Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Следваща
Западна Европа- мисли. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Западна Европа- мисли.
ник, утре като вземеш да се бръснеш му кажи на твоя шеф че така не е хубаво, аз лично ти завиждам, и аз откарвам по 12-15 часа но само пред компа, много зле ми действа, искам си фабричката в мехико, тука едно ще атеофирам, друго ще стана плондер.

Сря Май 13, 2020 1:24 am
Докладвай
Профил
Ранг: Напреднал

Отговори с цитат
nik написа:
1500 е по добре от 0, сметките си вървят, без значение дали работиш или не, с 0 заплата няма как да си платиш тока и водата, еле пък деца ако имаш... да ти ревне че всички в училище били с нови дънки, маратонки, талафони пък само то нямало, да те питам тогава безработен ли е по добре или с 1500
нямаш житейски опит, това ти е другия проблем след комуникацията, за това не рабираш какво и защо се случва

тока и водата, комунални услуги са максимум 300 лв на месец зимата.
Това пък ако е проблем за хора в инженеринга

Сря Май 13, 2020 1:25 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
sukhoi написа:
Швейцареца си е казал, аз мога да имам до 8 работника така че те да са щастливи.
Българина няма таван братче, в тия 8 ще смести 30..
Може да работят за 1400, майната му, нека има материал. Тоест ние гледаме на работниците като на материал, баласт.

Това ми се получи, това го казах най-добре и с това спирам.

Сря Май 13, 2020 1:27 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
чай сега, веднъж качваш че с 1500 си все едно безработен, втори път че сметките са ти 300, т.е. остават ти 1200 и пак все едно си безработен така ли ....дай избери си едното, ако казваш че 1500 са малко, за което не споря, недей да казваш че сметките ти не са повече от 300 ....и не сравнявай 1500 с безработвн защото разликата е горе долу като между жираф и северен елен.

Сря Май 13, 2020 1:28 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Майтапа на страна , много скъпо. Бях на зор за едни платки четирислойни. Викам на Андреас да ги пуснем през неговите машини, като поръча голите г Китай.
Той вика като на приятел 1400 евро. Викам не мерси :). За 2 платки четирислойни 120x100 с елементи 200 евро да кажем взимат нормално там 1800 евро. Бах тоз стандарт
Аз се шегувам, да заровим шпагите.
В последния бом който приготвих за него имаше това. Като цяло бома беше за 3000 евро за една платка.
https://www.digikey.com/product-detail/en/XC6SLX150T-2FGG900C/XC6SLX150T-2FGG900C-ND/2339967
900 топчета чип, е това не знам как се запоява..
е той има фини машини за 400 000 евро.
Едва ли някой в България може да запои това.

От тук пак идва въпроса, защо човек с 8 работника може да запои това, а Олимес с 30 не може, или друга БГ фирма.

Пак въпроси, които изникват..
Пести се от заплати, пести се от машини

Сря Май 13, 2020 1:31 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ами ако искаш да показвш нещо показвай, ако не няма смисъл да обясняваш кокоо е бом-а и, но по добре друга тема в проекти, там май имаше такава точно за платки, тъкмо ще видим какво правиш...иначе се запоява както и това с 1/10 от тия топчета

Сря Май 13, 2020 1:43 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
ами ако искаш да показвш нещо показвай, ако не няма смисъл да обясняваш кокоо е бом-а и, но по добре друга тема в проекти, там май имаше такава точно за платки, тъкмо ще видим какво правиш...иначе се запоява както и това с 1/10 от тия топчета

Айде да пуснем запитване в България и да видим кой ще запои това

Сря Май 13, 2020 1:44 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
веднага мога да ти изброя няколко, тук изобщо не задаваш правилният въпрос, той не е кой може да го запои с добро желание и у вас във фурната може да го запоиш ...друг е въпросът

Сря Май 13, 2020 1:45 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
веднага мога да ти изброя няколко, тук изобщо не задаваш правилният въпрос, той не е кой може да го запои с добро желание и у вас във фурната може да го запоиш ...друг е въпросът

Кажи да знам, щото ми се налага и в кошмарите ми да работя някой път с българи.
Но се налага. От това което съм работил с българи получавам оферта след 3 дни..То вече работата готова..
Микрон 20 чаках 3 седмици платки, а платих експресно..То само това да вземеш как да работиш с българи..
Преведох им 400 лв за 3 голи платки. На края ми казаха че развалили едната при производство..

Най долната българска черта " имаме много поръчки" Ами не взимайте бе тъпаци. Швейцареца 7 дена, 14 дена от до, това е закон.

