|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Западна Европа- мисли.
Колкото повече пишеш толкова по-зле става не знам дали го осъзнаваш. Аз ти казах защо колата е нищо, ти май не го осъзнаваш, от коетомога да заключа че всичко с което парадираш е по-скоро в мечтите ти. Знаеш ли колко е лизинга на една чисто нова кола за 200 хил ? С твоята часова ставка и с по 4 часа на ден би трябвало да можеш да си я,купиш без никакви грижи и да не се впечатляваш че еди кой си имал такава, и да имаш и за изплащане на ипотеката и пак да ти остават достатъчно. Щом все още те впечатляват коли работата е ясна.
|
| Сря Май 13, 2020 12:47 am |
|
 |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
|
| Сря Май 13, 2020 12:49 am |
|
 |
|
nik
|
работата отива на секта... търси си последователи за религията... някой вече го препрати към фейса... там верно може да има повече успех....
|
| Сря Май 13, 2020 12:50 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Фейсбук имат само идиоти  )
|
| Сря Май 13, 2020 12:51 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Защо обръщате все разговора. Аз не търся нищо. Просто лафим На Запад е нормално да караш нов Пасат. Кой кара .Q7 с черни мутренски стъкла или cl63? Много ембеддед фирми босове се изживяват на такива Това е разликата Ник, ти къде работиш? не казваш. И ти си някое на заплата при такъв бос. Страх те е да отвориш уста. Спокойно, ще си взимаш 3-те хл.лв заплата
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 12:59 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 12:53 am |
|
 |
|
ToHu
|
какво значение има какво карам, това е смао в твоята глава. Ще го кажа така, аз карам каквото ми попадне, в момента карам SQ за да сме точни, не е мое, аз кола нямам, не и в БГ, тук иникой от семейството няма, колите са на фирмата. дали ще е ауди, бентли или ферари е въпрос на вкус, но нашите вкусове не са такива, не мисля че някой се интересува какво точно кара, едва ли някой би дал пари за твърде скъпа кола, по-добре е парите да се инвестират. Но за да ти стане малко,по ясно, една от фирмите с които дълго време се занимавах въпреки че плащаше години наред двойно на средните заплати в бранша на служителите си, имаше хеликоптери, яхта и общо взето най-скъпите модели на порше и бмв ...а като размер, оборот и печалба не бяха кой знае какво. Та значи ли това, че някой кара скъпа кола и има яхта, че не плаща ? Или според теб е трябвало да плащаме не двойно а десетторно на служителите си ?
|
| Сря Май 13, 2020 12:59 am |
|
 |
|
sukhoi
|
 |  |  |  | ToHu написа: какво значение има какво карам, това е смао в твоята глава. Ще го кажа така, аз карам каквото ми попадне, в момента карам SQ за да сме точни, не е мое, аз кола нямам, не и в БГ, тук иникой от семейството няма, колите са на фирмата. дали ще е ауди, бентли или ферари е въпрос на вкус, но нашите вкусове не са такива, не мисля че някой се интересува какво точно кара, едва ли някой би дал пари за твърде скъпа кола, по-добре е парите да се инвестират. Но за да ти стане малко,по ясно, една от фирмите с които дълго време се занимавах въпреки че плащаше години наред двойно на средните заплати в бранша на служителите си, имаше хеликоптери, яхта и общо взето най-скъпите модели на порше и бмв ...а като размер, оборот и печалба не бяха кой знае какво. Та значи ли това, че някой кара скъпа кола и има яхта, че не плаща ? Или според теб е трябвало да плащаме не двойно а десетторно на служителите си ? |  |  |  |  |
Да, по моите представи това значи..Може и грешно да мисля.Ако ти дадеш двойни заплати света ще е по-добър. А не после да дарявате за респираторни апарати.. Човек има лошата склонност да си разпростира бизнеса върху човешки животи, под формата на малки заплати. Човек иска да расте
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 1:08 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 1:03 am |
|
 |
|
ToHu
|
и как това е значело, нещо не разбирам, т.е. ти искаш работодателя и работника д апечелят еднакво. т.е. това че им плащаме двойно по-добре не е достатъчно, трябва да да вдигаме заплатите до тогава докато не остант достатъчно пари за луксозна кола ? Т.е. ако имаш фирма с 10 човека и печалбата ти е 1 млн. редно е да имувеличиш заплатите с още 90 хил на година за да не би да ти останат пари за луксозна кола, или недай си боже за къща в швейцария ?
|
| Сря Май 13, 2020 1:07 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
а аз пък имам странното чувство, че sukhoi е фред..... по манталитет, по дебилското зацикляне по някоя тема..... по отварянето на теми наред: то не бе "тръмп", "Русия", "Китай" същата работа... отваря тема, лее мисли, и после се сърди, че хората не са съгласни с него и не му аплодират памфлетите и пасквилите  само трябва да го засечем със фазите на луната - фреди определено палеше филитя по новолуние..... и после след около седмица идваше платото - благ и росен можеше и да се фовори с него.... при сухия работата е подобна.... sukhoi един съвет -> преди да почнеш да спасяваш света трябва да прескочиш оградата на лудницата 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Последна промяна MYXATA на Сря Май 13, 2020 1:11 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 1:10 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Двойно е достатъчно. Тоест ако плащаш 1500, става 3000.Ако имаш 30 работници стават на половина. Нали целта е да не произвеждаме бедни хора? Каква е покупателната способност на твоите работници?
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 1:12 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 1:10 am |
|
 |
|
nik
|
страх ме е да кажа човече, лош боса, малка заплата дава, по 12 часа смени, ако излезе извънредна поръчка и повече от 12 часа, мародер... вчера направих 15 часа държа ме цял ден на пакет бисквити, вика нема време за ядене, продължавай... на шоколадови бисквити цел ден и отслабвам верваш ли ми... за 2 седмици съм свалил 3 кила вярваш ли ми? лоша работа човек... мрънках му за по-голяма заплата той вика - добре, ама друг път... ужас ти казвам, ужас  тони...  изгоре, замина Q7-цата 
|
| Сря Май 13, 2020 1:12 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Швейцареца си е казал, аз мога да имам до 8 работника така че те да са щастливи. Българина няма таван братче, в тия 8 ще смести 30.. Може да работят за 1400, майната му, нека има материал. Тоест ние гледаме на работниците като на материал, баласт.
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 1:18 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 1:16 am |
|
 |
|
nik
|
значи другите 22 да ги оставим гладни? това ли предлагаш? парите за 30 да ги разделим между 8 а останалите 22 да ги оставим безработни и гладни?
|
| Сря Май 13, 2020 1:17 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Да взимаш 1500 си работещ гладен, да не работиш пак гладен. Не знам къде биеш. Пазара ще определи това. Въпроса е хората да не се съгласяват с това
|
| Сря Май 13, 2020 1:20 am |
|
 |
|
nik
|
1500 е по добре от 0, сметките си вървят, без значение дали работиш или не, с 0 заплата няма как да си платиш тока и водата, еле пък деца ако имаш... да ти ревне че всички в училище били с нови дънки, маратонки, талафони пък само то нямало, да те питам тогава безработен ли е по добре или с 1500, и как точно ще обясниш на детето си че то няма щото баща му се бунтува срещу системата и за това седи безработен нямаш житейски опит, това ти е другия проблем след комуникацията, за това не рабираш какво и защо се случва
Последна промяна nik на Сря Май 13, 2020 1:24 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 1:22 am |
|
|