|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:06 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: кое куца в България?
И да му го дадат на сила все тая. Бонго в сервиз си работил, от електроника разбираш, кола имаш .. защо не подхванеш нещо а чакаш някой да ти предложи работа. По вашия регион все сигурно има ресторанти, кухни ... па и не само там, автомивки и всякакви други, ако не друго поне може да опиташ да поддържаш, ремонтираш, знам че клиенти не се намират лесно, ама ако стоиш и чакаш нищо няма да се случи. И в някои от нашите бизнеси е така, една от фирмите като се хванах с нея никой не ги знаеше, работа само от познати, 2 години след като ги оставих да продължават сами клиенти ми звънят, дай да направим тоя проект, дай да видим оня проект, сега малко доброзорно се включих щото пък имат нужда и не върви да ги оставя, 10 години от живота си съм вложил там. Ако не опиташ няма как да се провалиш, пък ако се провалиш просто опитваш пак, ако не едно друго. Ценков, много си прав, но всъщност това време мина, сега сме 2020, тези които 89 са били на 30 вече са на 60, тях едва ли и някой се опитва да ги учи. Хората които сега работят не са виждали комунизъм, и какво от това ? Тук не е въпрос че не са научени, въпрос е че не искат. Едно време казваха ти ли ще ми кажеш, а знам, сега казват не ме интересува не ме занимавай, и за чий си ми дошъл като не те интересува... Аз си губя времето да им обеснявам неща които се предполага че са ги научили ако не в училище в университета, почва от това що е ток и напрежение, как се мери, какво е пул ъп и пул даун, и що е то отворен колектор и общ емитер, пуш пул ... и до там, защото за техника повече не му трябва да разбере как действа входа и изхода, нищо че идва с диплома на магистър, а той казва мен това не ме интересува, аз в университета не го научих сега ли ще го уча ... учиш го как да мери и да анализира някаква тъпа повреда а той го кара на проба грешка ... да на мен в очите никога не са ми го казвали защото не смеят, но то затова има камери и микрофони Това в момента е проблема .. това е проблем на обществото от една страна и на държавата от друга. Поколенито което израстна или завърши началото на 90-те от към образование е добре, обаче много от тях израснаха с идеята че нещата ще станат от самосебеси след промяната. Тия 5-10 години след тях пък още по-зле, образованието взе да запада, казармата изчезна, никакво уважение към нищо вкл. към самите себе си, никаква дисциплина, това беше времето на свободията. Следващите пък вече са жертва на тотално изкривеното общество и липсата на образование, идолите са им чалгари, пишман мутри изявяващи се като музиканти, изкривяването на навлизащата цифровизация, а след това са децата на тия предни поколения, израстващи в една полу анархия, с някакви наченки на правила, но родители увредени от предходните 10-15 години и тоя хора днес идват при теб да работят. Те нямат ценности, тук не говоря дали ценностите са им обо приетите, нека да са парите, нека да са властта, нека да са техният личен успех, ако ще ценност да им е удоволствието да удушат малко дете ... въпроса е че те нямат никакви, това в болшинството са едни празни личности, очакващи да получат, не научени да дават. Не казвам че всички са такива, но това е мнозинството, а тези които пък са различни са най-зле, защото те са получили някакво възпитание, научили са се да уважат дали по-силния, дали по-умния, по богатия няма значение, имат някакви ценности, може би и цели но са поставени в общество което ги смачква. Промените в тези 30 години бяха толкова резки и разнопосочни че за период за който се сменя едно поколение успяха да генерират поне 3 ако не и 4 съвсем различни поколения, но уви не за добро.
|
| Вто Май 05, 2020 1:46 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз лично не се оплаквам от нищо. Каквото съм си посял, това жъна. Може и малко да е, но толкова съм могъл (досега). Отговорът ми беше насочен към разните мрънкачи на които винаги някой друг им е виновен че са цял живот на една заплата а други имат повече
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 05, 2020 1:54 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Май 05, 2020 1:57 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Не казвам че всички са такива, но това е мнозинството, а тези които пък са различни са най-зле, защото те са получили някакво възпитание, научили са се да уважат дали по-силния, дали по-умния, по богатия няма значение, имат някакви ценности, може би и цели но са поставени в общество което ги смачква. Промените в тези 30 години бяха толкова резки и разнопосочни че за период за който се сменя едно поколение успяха да генерират поне 3 ако не и 4 съвсем различни поколения, но уви не за добро.
Да благодарим на кукловодите за което!
|
| Вто Май 05, 2020 1:59 pm |
|
 |
|
nik
|
при толкова много кукли... трябва да има и кукловоди... някой ми беше разправял някаква истинска история, дали не е било още по бай тошово време... даскал с прякор "касапина" влиза в час и заварва на дъската написано с големи букви "касапин", без никаква реакция взема тебешира и дописва "докато има телета ще има и касапи" и пак без никаква реакция "добър ден, днешния урок е....."
|
| Вто Май 05, 2020 2:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"Стани и ти работодател" - мии дайте ми куфарче, де!  То 4/5 от закупените с куфарчета предприятия отдавна са на скраб. Аз се отказах да търся работа - по-изгодно ми е да си копам доматите, макар само за лична употреба. Това, че си имам спецификите е друга бира.
|
| Вто Май 05, 2020 2:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не са кукловодите, сами си го направихме. Мислиш ли че Чехия, Словакия, Словения е различно ? Я се поинтересувай от Чехия да речем. Не кукловодите, не те научиха децата си да не уважават учителите, ти да си чул такъв закон, някой да го е тръбил по телевизията ? Кукловодите, доколкото изобщо ги е имало, защото много тежест им се отдава а те нещата в голяма степен се случваха от само себе си, имаха вина за други неща, и не кукловодите а правителствата, избирани от народа. Народа опълчи ли се на промените в образованието ? Изобщо за какво народа нададе глас в тези 30 години, за дребнавщини, нещичко което лично ги е засегнало в определения момент, или пък за което им платиха да протестират. Каквото е отношението на асите към самите тях си такова беше и към процесите които протичаха, резултата не е изненадващ. Кукловодите са удобно оправдание, както и господ, дявола, злите духове ...
|
| Вто Май 05, 2020 2:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Или както мисля и тук някой беше написал - "избийте балъците и тарикатите сами ще изчезнат".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 05, 2020 3:03 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Бонго,става и без куфарчета.Трудно е, но пък е по сладко! А колко от тия с куфарчетата фалираха? Има един стар и банален лаф-който го може-го може! Който не може-работи за можещия.Тука въпроса е за амбиций,възможности и много ама много късмет!
|
| Вто Май 05, 2020 5:01 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 05, 2020 5:44 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Я обадете кой се престраши да застане пред шефа за да си поиска заплащане от 20 ойро на час, за да не се чувства като жмуда? 
|
| Вто Май 05, 2020 6:16 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Бонго - кажи какво ИСКАШ ТИ да работиш, колко работни дни, колко часа, къде и за колко пари, например часова ставка, колко дни платен отпуск - за да си доволен и щастлив? Остави другите какво предлагат, кажи ти какво искаш - ама така че стане ли, после и с твоите си особености, да не може дума напреки да кажеш.
Айде!
|
| Вто Май 05, 2020 6:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 05, 2020 7:23 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Нищо не и куца на България. За всеки, когото не го мързи има приличен живот. Що трябва да се сраввяваме със Швейцария? Просто погледнете онези 2/3 от останалия свят, където се живее много по-зле, отколкото у нас.
|
| Вто Май 05, 2020 8:58 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Не бре, сериозно - да си кажем какво искаме, за да спрем да се оплакваме. Аз например искам да имам 5000Е заплата, за да мога да си купя нов Apple MacBook, днес видях, че и такива цени има.
|
| Вто Май 05, 2020 9:04 pm |
|
|