Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
кое куца в България? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: кое куца в България?
какво ли... ти плащаш и знаеш какво коства и въпреки това не мрънкаш, а той мрънка докато не плаща нищо :D
което от своя страна поражда притеснително много съмнения във всичките му думи, че е имал някога работници или цифрите които говори...
ако мога да изкарвам повече пари без да работя, и в същото време стоя аз да работя за по-малко... значи нещо сериозно не се връзва...

Чет Май 07, 2020 5:51 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами и за 100 се местят ... е намират си и доводи, по близо му било .. по малко се пътувало как да е ... аз го казвам защото всички казват кривия е само работодателя, а той работника да не е по-малко крив ?
Ами за какво да мрънкам след като аз съм го избрал да е така, един човек винаги е инвестиция, в някои свери по-малка, в друга по-голяма. В сервизната ни дейност един човек средно статистически, не говоря за някой като нас, му трябват 6-12 месеца да навлезе, преди да мога да го пусна да работи сам. За това време получава заплати, преди ги пращахме и по чужбина за обучение, вече им го правим тук, не че е по-евтино, по-ефективно защото те масово не говорят английски. Да върши някаква работа но на не повече от 30-40% но си взема цялата заплата, вярно има си изпитателен срок както навсякъде. Значи тоя човек ти излиза едни 3-40 хил лв инвестиция само за да започне да работи, това никой не го брои. И какво става, има хитреци като Анди да речем, има и др. такива, които си мислят ОК , аз сега ще им взема тоя кадър, защото аз нямам грам експертиза, ще му дам 300-400 ле повече и ще им взема те тия 10 обекта .... е да ама не. Обаче тъпи и упорити ... естествено ако изобщо му ги дадат тези пари го гонят а 3-тия месец защото той не ставал, а те не разбират че един такъв човек на тях им е безполезен, дори и да е краднал софт, да е краднал информация пак им е безполезен. Ако е карък тия 4-500 са му ги обещали за след изпитателния а докато е в изпитателния взема по-малко от колкото аз му плащам, ама той гледа в бъдещето. Съсипват кадри, щото аз тоя човек обратно няма да го взема, и така ще си остане, недонаучен но с голямо самочувствие колко много знае, без да осъзнава колко много не знае.
Изобщо може мнооого да се пише по темата, все неща които хората тук може и да не са ги изпитвали, но са много често явление. В инженерните среди, говоря девелопъри, някак от една страна уменията са по универсални, и освен някои конкретни случаи няма чак такива мизерии но в други сфери това е ежедневие, дали ще се пробват да ти краднат техника който има някакви специфични умения, търговеца защото има контакти с клиентите ти ...

Чет Май 07, 2020 6:21 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Напреднал

Отговори с цитат
Главната приказка беше е, че е да е пълен батак сме виновни всички.В тези 20 год дето има д/г пазарна икономика.
Експортно ориентирани инжененерингови фирми трябва да плащат 3300 на младши и 6000 старши.
Аз работя по 4 часа, 5к ми стигат
Ако се напрегна 10к

Чет Май 07, 2020 6:42 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абе живей си живота, взимай си там 50те евра и се радвай. Явно ти се отдава... каквото и да е там умението ти. Щом се намират шарани, лови ги и винаги имай на ум, че броя им е краен, а рибарите сте много.

Чет Май 07, 2020 7:52 pm
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
Абе как ги определяш тия цифри бе човек, само ми кажи как, на каква база. Аз те питах, кажи колко плаща швейцареца на служителите, и какво им остава, и какъв им е разхода .. и сори ама от всички тия приказки ми се струва че ти тия 5000 комай ти се иска да ги вземеш, нищо че си на 50 евро на час. Айде като питаш кой кой кой е, кажи ти кой си, ако може де .. да видим какво пише в годишната декларация, данък плащаш ли, осигуровки ...да не се окаже че се осигуряваш на минимална и оборота на фирмата е 1000 лв, щото другите не си ги декларирал и са ти влезели на личната сметка :)
Дай малко с цифри да си говорим, нали и ти цифри цитираш ...

