|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:21 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Ми не си прав. Качествените тестове са идеални точно за статистика, защото дават представа кой вече е срещал болестта. 1-2-3 антитела или 200 грама антитела - все тая, тоя човек е срещнал болеста вече, слагаме го в графа ОК. В момента се предполага, че тия дето са я минали, няма да я минават пак, поне в близко време. Естествено, ще кажеш, че имало 3 - ма корейци дето ги повторило. Да има, изгаряме ги и статистиката е ОК. На тоя свят абсолютен имунитет няма. Важното е групата да придобие достатъчно, та на вируса да му е трудно да се промушва.
Ако пък не се изгражда имунитет, значи няма ваксина - нещата пак са ясни, ще се дебне период, в който болните са малко, запират ги в концлагер за два месеца, кой оцелее - оцелее.
Най-лошия вариант е ако вируса не се чисти напълно, а се покрива... Като херпес например. Е те тогава... ще стане интересно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 23, 2020 6:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе ще помоля Grubi да се разрови яко за Швеция. Щото както я караме в БГ определено не е най-добрият варЯнт. А раздаването на "помощи" тъкмо започва. После ще е късно, ей! (на мен животът ми мина в измислени кризи, аман!)
ПС: най-после съм у градо, при семейството - жената днес има рожден ден. Ужасть: по улиците само откачалки, а на село не е така. Направих си "настоящ адрес" на село, за около 10мин в кметството и мнооого ми се зарадваха, а при влизане у градо даже декларацията не ми взеха - повярваха, че отивам на постоянния си адрес (на думи). Дрън-брън, ама държавата отива по дяволите!
|
| Чет Апр 23, 2020 6:14 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Бонго, какво искаш да разровя - данни ли някакви или нещо друго? Или се решил да се местиш?
|
| Чет Апр 23, 2020 6:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не знам кое е по-добре - да ти мине живота в измислени кризи, или да свърши при първата истинска...
но 'измислени' действия по време на истинска криза определено скъсява живота.
|
| Чет Апр 23, 2020 6:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Да, СЗО си зависи от политиците. Не може да се намесва във вътрешни работи, затова и преди 31 декември нямаше какво да направят. Нямаше болни извън Китай, нямаше как да нахълтат да проверяват. На 31 декември китайците обявиха, че имат проблем. На 4 януари СЗО уведоми останалите и прати свои представители в Китай. Сред тях имаше и англичанин и американец, които видяха на място какво се прави и като се върнаха даваха интервюта наляво и надясно. Към средата на януари геномът на бацилът беше извлечен и пратен от СЗО на всички. Американците направиха тест, немците направиха тест и това още средата на януари. Няма друг случай в историята, когато толкова бързо да е извлечен геном и да са направени тестове. Сега всички си търсят виновни, ама точно СЗО не виждам в какво могат да ги обвинят. Версията със стадния имунитет много си я мисляха и приказваха. Даже английските политици твърдяха, че следвали най-добрите научни съветници. Сега, когато се видя че е глупост и журналистите почнаха да ровят кои са тия учени аджеба се оказа, че било секретно.... Нямало да ги обявят. Тайна майна. Ако колко е тайна, сигурно помниш първата официална научна публикация... постнах е тук средата на миналия месец, когато Джонсън още блееше пред стадото. Та тая публикация на кралския колеж предвиждаше препълване на болниците плюс 250к трупа в стадото. И изведнъж след нея версията за стадата рязко се смени... От самото начало твърдя, че нашите мерки поне не са в грешната посока, както тая със стадата. Но не са достатъчни да ни водят в единствено смислената посока и тя е бързо ликвидиране на бацила.
|
| Чет Апр 23, 2020 6:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Grubi, мии за начало шведската официална статистика, мрете ли като мухи, но най-важното: статистика от мнооо години назад за умрелите през тези месеци, щото там е заровено кучето.
