Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Защо да не може, може изобщо да не я е видял, говориш все едно никога не си карал кола. Всичко е възможно, възможно е да е натиснал вместо спирачка газта, не казвам че това е напрвил но има такива случаи и то не един, в сащ имаше преди 20-на години доста шумно дело, дори го бяха филмирали в последствие. Има много начини това да се случи на шьофьор без да е под влияние на наркотици или алкохол и да не е умишлено.
Писах миналата седмица, в рамкитв на 20-30 мин на теи пъти се опитаха да влязат в мен, в 8 сутринта, не мисля че някой от тях беше пил или дрогиран, не видяха нито че светофара им свети червено, нито че колата ми е пред тях, особенно едната кака се усети да натисне спирчка малко след като пресече кръстовището. А четяъртъка май беше един автобус не само щеше да си ме отнесе, ами след това мина на два червени светофара и то на големи кръстовища, настигнах го на сливница, каката си говореше по талафона реших че няма какво да се разправям.

Сря Апр 22, 2020 8:38 pm
Профил
Аватар

Абе по данните до момента е бил на ебати коктейла от амфети, кока, хапчета и трева.

Сря Апр 22, 2020 8:42 pm
Профил ICQ

Последно време страшно много хора зяпат в телефона, някои си пишат... Какво толкова важно имат за четене сигурно никога няма да ми стане ясно.

Сря Апр 22, 2020 10:01 pm
Профил

https://dnes.dir.bg/temida/sadat-prati- ... za-svoboda

Сря Апр 22, 2020 10:31 pm
Профил ICQ

Понякога радиото също е проблем, и аз като Димитър на няколко пъти съм се отплесвал ама добре че е нямало никой.

А тоя тиквеник имал ли е изобщо свидетелство ?

Сря Апр 22, 2020 10:40 pm
Профил
Аватар

Интересно е, че адвоката въобще не пробва да оспорва наркотиците, а се хвана с глупости от типа, че не било ясно кой карал колата. Според това което пише, 4 наркотични вещества в разстояние на 24 часа, тоя си е бил тотална щета. Нещо ми подсказва и че в колата или у тях е имало дози наркотици, това може би обяснява що и двамата спътници са избягали от мястото.

Иначе беше ясно, че ще пробват да изкарат, че е умрял от местенето, а не от катастрофата, ама май с такива тежки травми ще им е трудно. Но все пак и там има едни експертизи, а тия експерти душици имат....

Това, което ми е странно е, че има масивни фрактури на гръдния кош - счупени 8 ребра. При удар отзад обикновенно фаталното е камшичния удар, който травмира гръбнака. Щом е излезнал от колата, значи гръбнака не е фатално травмиран, т.е. седалката го е опазила. Другото фатално е ускорението, то травмира меките органи. Имал е чернодробна травма. Обаче нищо от това не обяснява натрошените ребра, което според мен и го е убило. За такава травма трябва тялото да срещне твърд предмет, а шофьорското отделение на колата е относително цяло. Уж е бил с колан. По главата и лицето е имал множество хематоми, ама те вероятно са от парчетата. Обаче 8 натрошени ребра и то последователни говори за масивен удар в нещо твърдо.

Чет Апр 23, 2020 7:17 am
Профил ICQ

едва ли е бил с колан, няма как да си счупи толкова ребра. На това кръстовище има доста камери от които може да се определи съвсем точно и скоростта при удара и ускоренията на ударения и вече трябва да са го направили. Не знам защо продължават да тиражират новини за скорости над 100 км/ч. Не че скороста е от такова значение но все пак. Иначе напълно възможно е ако не се е бил движел и да беше оживял. Вижда се че страничният ербег се е отворил, което трябва да предпази главата от колонката, но не виждам предният да е отворен и с тия счупени ребра явно се е ударил във волана.
Не виждам на какво основание го квалифицират като умишлено, това предполага умисъл, колкото е да е бил друсан това е непредумишлено.

