 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Я по-добре кажи кой ти е другия (или другите) никове във форума? Аз вече имам няколко подозрения пък и Рек винаги може да види IP-тата... :)

Сря Май 13, 2020 4:15 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Н'бабане Гт'муан'га написа:
Я по-добре кажи кой ти е другия (или другите) никове във форума? Аз вече имам няколко подозрения пък и Рек винаги може да види IP-тата... :)

sukhoi и maiden. Направи си душевна чикия

Сря Май 13, 2020 4:20 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ако някой може да си представи имение за 20 млн над милано.
Отидох като Владо
Пожелавам ви и вас да ви канят Arrow.
През този дворец са минали създателите на Ардуино

Сря Май 13, 2020 4:25 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
извинявай ама 10к не стигат само за основната техника на един средно статистически техничар - лаптоп, настолен компютър, принтер, и няколко приборчета ако добавиш като осцилоскоп и по-джиджан мултицет и превишихме бюджета, да не говорим че за моята работа 1 принтер не стига, до мен са 3 различни - лазерен, мастилен и термален, само термалния ако го бях купил нов щеше да глътне повечето от тия 10к :D
нещо не ти се връзва да говориш за дворци и 50еу на час, а 10к да ти се виждат крупна сума....

Сря Май 13, 2020 4:29 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
nik написа:
извинявай ама 10к не стигат само за основната техника на един средно статистически техничар - лаптоп, настолен компютър, принтер, и няколко приборчета ако добавиш като осцилоскоп и по-джиджан мултицет и превишихме бюджета, да не говорим че за моята работа 1 принтер не стига, до мен са 3 различни - лазерен, мастилен и термален, само термалния ако го бях купил нов щеше да глътне повечето от тия 10к :D
нещо не ти се връзва да говориш за дворци и 50еу на час, а 10к да ти се виждат крупна сума....

Нямам осцилоскоп, нямам нищо.
Имам лаптоп за 250 лв. Това изобщо не пречи да вадиш 50е час.
Ти като се заринеш с техника мислиш че ти качва труда. Хмм не е така. Влагане в техника , пари на вятъра. Ако ми се ноложи осцилоскоп плащам 50 лв и ползвам.
През твоята призма е да се заровиш с боклуци, дето ще потрябват. Моята ппизма е само лаптоп, за другото си плащам
Смарт какво значи?

Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 4:37 pm, променена общо 1 път

Сря Май 13, 2020 4:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ох милия... като нямаш опит и да ти го нарисуват пак няма да разбереш... нищо, фантазиите са безплатни :D

Сря Май 13, 2020 4:37 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Както и да е майната му.
Обаче странници като мен правят връзки с Arrow, Digikey.
Факт. Факта си е факт.
Това значи че при мен работи

Сря Май 13, 2020 4:40 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Последно преди 10+ години като се занимавах с по-тежки джелеза наистина плащахме солидни суми за рутене. По днешни цени може и 6к да дойдат на седмица. Обаче, пичът който рутеше беше джелезен. Като почне да рути вероятно рутеше по над 16 часа в денонощие. Случвало се е докато той рути да открием проблем в схемата и да го връщаме да преправя. Даже единия път май беше по моя вина и му се извинявам, щото той вече е на средата на рутенето пък аз променям плейсването. Ама пича вика - споко, нормално е като има девелопмент да има и промени, свикнал съм ;-)
Освен това след като свърши изчакваше, евентуално за още проблеми или ако с платкаджийницата изкочи нещо. Та бачка една седмица яко, после седи и чака. Не хваща друга поръчка, за да е на линия и да реагира веднага... естествено и малко да си почине. И всичко това, заедно с промените си е включено в цената. Така че може да изглежда като много пари за една седмица, но реално са си поне 2 с изчакванията и промените и т.н.
И пак може да е висок като доход, но напълно заслужен...

Сря Май 13, 2020 4:42 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
miro_atc написа:
Последно преди 10+ години като се занимавах с по-тежки джелеза наистина плащахме солидни суми за рутене. По днешни цени може и 6к да дойдат на седмица. Обаче, пичът който рутеше беше джелезен. Като почне да рути вероятно рутеше по над 16 часа в денонощие. Случвало се е докато той рути да открием проблем в схемата и да го връщаме да преправя. Даже единия път май беше по моя вина и му се извинявам, щото той вече е на средата на рутенето пък аз променям плейсването. Ама пича вика - споко, нормално е като има девелопмент да има и промени, свикнал съм ;-)
Освен това след като свърши изчакваше, евентуално за още проблеми или ако с платкаджийницата изкочи нещо. Та бачка една седмица яко, после седи и чака. Не хваща друга поръчка, за да е на линия и да реагира веднага... естествено и малко да си почине. И всичко това, заедно с промените си е включено в цената. Така че може да изглежда като много пари за една седмица, но реално са си поне 2 с изчакванията и промените и т.н.
И пак може да е висок като доход, но напълно заслужен...

