|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:06 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: Коронавирус 2019
E стига де... аз от средата на март ви обяснявам, че изобщо не бива да се стига да заразяване на големи групи. Стигне ли се до там ще има много умрели, ама няма нужда да се стига. И по-горе ви дадох доста графики, които показват че определено може да не се стигне. То ако бяха се взели добри мерки още в началото на март, нямаше и до карантини и до локдоунове да се стига, ама тогава и аз още не го виждах това. Видях го средата на месеца... А за косвените жертви, нормално е да има. При малко по-добра организация може и те да се ограничат и тук и в африка. Но двата проблема са отделно и башка. Няма как заради децата в африка тук или на запад да не се вземат мерки против заразата. Ако ние се натръшкаме, това с нищо няма да помогне на децата в африка или където и да било. Точно обратното е. Всички трябва да си гледаме здравето, за да може (евентуално) да помагаме и на други.
|
| Чет Апр 23, 2020 12:09 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Те това ще е един много добър тест наистина!
|
| Чет Апр 23, 2020 12:18 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не бих казал, там след месец ще е прекалено топло и не е ясно до колко това ще изкриви "изследването".
Те ти я Швеция, какъв по-добър тест. Ако удържат ще се види.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 23, 2020 12:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
И дори може да стане, проблемът е че отворят ли Вегас това значи да докараш половината щати там. Ясно е че в момента това е може би най-силно засегнатият град/щат от мерките. Голяма част от приходите на щата се генерират от изложения и шоа. Хазартният бизнес също е не малък дял но отдавна не е основен приход на казината, основният приход от години е ретейл, шоа, хотелски услуги и конференции. Не съм гледал как се движат цените на имотите, дали вече има спад или още няма, но акциите на всички големи там са с огромни спадове, някои с по 200-300%. Много хора в момента са на улицата, федералнто правителство одобри ако се не лъжа 40 млрд помощи за само за хазартният бизнес, не знам дали в това визират цялата дейност или само хазартната, но това не е ясно до колко ще помогне.
|
| Чет Апр 23, 2020 12:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Имах предвид подобен тест... иначе ясно е, че точно Лас Вегас не е най-подходящото място. И няма да стане, защото хазартните босове най-вероятно могат добре да преценят рискове, колкото и малки да са  Едва ли ще рискуват да се осерат просто ей така заради шоуто 
|
| Чет Апр 23, 2020 12:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
Я природата колко добре се чувства... ако поспрем за още 1-2 години, ловуването ще е много популярен занаят. Има 8 милиярда почти - няма нищо лошо да намалеем с няколко. https://dnes.dir.bg/svyat/meduzi-se-nos ... siya-video
|
| Чет Апр 23, 2020 1:06 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Тоя малоумник явно е безкраен източник на мъдрости... Крайно време е да напусне постовете си и изобщо да престане да се занимава с медицина, защото те са несъвместими с приказките му. А пък и за него ще е по-добре да се отдаде на медийната си кариера, видимо му се отдава много повече.  Сигурно е учил по учебниците на д-р Менгеле, защото не знам други да са правили изследвания на тема ваксинация на заразени. И не само учебниците и изследванията, абсолютно сигурен съм че всички производители на ваксини са си вързали гащите и *абсолютно* не носят отговорност, ако се прилагат на пациенти с каквито да е здравословни проблеми. Още повече, ако пациентът е или може да бъде заразен с вирус, който *доказано* поразява хора с всякакви проблеми. Всяка една ваксина предизвиква отговор на имунната система и затова *винаги* се внимава да няма други дразнители освен ваксината... Винаги съм си мислел, че преди всичко лекарят трябва да внимава да не навреди. Но така е, у нас лекарите не носят никаква отговорност...
|
| Чет Апр 23, 2020 2:22 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
И Миро според тебе аз какво трябваше да направя, когато ни извикаха на тройна комбинирана ваксинация преди 3 седмици и това 3 седмици след като мисля, че се "коронясахме" и оздравяхме. Трябваше да го заведа за пълни изследвания (които щяха да ми струват куп пари), до някоя болница (в която да се заразим с нещо), или просто да преценя че няма симптоми от две седмици и да рискувам да му поставят тройна ваксина. Или да се опъна и да кажа - няма пък - вие сте луди да ваксинирате в такива времена. Е казах им го в мек вариант / и те ме погледнаха странно, но всичко мина и замина. Поех си риска, и този за здравето на малкия.
