Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
По принцип нямам време да следя с интерес случая но вчера нещо се спомена, че не е карал той колата - бил е на задната седалка и шофьора е оцелял. Ако е така всички досегашни коментари са абсолютно безсмислени.

Чет Апр 23, 2020 11:17 am
Профил ICQ
Аватар

То май и Елвис Пресли се е появил на една от камерите.

Карал е. И е бил сам. Знам го от очевидец, който е бил до него. Общо взето тая информация дето я имаме е вярна - помогнали са му да излезне от колата, бил е в съзнание, външно главата му е била с множество хематоми, трудно е говорел/дишал. Завели са го до и е седнал на бордюра. После вече нямам информация от първа ръка.

Чет Апр 23, 2020 11:18 am
Профил ICQ

както се казва случаят е ясен да влезе убитият .... лично моят интерес е чисто технически, рядко при подобни удари резултата е смърт, просто ми е интересно каква е причината.

Чет Апр 23, 2020 11:27 am
Профил
Аватар

Да и аз съм така. Милен Цветков или който и да е... все тая. Даже се дразня на тоталната фалшива "скръб" обезела всички медии. Всички изведнъж се сетиха, че са му приятели, почитатели, колеги...

Ако беше нормален човек, щеше да е просто два реда сводка. И толкоз.

Чет Апр 23, 2020 11:35 am
Профил ICQ

https://www.dnes.bg/index/2020/04/23/za ... kov.447123

Чет Апр 23, 2020 12:36 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Тъкмо гледах online "ВСС обсъжда скандалния клип в сградата на съдебната палата".

Адвокати и съдии не могат да се оправят с рапърски клип сниман в Съдебната палата, тука очакваме правосъдие и справедливост за обикновените граждани. Така са се омотали в риторика, алинеи и параграфи, че не е истина...

Проверяват рапърски клип, заснет в Съдебната палата по време на пандемията

Чет Апр 23, 2020 12:39 pm
Профил WWW

Цецо написа:

иронията е че още първия след него убит по такъв нелеп начин ще си остане само сводка, и всички след него до следващия известен

Чет Апр 23, 2020 1:16 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

И аз имам чисто технически интерес за случката, изчислявах скоростта на удара и ускорението което е понесал. И някакси не ми се връзва само от ускорението да се е начупил.

От друга гледна точка в идеалния вариант дали ще се движиш със 80км/ч и се блъснеш във стена е същото като да си стоиш на място и стена да те удари със тази скорост, т.е. и в двата случая ускорението е едно и също.

Тук обаче ускорението е по-малко заради постепенното достигане на скоростта, защото втората кола е влязла доста в първата, т.е. от началото на удара до крайното навлизане е минало накакво време в което първата кола вече е запознала да ускорява.

От друга страна гледах този краш тест на същата кола отзад https://www.youtube.com/watch?v=5i_tF2nltsk

Теста не е 100% аналогичен защото видимо при удара втората "кола" губи голяма част от енергията си просто защото е по-лека.

Но ясно се вижда че при удара куклите отиват много назад заради еластичността на седалките, които в следващия момент засилват човека напред.

Та аз си мисля че котузиите са станали на два пъти - първо от първоначалния удар назад, и после седалките са го забили във волана.

П.С. Карам Санта Фе, по едно време мислех да си взимам по малък СУВ, защото децата попорастнаха и на теория не ми трябва чак толкова голям багажник, но от сейфти гледна точка, май пак ще взема нещо по голямо.

Чет Апр 23, 2020 2:39 pm
Профил
Аватар

Има решение - за всяко купено BMW и AUDI да се плаща двойно, като 100% отгоре да отиват за застраховка живот на другите пострадали от тях. Така няма да има разправии - направо да го добавят като стандартна опция към тия марки.

Чет Апр 23, 2020 2:45 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Има решение - за всяко купено BMW и AUDI да се плаща двойно, като 100% отгоре да отиват за застраховка живот на другите пострадали от тях. Така няма да има разправии - направо да го добавят като стандартна опция към тия марки.

Ще е добре това да е подкрепено и със статистически данни. Ама да не се окаже, че пострадалите от нискобюджетни возила са мнозинство...