п.с. Цецо, аз като гледам какви примери дава, комай е останал с лош вкус от айгер, и комай да е бил там, и комай да е успял да крадне някой клиент/проектче, за което като нищо да са му платили по 50 на час, защото за автоматика това е ама много ниска ставка, и сега да е решил че света е негов. Ако повечко мисли и действа а не се изживява като защитник на работническата класа можеше да се уреди на някой от хубавите проекти където 100 на час ги дават за добро утро, има доста и по Норвежко, и по Руските републики, Казахстан, Таджикистан ... навсякъде където има газ, има тук 2-3 фирми, сигурно ги знаеш би трябвало ако си в тоя бранш, така плащат горе долу.

Чет Май 07, 2020 7:59 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
абе и аз от самото начало много се съмнявам че само му се привиждат тия цифри някъде в сънищата :D
евентуално ще са 50еу на час ама общо 10-20 часа за целия месец :D

тони, те ги дават ама на хора с манталитет на предприемачи, т.е. фирма, работници, оборудване и опит, а не на работници дето цъкат с език и броят милионите на шефа

Чет Май 07, 2020 8:04 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не отбивайте номера с приказки, ами отивайте при шефовете за увеличение на заплатата!

Чет Май 07, 2020 8:09 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ник, понеже в единия ни бизнес сме част от HPS /Honeywell Process Solutions/ и работим по проекти в цялото ЕМЕА, и виждам че има доста сериозно търсене за специалисти в неговия бранш. Дори да седнеш на бюро в тукашния им офис тия 5 к ще ги вземеш най-вероятно, ако ходиш дори само по местните им обекти, Лукойл, Соди и др.подоби плащат още по-добре, но истинските пари са инженериг извън БГ. HPS България, няма ресурс достатъчно и си търси подизпълнители, а тези подизпълнители си търсят работници. Сега някой ще каже те там са се събрали дърти кадри ала бала, не знам но си плащат не зле. Много пъти са ни карали да подхващаме и тая дейност, но на мен не ми се занимава защото няма хора, аз нямам интерес да го правя, на нас ни е интересно нашата част сейфти и секюрити, другото не ни вълнува.

Чет Май 07, 2020 8:22 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
sukhoi написа:
Ако вземем последни данни една работничка smd запояване взима 1000 лв.
Разработчик взима 1.8, 2.5, 3.5. Все тая.
В същото време българчето капиталист има къща в Швейцария, а швейцареца живее под наем.

кой е този българин? кой е този швейцарец? ти излизал ли си изобщо да работиш извън българия та коментираш и генерализираш какви са българите и какви швейцарците?

sukhoi написа:
Защо българчето има къща за 2 млн евро в Швейцария?

в ред ли ти е главата? кой си ти че ще съдиш хората как ще си харчат собствените пари? ако искат и могат не една а 10 къщи могат да си купят, от теб ли ще искат разрешение. кой си ти бе?
ако са си платили всички данъци могат да правят каквото си искат с парите, ако не са си носят риска, то и разни черепи, миньо стайковци и кой ли още не не плащаха данъци с десетки години, накрая им дойде сметката - къде са сега?

sukhoi написа:
Защото краде от труда на хората.
Куца това че всички си мълчат.
Опълчете се на шефовете си, айде в крайна сметка малко да се скочи.

по тази логика хайде селяните да не продават доматите по 2 лв, защото ти като ги купуваш на 2 лв им ограбваш труда
хей селяни не си мълчете, искайте от утре 20 лв за кило домати!
разбираш ли сега колко си прост?
трудът е стока, предприемача купува ако му е изгодно, работника продава ако му е изгодно
никой нищо от никой не краде това е сделка която и двамата са приели

sukhoi написа:
Искам всеки един инженер да отиде при шефа си и да иска мин. 20 лв на час. 160 на ден

евала голям съвет
а ти защо работиш на клиентите за 50 евро? искай 500 евро бе тъпак
стига са те крали бахти чужденците

надявам се да може да усетиш сарказма, защото не мога да преценя интелектуалния ти капацитет то тези безмислици които си написал в темата

Чет Май 07, 2020 8:25 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
тони, аз не отричам че има такава работа, само поставям под съмнение неговата работа, по друг начин да ти го кажа - ако ти излиза достатъчно работа по 50еу/ч - ще спреш ли на четвъртия час и да кажеш - стига толкова, или ще наемеш работници да я вършат тая работа и ще изкарваш дори повече докато само докато наглеждаш тия дето работят?
просто не му се връзват писаниците

Чет Май 07, 2020 8:26 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Аз мога да кажа за себе си, онзи пример за шивачката която и стигали парите не е изключение, може пък толкова да му стигат и да не се напъва, не мога да съдя по тоя критерий. По-скоро начина по който говори ми изглежда като да му се иска но да не г е постигнал, иначе не разбирам този хъс и до някъде злоба, или ярост по скоро, поне така го усещам аз.

