|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Западна Европа- мисли.
Чакай, няма да пиша повече. Главната ми мисъл беше работника да натиска капиталист. Нищо повече. Обратното е добре дошло за капиталиста. Какво лошо казвам?? Нали е така? Спирам да пиша. Изкарвате ме виновен, че се надигам срещу Капиталистите дето плащат малки заплати, това излиза. Обичате както си е ... Вярно е - ако имах семейсво нямаше да ги плещя тези, за това промяната е от младите винаги, необременените. Ако имаш заем, семейсво, какъв глас срещу капиталиста очакваш от него, то човечеца гледа да вземе заплатката да я даде на жената.. Какво да очакваш от него
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 12:11 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 12:05 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
помислих че в тая тема искаш да дискутираш нещо смислено, но пак взе да залиташ в безмислено самоизтъкване и някаквомнеопределно роптане срещу всичко, подобни дискусии са безмислени. Ако искаш да кажеш колко си добър, грешен е и раздела и темата, ако търсиш признание има там проекти и споделяне и др.такива, качи нещо което си правил, ако си биг повярвай ще бъдеш оценен, а и няма нужда да си бог за да бъдеш оценен, но ти с еопредели като такъв де. Пък ако много искаш може и тук, ама не изпадай пак в нервни кризи като по-миналата вечер. Целта на никой тук не е да те обижда или недооценява, ти се поставяш в такава позиция, и тезите които излагаш са такива.
|
| Сря Май 13, 2020 12:11 am |
|
 |
|
sukhoi
|
 |  |  |  | ToHu написа: помислих че в тая тема искаш да дискутираш нещо смислено, но пак взе да залиташ в безмислено самоизтъкване и някаквомнеопределно роптане срещу всичко, подобни дискусии са безмислени. Ако искаш да кажеш колко си добър, грешен е и раздела и темата, ако търсиш признание има там проекти и споделяне и др.такива, качи нещо което си правил, ако си биг повярвай ще бъдеш оценен, а и няма нужда да си бог за да бъдеш оценен, но ти с еопредели като такъв де. Пък ако много искаш може и тук, ама не изпадай пак в нервни кризи като по-миналата вечер. Целта на никой тук не е да те обижда или недооценява, ти се поставяш в такава позиция, и тезите които излагаш са такива. |  |  |  |  |
единствената ми мисъл от началото е, че хора печелят пари на гърба на други. То не обикновен капитализъм. Дори не Американски капитализъм. В България работници искат да бъдат мачкани и да взимат малка ставка. Едва ли аз мога да променя това.. Докато имаме повече Ламборгинита от Австрия, всичко ще е батак...
|
| Сря Май 13, 2020 12:14 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Тони ти го е написал прекалено ясно - ще ти го повторя и аз. Капиталиста си е капиталист, той просто е намерил нишата има уменията и печели. Печели защото знае как да си продава труда, как ще си продаваш твоя си е лично твой проблем. Няма работеща формула за всички. Всеки си я намира сам за себе си. Като успее да я намери и приложи - кара кола за 100к, купува си къща за 300к. Като не успее си купува цървули за 10лв, шише ракия и така пак става, нали? Е има и една друга пасмина комунистите, това са такива от които нищо не става, и вместо да ходят да стават полицаии и тиражии, ги избива на революции и утопии, които няма как да се случат. И в животинския свят е така, най успешния в глудницата получава всичко. Останалите, каквото не може да изяде въпросния. Колкото по бързо си избиеш комунизъма от главата толкова по големи са ти шансовете и ти някой ден да караш кола за 100к и да имаш къща за 300к. Пишейки тук разни числа надувайки се като селски бек с ново 20 годишно бмв с тунинг няма да имаш кой знае какъв успех тук.  Различно е от фейсбук.
|
| Сря Май 13, 2020 12:23 am |
|
 |
|
sukhoi
|
От 5 години работя с чужденци. Минали са над 200 през мен. Как пък един не караше CL500 6.3, или X6 5.5 бензин. Въпрос на манталитет. Манталитета на българина е масово такъв
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 12:28 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 12:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами винаги някой печели на нечий гръб ...само че те нещата са двупосочни, може да с екаже е и другите пък вземат заплати на гърба на работодателя, защото без него щяха да си бъркат в носа. Такива разсъждения са много вредни и за двете страни. Говориш за ламборджинита, типични популистически приказки, ако ще заформяш синдикат или партия може би е ОК. Както боко ги говореше, да си продадяли джиповете да плащат заплати. Това са приказки на някой който никога не е плащал заплата. Я си представи една фирма с 200 човека, и да речем че имат средна заплата от 1600 лв както казваш, т.е. струвт на работодателя 2500, ами тоя работодател плаща по 250 хил всеки месец за заплати, да речем това ламборджини е 800 хил ако е по лъскаво и ново, нали осъзнаваш че той за има няма половин година е дал повече пари за заплати от колкото за рова ламборджини, ами каквато и да е печалбата му е съвсем резонно ако иска да може да си го позволи, доколко е разумно е друг въпрос. А ако има повече служители, ако им плаща повече....ми томние може всеки месец да си купуваме по няколко ако решим да не плащаме заплати. Осъзнаваш ли за един сериозен бизнес, сериозен за нашите ширини, че една кола па била тя и наистина скъпа, или къща или яхта от БГ калибъра не са кой знае какво. Та спри с тия популизми, говори по същество. А ако наистина си решил да се изживяваш като защитник на слабите и неоправданите се нареди на опашката, такива има много, може да се пробваш в парламента, ще имаш и почиттели сигурно, а може и закон да прокараш за минималните ставки.