да изкараш 6000 евро седмично с инженеринг не е нещо стряскащо. Разбира се не става всеки път. Ама пък който казва че не стова греши. В доста случаи за един два часа модификации платка просто искам 200 евро

Сря Май 13, 2020 4:46 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Всичкото не е за парите.
Контактите правят път към Arrow, Digikey по бърз
за къстъм платки
Кой може да пусне платки през Arrow- Владо

Сря Май 13, 2020 4:50 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами ето, дръж си ги връзките и си живей живота! Не гледай в паниците да другите.
Аз съм сигурен че тука поне половината от хората изкаврат повече от тебе ама не съм видял някой друг да се пъчи и да смята кой каква кола карал. То не че има голямо значение.
А не... имаше още един образ дето показваше разни тнтм-та и се хвалеше за колко ги продавал... Ти дори и това не правиш. На няколко пъти те питаха хората да покажеш ако имаш нещо за показване, отговор никакъв. Няма и да има, предполагам.
Всеки изкарва толкова колкото може и толкова за колкото се е продал. Това е. Въпросът е за приключване

Сря Май 13, 2020 5:14 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Н'бабане Гт'муан'га написа:
Ами ето, дръж си ги връзките и си живей живота! Не гледай в паниците да другите.
Аз съм сигурен че тука поне половината от хората изкаврат повече от тебе ама не съм видял някой друг да се пъчи и да смята кой каква кола карал. То не че има голямо значение.
А не... имаше още един образ дето показваше разни тнтм-та и се хвалеше за колко ги продавал... Ти дори и това не правиш. На няколко пъти те питаха хората да покажеш ако имаш нещо за показване, отговор никакъв. Няма и да има, предполагам.
Всеки изкарва толкова колкото може и толкова за колкото се е продал. Това е. Въпросът е за приключване

10 хл. лв месечно? е гати Форума, ние сме Монако..
Тя България била по-богата от Швейцария. Тук масово работят за средно 1500-2000 лв, това е тъжната истина.
Да не кажа 30 процента инженери от този форум работят за под 1000 лв
Реконструктор да направи допитване анонимно да видим резултатите
Коцето от форума човека искаше някаква работа за 200-300 лв да измисля...
Къде живеете бе хора. Ежите се, а в същото време бачкате масово по заводи и пиете биричка пред блока.
Основна тема на разговор " България за нищо не става" :D :D
В Швейцария данъците са пък по-ниски. 9% ако не си се оженил, 8% ако си се, ако имаш 3 деца даже няма данък

Тъпото ограничено Българче да си седне на дупето и да измете капиталистите. Който остане остане. Не после Българчето да мрънка че нищо не ставало в България и му давали малко пари. Порочен кръг е.
Хубавото е че С капути като Божков всичко свършва почти, в България бавно, трябваха 20 години..
Всички техни приближени ще го ядат, България се изчиства

Който е крал ДДС, който е взимал Европейски поръчки да връща.
Олимекс опитаха врътка 80 хл. лв ДДС врътка с приближена фирма, не стана, хванаха ги.

Чудя се на Цецо, взима по 50 хл. лв месечно от Олимекс, и пак като българче ламти за далаверки.
Това е тъпо. Чак гнусно. Цецо, ако четеш това - гнусно е. При средни заплати 1300 лв.. С фирма като Олимекс трябваше да си отдавна в Силиконовата Долина, ти я направи провинциална фирма.

Сря Май 13, 2020 5:17 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ето в близък план какво пише, сега остават да се сетят от къде са купувани, дана да са от БГ, помня че офис мебелите от някаква италианска фирма ги купувахме, но ги слагаха Българи, така, че би трябвало да имат магазин тук. Стола лично на мен ми е много удобен и е здрав. Тъй като е с тая мрежа не запарва гърба.

Прикачени файлове:
IMG-3fc724940aeb241ff0c3667b638d76b0-V.jpg
IMG-3fc724940aeb241ff0c3667b638d76b0-V.jpg [ 175.76 KiB | Прегледано 3636 пъти ]
Сря Май 13, 2020 6:37 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ТоНи, май обърка Западна Европа с Офис стол.
Не е голяма грешка. Приличат си.

Сря Май 13, 2020 7:10 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Следваща