Чет Апр 23, 2020 2:59 pm
Профил
Аватар

Ами има и други високобюджетни, които не карат по "този" начин.
Не съм видял Ягуар, или Тесла, или Волво XC90, дори разни спортни изпълнения да се държат толкова нагло. Сигурно германците им инжектират някакви зарази ;)
Преди малко един Мерцедес CLK се засили да ме изпреварва отдясно на магистралата, но не беше толкова тъп, че да мине между мен и 4 тира...пусна 200 метра дистанция и се кротна зад мен.

Чет Апр 23, 2020 4:13 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Да и аз съм така. Милен Цветков или който и да е... все тая. Даже се дразня на тоталната фалшива "скръб" обезела всички медии. Всички изведнъж се сетиха, че са му приятели, почитатели, колеги...

Има доста кофти ефекти от тази "фалшива" обществена реакция. Ето например:
https://offnews.bg/analizi-i-komentari/ ... 27127.html
Още същия ден на моите двама тийнейджъри им изнесох малка лекция що е то "човек да си глътне езика" и как да му се помогне.
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/ ... 21130.html

Една от най-тежките черти на националния ни характер е подмолното и скрито решаване на проблемите.
Никой не излиза на "бойното поле" ако не е абсолютно сигурен в успеха си. Т.е. всеки гледа да си опече предварително работата. Което на практика обезмисля всяко явно и директно разрешаване на проблеми, конфликти.
Често когато разбереш, че имаш проблем, вече си измислен и поставен в някаква схема - без възможност да реагираш.
В случая най ме яде това, че удара е бил внезапен, отзад, неочаквано и фатален. Без да има възможност човека да си помисли дори да реагира. И всичко това е станало като на купон - ауди, коктейл от наркотици, аверчето и момиче на задната седалка.
s.ivanov написа:
...

признаци на напреднала степен на разложение...

Чет Апр 23, 2020 4:30 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
...Преди малко един Мерцедес CLK се засили да ме изпреварва отдясно на магистралата, но не беше толкова тъп, че да мине между мен и 4 тира...пусна 200 метра дистанция и се кротна зад мен.

Ми мен вчера ме засече един Заз. Да се разбуча ли срещу собствениците на Заз, че карали н'амси как? :lol: Явно си имаш предубеждения по въпроса за луксозните возила...
Добрата новина е, че това което предлагаш, няма как да стане нито в тоя, нито в следващия, нито в по-по-по-по...... по-следващия живот.

А тая бангия Тесла как изобщо я въвлече в дискусията... :D

Чет Апр 23, 2020 4:53 pm
Профил

Ако има някое от оригиналните видеото а не снимано с телефон мога да си загубя 1 час и да сметна и скорости и ускорения, но с преснимано видео не си заслужава загубата на време, стават две перспективи и компенсация е много трудоемка, поне с моята версия на ампеда, по нова немам, искат още 20 евра а няма изгледи това да ми остава основен бизнес щото то ако не му отделящ време си е чист разход.

Чет Апр 23, 2020 5:34 pm
Профил
Аватар

Бангията Тесла струва долу-горе колкото другите луксозни не-бангии, може и два пъти повече и е по-бърза от тях - във всичките си модели.

Нямам предубеждения - но всеки път все така се случва, късмет може би.
Имам интересно впечатление - ако съответните немски возила са последен модел, излъскани до блясък - често се случва да е някой дядо или баба, и тогава вече са кротнати. Ако обаче е малко или повече стар модел, недай Боже спортен - бягай надалеч.

Не ме е засичал никой, но просто ги виждам как тръгват да изпреварват отдясно, но после разбират че има причина защо колите пред тях да се бавят и се връщат обратно. И ако Заз-овете засичат понякога, на тия им е под достойнството ако поне не опитат да го направят. Не буча срещу никой - отчитам само. Имам и познати каращи подобни модели - нищо против лично - но имат същия стил на каране и са минали през няколко инцидента, но поне са живи и здрави.

Като цяло - има какво да се желае. Най-неприятно е когато подобно държане на пътя е провокирано от
-закъснявам за работа / тренировка / среща
-закъснявам да оставя/взема децата
-няма как АЗ да чакам в тоя трафик

и така...Но ако има реална статистика по марки и модели, ще се радвам да я видя.

Чет Апр 23, 2020 5:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749 ... 1080  Следваща