|
| Сря Май 13, 2020 12:28 am |
|
 |
|
Tisho
|
И аз не карам X6 5.5 бензин, доволен? Разбери, че точно тук няма как да впечатлиш никой с някакви си там варели.
Последна промяна Tisho на Сря Май 13, 2020 12:33 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 12:29 am |
|
 |
|
sukhoi
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ами винаги някой печели на нечий гръб ...само че те нещата са двупосочни, може да с екаже е и другите пък вземат заплати на гърба на работодателя, защото без него щяха да си бъркат в носа. Такива разсъждения са много вредни и за двете страни. Говориш за ламборджинита, типични популистически приказки, ако ще заформяш синдикат или партия може би е ОК. Както боко ги говореше, да си продадяли джиповете да плащат заплати. Това са приказки на някой който никога не е плащал заплата. Я си представи една фирма с 200 човека, и да речем че имат средна заплата от 1600 лв както казваш, т.е. струвт на работодателя 2500, ами тоя работодател плаща по 250 хил всеки месец за заплати, да речем това ламборджини е 800 хил ако е по лъскаво и ново, нали осъзнаваш че той за има няма половин година е дал повече пари за заплати от колкото за рова ламборджини, ами каквато и да е печалбата му е съвсем резонно ако иска да може да си го позволи, доколко е разумно е друг въпрос. А ако има повече служители, ако им плаща повече....ми томние може всеки месец да си купуваме по няколко ако решим да не плащаме заплати. Осъзнаваш ли за един сериозен бизнес, сериозен за нашите ширини, че една кола па била тя и наистина скъпа, или къща или яхта от БГ калибъра не са кой знае какво. Та спри с тия популизми, говори по същество. А ако наистина си решил да се изживяваш като защитник на слабите и неоправданите се нареди на опашката, такива има много, може да се пробваш в парламента, ще имаш и почиттели сигурно, а може и закон да прокараш за минималните ставки. |  |  |  |  |
Хм, това за минималния доход ще стане рано или късно
|
| Сря Май 13, 2020 12:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Явно стила пак ще е същият, и тая май е за триене, не знам пак ли пиенето взе да ти идва в повече ...първо не е лошо да си измислиш някаква история към която да с епридържаш, иначе звучи незериозно, 3 години, 5 години .... само ки кажи как за 5 години имаш 200 клиента и то с по 4 часа на ден, нали осъзнаваш че това е по един проект на седмица в продължение на тия 5 години ...не е сериозно
|
| Сря Май 13, 2020 12:32 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Тони никой не кара Q7, дори хора с 8 човека фирми, дето плащат по 70 хл. лв месечно. Никой просто не кара такива коли. Българина че иска да си качи дупето на голям джип или cl63 купе, това е друг въпрос.
Последна промяна sukhoi на Сря Май 13, 2020 12:34 am, променена общо 1 път
|
| Сря Май 13, 2020 12:34 am |
|
 |
|
Tisho
|
|
| Сря Май 13, 2020 12:34 am |
|
 |
|
Tisho
|
Че защо тогава ги произвеждат, като никой не ги кара?
|
| Сря Май 13, 2020 12:35 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Само за Източна Европа и синове на смесени бракове в Западна Европа 
|
| Сря Май 13, 2020 12:36 am |
|
 |
|
nik
|
той и друго се изтърва одеве... при 50еу на час излиза че работи 25 часа месечно... нещо цифрите му са много мъгляви...
|
| Сря Май 13, 2020 12:40 am |
|
 |
|
sukhoi
|
Ти си пак някъде назад, смяташ с калкулатора. 2020 сме Айде от мен да е, ще си купя Е класа купе 2019 за 80к да ми е мирна главата. Да съм и аз българин
|
| Сря Май 13, 2020 12:41 am |
|
|