|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Западна Европа- мисли.
като искаш да са недоволни хората направи нещо което ще ги направи недоволни - затвори кафенетата, кръчмите, дискотеките, тогава ще има много бързо недоволство, еле пък ако забраниш варенето на ракия, те тогава ще видиш недоволство...
|
| Вто Май 12, 2020 10:31 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Четейки заглавието се зачудих какво се е замислила Западна Европа, а то. Вулкана изригна отново. 5G ли ви настигна? Корона вирус ли ви гони? Я си пуснете ей тва за успокоение - https://www.youtube.com/watch?v=jQNJN6nO__k
|
| Вто Май 12, 2020 10:34 pm |
|
 |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
Много работници не отварят глас, защото се чувстват притиснати. Я ипотека, я заем. Какво очакваш от такъв човек? Притискането трябва да е обратна насоченост, от работник към капиталист. Много капиталисти се изучиха да дават вътрешни заеми на работници..Колко меко да мачкаш
Последна промяна sukhoi на Вто Май 12, 2020 10:41 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 12, 2020 10:37 pm |
|
 |
|
Tisho
|
|
| Вто Май 12, 2020 10:41 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
Не знам къде е истината признавам. Хора като Пенчев дават 1600 средна заплата и в същото време имат пари за хвърчила да се притрепат. Като искаше адреналин защо просто не увиличи заплатите с 20%:) Пазарна икономика. Не е чак така. Ако хората скочат ще е друго. Олимекс ако се съберат 25 човека и искат 20% отгоре, Цецо кво ще прави?? Ще ги уволни? Просто няма да изкарва 50к месечно, а 40к
Последна промяна sukhoi на Вто Май 12, 2020 10:50 pm, променена общо 4 пъти
|
| Вто Май 12, 2020 10:45 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Истината е някъде там, крие се добре и не дава на никой до нея да се добере. 
|
| Вто Май 12, 2020 10:47 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз честно казано не разбирам... Нещо искаш ли, или са просто разсъждения? Ако искаш, определи точно "искам това, това, това. Давам това, това, това". Нали си за чист капитализъм, ето това е точно той. Ако обаче идеята ти е да кажеш на хората всеки да отиде утре и да иска увеличение, това е просто нереално... най-меко казано.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 12, 2020 10:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
...
Последна промяна ToHu на Вто Май 12, 2020 11:35 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 12, 2020 11:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
----
Последна промяна ToHu на Вто Май 12, 2020 11:35 pm, променена общо 1 път
|
|
 |
|
ToHu
|
постнал се е на половината ... и така 3 пъти, странна работа
Последна промяна ToHu на Вто Май 12, 2020 11:36 pm, променена общо 2 пъти
|
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Да пиша, ли да не пиша ли... уморих се вече. Капиталист бил а ника му сухой... Ми като не ти харесва да си инженер, стани капиталист и ти карай ламбота. Пък тогава да те видим какви заплати ще даваш.
Всичките ревът за соца, пък като им кажа "Ми идете в северна корея, то там още е така, и що не карат лади ами само беемвета", се чудят какво да отговорят...
Парите не се дават - те се изкарват, щом си стоиш на парите които взимаш, значи има баланс, ако мислиш че са ти малко, ми върви на друго място, ако шефа ти те цени и му изкарваш повече, ще ти даде повече за да те задържи, ако не го направи, значи не струваш, или може да си намери друг, което пак значи че не струваш. Ако пък си мислиш че струваш повече ама никой не ги дава, да значи пак си се заблудил за цената си, труда си е стока като всички други и цената и според баланса търсене-предлагане.