А бе абсолютен ужас в България. Вируса и те трагедия. те пък ми искаха 500 лв за две платки

Сря Май 13, 2020 1:48 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами това че не знаеш не се връзва много писанията от по няколко поста, ако поташ кой в БГ може да насища това, ами Сентилион може ако е в това въпроса. Нито са тия които ще ти свършат работа нито са за препоръчване но питаш кой коже и ти,казвам, има и много други, айде да не са много щото не са стотици, но има други достатъчно за да си избереш. Но за един бог в проектирнето би трябвало да е съвсем ясно кой какво може в подбожествената му страна :)

Сря Май 13, 2020 1:58 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
Ами това че не знаеш не се връзва много писанията от по няколко поста, ако поташ кой в БГ може да насища това, ами Сентилион може ако е в това въпроса. Нито са тия които ще ти свършат работа нито са за препоръчване но питаш кой коже и ти,казвам, има и много други, айде да не са много щото не са стотици, но има други достатъчно за да си избереш. Но за един бог в проектирнето би трябвало да е съвсем ясно кой какво може в подбожествената му страна :)

По принцип гледам да не произвеждам аз прототипите, а да хвърлям файлове наляво надясно по света :)
Фактура-гербери, фактура-гербери. Така я карам по принцип.
Счетоводителя научи hardware services и ги пляска наред. Някой път му викам чакай този път е software services.
Кво ти пука, така и така 10% се плащат на Държавата :)
Аз съм една от малкото фирми по ДДС, която не иска да си връща ддс, купувам всичко лично. Ако трябва да платя за платки аз изкарвам лични пари 1000 лв. Така е по-добре.
Не си връщам ддс, плащам си 10%, рай за хазната съм.
Има някои и връзките на обувките ще си купят с фактура като разход за фирмата....
Даже някои чувам Q7 водят на фирма а карат лично уикенда.Дори си връщат 20%. Нз, не е честно за държавата

Сря Май 13, 2020 2:00 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Може да се замрази темата.
Извинявам се ако съм обидил някой.
Аз дълго време работих за бг капиталисти до 2018-та. Видях ги, помирисах ги.
И не смеех да си искам парите, защото те работят повечето със страх. Те така действат.
Аз тогава не си исках, признавам. След време обаче се разбира, че е лошо да мълчиш.
Сега в частната сфера е по-лесно. Харесва ти проект, взимаш го, не ти харесва не го взимаш. Няма точно определен Бос да ти трови живота. Дори може да псуваш на воля/не го правя/. Може би тази отвореност ми изкриви съзнанието да се говори директно.
Което разбира се е трудно при една фирмена йерархия шеф-подчинени, особено в България.

Иначе казано никой работник няма да отиде да пита" шефе ти защо караш Ферари, а аз взимам 1500 лв заплата"

За мен пък не е проблем да кажа "Анди, капут такъв, поръчките ти се увеличиха искам вече 2500 евро заплата за 2та часа на ден"
Или пък проект за тъпа платка за седмица да си искам 6000 евро.
Разбира се аз не говоря така дърварски, меко, но си искам.
Частното дава свобода, избор.

Сря Май 13, 2020 2:43 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
ник, утре като вземеш да се бръснеш му кажи на твоя шеф че така не е хубаво, аз лично ти завиждам, и аз откарвам по 12-15 часа но само пред компа, много зле ми действа, искам си фабричката в мехико, тука едно ще атеофирам, друго ще стана плондер.

ти пък... то за ядене не остава време ти бръснене... един път седмично, толкоз, бе мани го тоя гад шефа :D
а сега и ново 20 - доставчика на едни шантави болтчета дето споменах скоро... кой ме би по главата да дърпам дявола за опашката, май е фалирал тия дни, нема сайт, нема имейли, нема телефони, нищо
гугълмейл казва
Код:
There was a temporary problem while delivering your message. Gmail will retry for 47 more hours. You'll be notified if the delivery fails permanently.
The response was:
DNS Error: 11643041 DNS type 'mx' lookup responded with code SERVFAIL

та сега за капак и за тях ще ме бие градушката, май ще трябва пак да започвам да ги правя...

Сря Май 13, 2020 3:04 am
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Сухой, наистина много конспиративен стил на писане имаш, не само на английски, ама и на български. Та по тоя повод ти се чудя, това някаква мантра ли е, или така е прието в областта на платковия инженеринг? Или пък е нещо като професионална деформация - то араби, китайци и те така неразбрано си пишат.

:D

Брей, и пак тия хамериканци, как не можаха да направят програма с изкуствен интелект за платково рутиране с клауд или без клауд :D - нямаше да има нужда даже да я аутсорсват по света дори и при 20 пъти по-ниски надничарски ставки. Най-вероятно все още не са успели да създадат съответните лайбрърис за използването им в такива КАД програми от съответните копи-енд-пейст специалисти.

Сря Май 13, 2020 3:45 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз лично не познавам човек който би платил, нито такъв, който би получил 6000 евро за 1 седмица рутене на платка. Такива ставки няма нито в САЩ, нито в Швейцария, нито в Монако ако щеш.

С което, за себе си, стигам до извода, че говориш/пишеш пълни глупости. И е време да спре да ти се обръща внимание.

Сря Май 13, 2020 7:44 am
Докладвай
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Следваща