ДедоБоре, Тази измислена криза определено ми идва вповече! А последствията тепърва ще започнат - к'во ши ядем? За не-мошенниците, де, мошенниците въртят всичко.
|
| Чет Апр 23, 2020 6:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Тук няма измислени действия - всичко е бездействие... Да си говорим сериозно - народът тук живее на огромни разстояния, като изключим гражданите. Всеки магазин е разграфен на 1.5м дистанции по каси и т.н. Касите ги оградиха с огромни плексигласи, или си маркираш и плащаш сам. Маски няма, и не препоръчват. Хората не помирисват болница, освен ако не решат че умират. Всички си стоят вкъщи, използват минимум обществен транспорт(вече). И без армия и полиция, и глоби народа се пази, колкото може. Границите са затворени, самолети почти не летят. Големите заводи, университети и вечерни училища са затворени. Старческите домове - също, за посетители. Е, какво още да направим? Голяма част от случаите са в Стокхолм, но засега не мислят да го ограждат. Днес станаха 2000 жертви и повече, уж сме били в платото, но няма намаление. Фирмите намаляват работното време с 40-60-80%, други уволняват. Парите от правителството дойдоха 1-2 седмици след кандидатстването да се помогне за заплатите, размер на двете фирми от 15 до 3000 човека. Бонго - http://www.scb.se , мисля че има английска версия. Ето https://www.scb.se/en/Ето още https://www.msb.se/en/
Последна промяна Grubi на Чет Апр 23, 2020 7:05 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 23, 2020 6:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Тук пък май никой не седи вкъщи... освен децата може би И в София бачкат от вкъщи, но у наше село просто не пускаме случайни хора в офиса и тва е. Общо взето няма особена разлика нито в мерките, нито в резултатите...
|
| Чет Апр 23, 2020 7:04 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Хубавата страна, че народа си стои вкъщи - взеха съседите да си приказват, да се запознават и т.н. Не само Добрутро...
|
| Чет Апр 23, 2020 7:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Същото е и в Германия и Франция. Даже по-хлабаво, там маските на улицата не са задължителни, а паркове и градинки са отворени за индивидуални посещения. А Груби спестява, че в Столкхолм работят ресторанти, начални училища и детски градини, паркове, градинки и т.н. Нищо общо със София, гаранция! Незнам у вашия град, но в София 90% от хората седят запрени кат животни. Аз си признавам, че нарушавам, децата си ги извеждам и цял ден съм или в офиса или на улицата. Работим си в офиса, но ние сме малко хора. Маската си я нося на врата, когато съм на улицата, слагам я само в затворени помещения. Бягам в парка сутрин рано и си махаме с полицаите. Без маска естествено. Реално в София карантината се спазва, болните си седят в къщи. Когато знаят че са болни естествено. Има тук таме хора които демонстративно нарушават, но не са много. Затова и болни реално почти няма. Спазва се. Но това в най-скоро време трябва да спре, защото народа изтрещява и от затвора и от безпаричие. А и на фона на 50 умрели за 2 месеца просто няма с какво да ги уплашиш. Дано да пуснат парковете и Витоша от другата седмица... Щото... всъщност ако не ги пуснат, народа ще се пусне сам. Не мисля, че под 10-20 трупа на ден могат да спрат този процес.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 23, 2020 9:50 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Така е, тук няма локални или областни особености. Ресторанти и хотели са отворени, но клиенти няма много. Все пак има някакви. Хората тия дни ходиха и на плаж, изкъпаха се за първи път, барбекюта и т.н.
За мен притеснителна новина са неочакваните тромбози при млади хора, на 30-40-50 години. Потвърдено от доктор в Щатите.
|
| Чет Апр 23, 2020 10:20 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Засега голяма смъртност на млади има само в щатите. Ама с уточнението, че 50 години не са млади.
|
| Чет Апр 23, 2020 10:46 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Искаш да кажеш, че одъртяваме - а няма да живеем поне до 110? Айде лека, днес се олях с коментарите.
|
| Чет Апр 23, 2020 10:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Кви 100 бре, по технически паспорт над 65 не ми дават, по семейна статистика 60 ако стигна ще е чудо, каквото такова, тая карантина ще ми скъси живота още, тъй че и 50 може да не стигна  Не мога, и не искам, и не следва да ивея в карантина, по-добре да се мре. То аз не съм се затворил в момента ама не ми действа добре, колкото и да ми се иска да работя не е много ефективно, вчера е пълна щета, днес поне малко безсмислена работа свърших, намерих си и нов хранилка заприличал съм на корона вирусче, ако не по друго то по форма 100%
|
| Чет Апр 23, 2020 11:46 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да не забравиш в завещанието, да упоменеш музея за стари уреди  там ще работим като се пенсионираме освен ако твоите още не киснат при мене дотогава, вече с антикварна стойност
|
| Пет Апр 24, 2020 12:00 am |
|
|