|
| Вто Май 12, 2020 11:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Отново нещо не разбирам, защо връзваш това колко пари има еидн човек с това какви заплати дава, двете неща въобще не е задължително да са обвързани. Значи с разните ти идеи за профсъюзи не знам какво точно искаш да получиш, ситуация в която получаваш едни пари дори и да не правиш нищо, защото точно до това води профсъюза. Не можеш да уволниш, не можеш да определиш ти пазарна цена защото профсъюза я казва, а който иска да работи извън него не може. Профсъюзите са най-гадното нещо измисляно някога, както за работниците така и за работодателите, те са добри единствено за работника който иска да получава без да дава. Знаеш ли какво става в САЩ като ти дойде профсъюзен работник, ами нищо това което един електричар го върши за 1 час онзи го върши за 3, ако единия ще ти го свърши за 50$ през профсъюзния отива над 200, защото първо той има по-висока ставка, и второ го върши 3 пъти по-бавно. Това е най-големият тумор в САЩ икономиката, по голям и от на обама простотиите. Аз ти го казвам от опит, защото всяка година ни се налага да плащаме стотици хиляди на точно такива union workers за да не правят нищо. Идват сутринта 10 човека и стоя, 3-ма ще пускат ток, но не могта да го пуснат докато ригинга не пусне точките, ригинга обаче не може да пусне точките защото тия с мокетите са ги метнали по диагонал на щанда и ги няма да ги преместят. Ригигинга не може да ги премести, не им е работата, ние не можем да ги преместим защото са на големи метални палета количката не ги хваща, мотокариста обаче не ги мести щото не бил повикан. И ей така един ден си отстояват от 8 до 8 без да са свършил нищо, ако си късметлия ригинга може да свърши, на другия ден пак от 8 до 8 да ти пуснат тока .. ако се разберат кой ще мести палетата  Това са синдикатите, легализиран начин едни хора да вземат двойно на други и да не вършат и 1/3 от тяхната работа. Когато ти дойде електричар човека бърза да свърши, като ти дойде обае от синдиката той зор няма, един такъв 3 часа се мота и оглежда от къде ще мине кабела, и то не електричар ами талафонист, накрая не издържах и си го пуснах сам, той само го върза в в кутията отвън, накрая каза трябва да ми се подпишеш тук и за 2 часа пускане на кабела. Тоя парк не знам си какъв бил, може би беше общински или знам ли, и там само юниън уоркърс можело да работят, и няма как да ми подвържел телефона ако не бил пуснел кабела а нямало кой да пусне кабела ако не бил той ... логика желязна. Изобщо говориш неща без да си ги виждал. Всичко това само принуждава работодателите а и не само, да измислят всякакви криви схеми. И така като толкова плачеш интересувал ли се по Европа къде кой колко взема, ама не кой какво е чул, интересувал ли си се за средни възнаграждения, защото май не си. Принудата я има във всяко развито общество с изключение на няколко крайно социално ориентирани държави. Ако мислиш че в Германия няма принуда много се лъжеш, за UK и САЩ няма да говорим.
|
| Вто Май 12, 2020 11:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Оставете момчето, има още много да расте... Имам огромни съмнения за професионалните му познания, но може и да бъркам... Но житейския му опит е на ниво 18 годишен. Видно е от километър. И колкото и да му говорите - няма да ви разбере. Пречат му хормоните. Чиста биохимия. На това ниво нещата се учат с трошене на главата, не с убеждаване и спорове. Всички сме минали оттам, просто сте одъртели и сте го забравили. Говорите си на различни езици. Хвърчилото на Пенчев, струва по-малко от Q7-цата на Тони 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 12, 2020 11:37 pm |
|
 |
|
sukhoi
|
 |  |  |  | Цецо написа: Оставете момчето, има още много да расте... Имам огромни съмнения за професионалните му познания, но може и да бъркам... Но житейския му опит е на ниво 18 годишен. Видно е от километър. И колкото и да му говорите - няма да ви разбере. Пречат му хормоните. Чиста биохимия. На това ниво нещата се учат с трошене на главата, не с убеждаване и спорове. Всички сме минали оттам, просто сте одъртели и сте го забравили. Говорите си на различни езици. Хвърчилото на Пенчев, струва по-малко от Q7-цата на Тони  |  |  |  |  |
Гледам да работя само с чужденци на развален английски, да не ме разберат колко съм лабав в платките. Българите ще ме разконспирират веднага. Напълно съм сигурен че на Запад съм Бог на платките от 5 год., тук може да ме разконспирират за 1 час  . Дори може да ме върнат в първи клас. Нз как има идиоти по света с 300 млн кеш в джоба да работят с мен...ума ми не го побира Добре че са връзките в Arrow и Digikey че да не умра от глад.
|
| Вто Май 12, 2020 11:42 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Като си бог на платките кой ти е пророка? Тутю? Щом си бог то е наложително да основеш собствена църква. С камбанария от фолиран текстолит, може да си го поръчаш никел-злато за по ефектно. Реконструктореееееееееееееее... Тия дрогита вече се не траят. Вземи ги разкарай на някъде.
|
| Сря Май 13, 2020 12:03 am |
|
|