Две женици в училището, без ръкавици, без маски, без ръкавици, че и спирт...след инжекцията. Може би това е начина да стимулират имунната ни система.
Оказа се, че БЦЖ ваксината са ни я сложили тук изрично по наша молба, защото сме ходили до БГ за парпорт. Иначе не слагат.
Последна промяна Grubi на Чет Апр 23, 2020 2:54 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 23, 2020 2:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Имам познати, мога да те запозная лично... да видиш как се гледа дете след кофти ваксинация. На 4-5 години е било като се е случило, в момента е към 18 годишно. Още си ходят с цокалите, грижите са 24 часа в денонощие. И това след толкова години специални храни, специални лечения, включително няколко терапии в Израел. Ако мислиш, че е весело и може да си го причиниш, давай! Винаги съм обяснявал, че това с ваксините е въпрос на много, много, много голяма отговорност. Да, при повечето ваксини фал става веднъж на 10 000, но става. И най-лесно става след лекарска небрежност. И тук стои въпроса за отговорността. На първо място на родителите, не е ташак работа, не си водите децата, ако не сте сигурни че са здрави. Внимавайте и поне няколко дни след това. На второ място на лекарите, те също трябва да внимават. И да внимават много, а не да викат "няма страшно, давай". И не на последно място отговорността е на обществото, защото ваксините са в полза на обществото и предпазва най-вече обществото от пандемии. Но когато има ползи, трябва да има и отговорност, защото гафове колкото и рядко да е - стават. И когато стане, не можеш да оставиш родителите десетки години да се грижат сами, да се чудят кой да стои вкъщи, кой да работи и как да плащат астрономически суми за лечения.
|
| Чет Апр 23, 2020 2:54 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами така е. Когато малкия го нямаше - имаше ваксинации за "свински грип" и паниката беше подобна. Тогава ние не се ваксинирахме, и ни гледаха като "заразни псета" както ти казваш. Но после някои от тия ваксинираните лежаха в болница, други не са живи - въпреки че може и да не е свързано пряко с ваксинацията.
Но класическите ваксини, които се прилагат от десетилятия - там съм за. Или ако възможността е или / или. И е ясно кой си носи товара. Ами ако не го ваксинираш и пак се случи същото, или по-лошо - пак ще си отговорен и натоварен. Така, преценяваш и действаш. Затова сме възрастни.
|
| Чет Апр 23, 2020 2:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Значи, че ваксините имат смисъл - имат. Аз не съм ативаксър. Но трябва да се внимава... и трябва да има споделена отговорност, защото и при най-внимателните няма 100.000(0)% гаранция. А и от правна гледна точка, щом държавата те задължава тя би следвало да носи отговорност в случай че нещо се обърка. И точно за държавата рискът е малък и по-добре да се погрижи за 1 дете на 10 или 100хил, отколкото за една епидемия. Ако държавата не носи никакви отговорност, а аз ще трябва да си сърбам попарата сам - извинявай, ама тогава съм против задължителните ваксинации. Щом аз ще нося отговорността, аз трябва да вземам решението.
А у нас това че разрешиха ваксинациите... по принцип не е проблем, ако се внимава. Примерно в наше село няма нов случай (да чукам на дърво) от доста време. В момента и двете деца са ми здрави (да чукам) и ако трябва да им се слага ваксина бих се замислил. По принцип за нова ваксина точно сега едва ли, обаче някои от ваксините се бият през точен интервал, бяха някаква поредица (не помня). Та ако бяхме почнали поредица наистина по-добре да се завърши нормално. Говоря при сегашното ниво на риска. Виж ако утре цъфнат кашлящи в болницата, веднага кръгом и ебал съм ти поредиците. Ще ги правим наново, ако трябва...