Чет Май 07, 2020 8:30 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
на който му стига не реве по форумите :wink:
по скоро някога е работил за някой който е калкулирал работата по 50еу/ч и на него са дали само 10лв/ч и той сега се възмущава :D
само че явно идея си няма че калкулацията на час за подизпълнител няма нищо общо с калкулацията на час за работник

Чет Май 07, 2020 8:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
супер зле мислене. От 4 год. работя само с чужденци с фактури в евро, долари, швейцарски франкове, австралийски долари.

Последна промяна sukhoi на Чет Май 07, 2020 8:49 pm, променена общо 1 път

Чет Май 07, 2020 8:46 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ToHu написа:
Ами и за 100 се местят ... е намират си и доводи, по близо му било .. по малко се пътувало как да е ... аз го казвам защото всички казват кривия е само работодателя, а той работника да не е по-малко крив ?
Ами за какво да мрънкам след като аз съм го избрал да е така, един човек винаги е инвестиция, в някои свери по-малка, в друга по-голяма. В сервизната ни дейност един човек средно статистически, не говоря за някой като нас, му трябват 6-12 месеца да навлезе, преди да мога да го пусна да работи сам. За това време получава заплати, преди ги пращахме и по чужбина за обучение, вече им го правим тук, не че е по-евтино, по-ефективно защото те масово не говорят английски. Да върши някаква работа но на не повече от 30-40% но си взема цялата заплата, вярно има си изпитателен срок както навсякъде. Значи тоя човек ти излиза едни 3-40 хил лв инвестиция само за да започне да работи, това никой не го брои. И какво става, има хитреци като Анди да речем, има и др. такива, които си мислят ОК , аз сега ще им взема тоя кадър, защото аз нямам грам експертиза, ще му дам 300-400 ле повече и ще им взема те тия 10 обекта .... е да ама не. Обаче тъпи и упорити ... естествено ако изобщо му ги дадат тези пари го гонят а 3-тия месец защото той не ставал, а те не разбират че един такъв човек на тях им е безполезен, дори и да е краднал софт, да е краднал информация пак им е безполезен. Ако е карък тия 4-500 са му ги обещали за след изпитателния а докато е в изпитателния взема по-малко от колкото аз му плащам, ама той гледа в бъдещето. Съсипват кадри, щото аз тоя човек обратно няма да го взема, и така ще си остане, недонаучен но с голямо самочувствие колко много знае, без да осъзнава колко много не знае.
Изобщо може мнооого да се пише по темата, все неща които хората тук може и да не са ги изпитвали, но са много често явление. В инженерните среди, говоря девелопъри, някак от една страна уменията са по универсални, и освен някои конкретни случаи няма чак такива мизерии но в други сфери това е ежедневие, дали ще се пробват да ти краднат техника който има някакви специфични умения, търговеца защото има контакти с клиентите ти ...

Е не, твърде предвзето възприемаш мотивите - имайки предвид каква гадна, задръстена кочина е София, за доста народ наистина е от голямо значение къде се намира офиса. Но така или иначе, много сериозна грешка е да създаваш твърде задълбочена емоционална обвързаност с работниците (а и с колегите и шефовете). Изключения могат да бъдат само много особени случаи. :) Не очаквай благодарност, привързаност или някъв друг сантимент. Всичко е търговия и не може човек да е винаги на печалба.

Чет Май 07, 2020 8:48 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Аз не очаквам :) По-скоро той като служител очаква. Иначе аз се дразня, не че очаквам, особено на тия последните, дето хем знаят че ги вземат само за да измъкнат някакво инфо и ще ги изритат, и пак ходят, кажи ми колко трябва да си наивен да го направиш ?
Иначе за трафика, нагласа мен ако питаш, просто нагласа, Българина предпочита на първо място да му е удобно, явно зора не е толкова голям за да му наруши удобството. Иначе желанието да не висиш в задръстване е ясно, и аз в Мексико бях готов да си взема квартира в гетото но да съм на 10 мин а не на 50, но пък с търсене си намерих на 15 в хубав квартал.

Чет Май 07, 2020 8:52 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща