| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ти да не си вечерял пак вакса?
|
| Вто Юни 13, 2006 11:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Според зависи  .
|
| Вто Юни 13, 2006 11:08 pm |
|
 |
|
HCL
|
Навсякьде е според зависи. Моите впечатления се различават от казаното по-горе. По един или друг повод сьм слушал лекции по различни специалности при преподаватели в СУ, БФУ и ВХТИ Бургас. С едно изключение  при всеки един сьм оставал с впечатлението, че това са хора които освен солидни знания имат и особено голям интерес в областта, в която преподават.
В два от случаите предмета, по който профа четеше лекции явно му беше сложен за "бройка часове" веднага си пролича, както и си проличаваше на всеки 10ина мин с какво точно се занимава вьпросната личност  Ако сте чували лафа за Иванчо дето бил учил за краставицата ...
Вероятно истината е някьде по средата, но според мен в БГ университетите работят много кадьрни хора, самият факт че 3-ма от вьпросните преподаватели дьржат или са дьржали лекции в университети на запад, а за други 2-ма знам, че са работили на отговорни постове в големи чуждестранни предприятия говори положително.
Явно има и такива, които са или неспособни или безотговорни, но не подобава да слагаме черен етикет на всички.
|
| Сря Юни 14, 2006 12:06 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Уат из диз ? Транслейт, please, иначе добре звучи 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юни 14, 2006 12:09 am |
|
 |
|
denis_hasan
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 7:17 pm Мнения: 106 Местоположение: Sofia
|
здравей дениз днес първи април ли е

|
| Сря Юни 14, 2006 10:56 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Kато го чуя само тва изречение и веднага мога да ти кажа, че си от ТУ-София ....  .... да не говорим за заданието ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Сря Юни 14, 2006 11:11 pm |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Цецо не си прав за кръжоците. Те бяха на доста по-високо ниво от някои дисциплини в ТУ в момента
И вината не е на преподавателите. Кръжоците едно време се събираха децата интересуващи се от нещо. А като гледам сега студентите, половината не знаят къде са попаднали, другата половина не знаят защо. Да ме извинят тия 5-10 човека от випуск дето се интересуват от занаята...
|
| Чет Юни 15, 2006 9:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами то това е ролята на преподавателя, да отсее само тия дето стават за нещо. А не като при нас - пиши му три да не пада бройката, че ще спадне субсидията от държавата. И какво 80% са абсолютен брак.
Може би решението е премахване на безплатното обучение. В някой страни тази форма работи, но в БГ определено се изродява до голямо, безплатно нищо.
Lupus, къв ти е проблема? С кое от казаното от мен не си съгласен. За медиците ли? Ами всеки ден съм сред тях, виждам и чувам такива неща, на такава мърлявщина и некомпетентност съм свидетел, че понякога ми идва да хвана сопата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 15, 2006 10:07 am |
|
 |
|
denis_hasan
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 7:17 pm Мнения: 106 Местоположение: Sofia
|
и аз мога да ти кажа че си от ТУ софия, ние колегите се надушваме
информатика??? 
|
| Чет Юни 15, 2006 10:41 am |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Аз само не разрах ... бъзикаш ли се с тая тема дето си пуснал или ???? ...  ... щото ако е второто положението е много ама много зле ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Чет Юни 15, 2006 3:58 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Абе тове е защото те са крещящо технически некомпетентни затова ти се струва така. Аз съм попадал на доктор който не осъзнава как работи он оф бутона. Потресаващо е че поверяваш живота си на такъв човек.
|
| Чет Юни 15, 2006 8:09 pm |
|
|