|
| Чет Апр 23, 2020 3:13 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хаха, както казах, всички отзиви за работата му като инфекционист, които аз имам са положителни. А покрай работата си, не е да не контактувам с доктори. Може би единствената му слабост в случая е, че работи основно с деца. Което прави отношението му по темата малко цинично - умрелите старци за него са само числа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 23, 2020 4:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не го познавам лично, нямам и медицинско образование, но дотолкова да разбера какво казват всички научни и всички медицински организации мисля че имам капацитет. И факт е, че няма нито една авторитетна организация, нито един авторитет който да споделя вижданията на тоя образ. Всичко е на 100% наобратно. Всичко. Теза по теза по теза, дума по дума. Да вярвам на някакъв самозван шаман, или на всички останали? Още повече, че това което казват останалите съвпада с елементарната логика и не е рокет скайнс да го разбереш това. Е погледни последната му статия, нищо, ама нищичко няма вярно. Като изключим това, че мерките само забавяли, нещо което и слепите вече видяха. И освен, че не е вярно ами не е и смислено. Пак глупостите с бързите тестове, които и за чеп за зеле не стават. Някакви 300 000, които си ги вади от ръкава. Пак че трябвало 70%. Нито трябва, нито ще стигнем толкова. Нямало проблем ваксини да се слагат на заразени.... Според кого няма проблем? Според производителя на ваксината? Според медицинските изследвания? Според здравните организации? Според кого друг освен Мангъра?
|
| Чет Апр 23, 2020 5:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Както казах, свободен си да вярваш, на когото прецениш. Само, че нали правиш разлика между лекари и политици? Защото СЗО са вече преди всичко политици или поне политиците взеха връх.
70% няма да стигнем, защото лятото ще ни попречи да ги стигнем вероятно. Но пък има и есен/зима след това. 70% го каза и баба Меркел и всъщност немците вървят по тоя път. Поне аз така си мисля, ти очевидно не си съгласен. Горе долу в началото на лятото ще се знае. Както казах имаме и теста с Швеция. Просто трябва да почакаме.
Но едно нещо май е сигурно, поне според мен - в БГ заразените са много малко. Което не е добре според мен и се надявам просто тестовете да не ги хващат, но би трябвало да те радва и незнам защо е тоя негативизъм към мерките, явно работят в желаната от теб посока.
|
| Чет Апр 23, 2020 5:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Между другото само по въпроса с "бързите" тестове за антитела... Предполагам някои вече са проучили, но явно не всички, затова ще обобщя накратко. Няма да цитирам, щото повечето ми източници са дълги и протяжни и знам, че няма да седнете да четете...
Значи има тестове за антитела, които са количествени и качествени. Качествени в смисъл показват само "имаш-нямаш". Количествените показват какво количество имаш. Качествените се ползват само за статистика. Те нямат медицинска стойност. НИКАКВА. Защо никаква, ами защото това че имаш някакви антитела нищо не значи. От съществено е количеството. За всяка зараза се знае какви и колко антитела са необходими. Ако са малко, съответната ваксина трябва да се бие, защото малкото антитела обикновено значат по-тежко боледуване от никакви антитела. Затова за медицински нужди се ползват количествените тестове. Проблемът в случая, е че за ковида още не се знае какво количество е достатъчно за да те предпази. Просто не се знае. От никой. Засега. Съответно дори и да го измериш, не знаеш с какво да го сравниш. Пак повтарям засега. В бъдеще като се изучи тоя бацил и особено след като се направи ваксина ще са необходими и такива тестове евентуално. Към момента са просто един чеп за зеле. Като добавим, че и към момента се ползват само качествени, т.е. има-няма и това има-няма е с голям процент грешка, то цялото упражнение по тестването е като фърляне на боб. Помага само на шаманите и на никой друг. Всъщност пречи, както случая с Иван Рилски ли беше болницата, дето тествали един с два бързи теста, били отрицателни и докторите сега натръшкани... Слушали са Мангъра вероятно.
|
| Чет Апр 23, 2020 6:02 pm |
|
|