Чет Апр 23, 2020 8:35 am
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Счупените ребра може да се именно от колана.

Чет Апр 23, 2020 9:06 am
Профил WWW
Аватар

Stoi написа:
Счупените ребра може да се именно от колана.

Не става, удара е отзад. Това е чудно, защото даже и без колан да е бил, удара е толкова центриран, че цялото ускорение трябва да го поеме гърба и седалката. Освен ако е бил без колан и после при завъртането на колата да се тряснал в страни или във волана. Това се вижда лесно де, ако не е отворен предния бег, значи е бил без колан... Което автоматически налива вода в мелницата на защитата и то сериозно количество.

Другия вариант е да има някаква деформация на купето, която не виждаме и да го е натиснала например врата отляво... Но се съмнявам, защото като го вадиха, врата се отвори лесно.

По-скоро е бил без колан и при въртенето да се е потрошил.

Чет Апр 23, 2020 9:45 am
Профил ICQ

Колан да счупи толкова ребра, дори и при челен удар е трудно, а той челен удар няма, политнал е напред в следствие на инерцията ама чак пък такава инерция ме съмнява. Не знам дали липсата на колан ще помогне много на защитата, това с умишленото ще отпадне така или иначе, няма как да докажат умисъл, дори не знам от къде им е хрумнало, явно популизъм. Мисля закона не прави голяма разлика в тоя случай дали загиналият е с колан или без. Да могат да се пробват че ако е бил с колан е нямало да загине което много вероятно да е точно така но не мисля, че това ще промени много. Аз си мисля, че съвсем други фактори ще са от значение каква присъда ще получи :)

Чет Апр 23, 2020 10:05 am
Профил

Може би реакцията на седалката го е хвърлила напред - първо камшичния я е напънал назад, еластично се е огънала и после като пружина го е хвърлила напред. Не знам дали такъв сценарии присъства в краш тестовете и изискванията към производителите.

Чет Апр 23, 2020 10:22 am
Профил
Аватар

Тази еластичност е логично да се контролира, защото иначе би била много опасна. Не мисля, че съществува.

Чет Апр 23, 2020 10:32 am
Профил ICQ

Защо си мислите, че щом има счупени ребра, трябва да е бил без колан? Ребрата може да са счупени откъм гърба от импулса на облегалката.

Чет Апр 23, 2020 10:42 am
Профил

да може да са счупени и из отзад, това обаче е по-вероятно да е станало ако не е бил облегнат, все пак бил е на светофар, може да се е изправил напред, да се е пресегнал към радиото или просто да се е раздвижил и да не е бил напълно облегнат. Ако е облегнат някак не е много вероятно, силата се разпределя равномерно. От друга страна не е ясно какво е било физическото му състояние, все пак е водещ а не спортист и то на възраст, 50 години не са малко ако човек не си поддържа формата редовно, та може и само от ускорение то и седалката да са се счупили.
Би следвало вече да има точна медицинска експертиза, може би няма да я оповестят публично което е нормално. Това че случая е с повишен публичен интерес не означава, че са длъжни да оповестяват известната им информация. Предполагам вече са направили анализ на видеозаписите и са изчислили скоростта достатъчно точно но не го оповестяват, освен ако не са останали хора които да го направят, което с политиката на МВР не би ме учудило. Преди сме съдействали с подобни анализи, иначе имаха и софтуер и специалисти, дали още ги имат не е ясно.

Чет Апр 23, 2020 11:06 am
Профил
Аватар

Не съм чел "1984-та", но понеже това е нещо като пророческа книга за тези които библията не ги кефи.
Но я някой да каже има ли го описано там в тази пророческа книга това, как хората започват да се оглеждат когато спират на червен светофар, да не би отзад да идва някой позасилен объркан младеж. Има ли го описано как масово се гледат на забавен каданс, отново и отново записите от камерите на катастрофите. Как тайно някой патоанатом пуска и снимки от моргата за да могат гражданите да разчоплят и последната подробност.
И после има ли го описан метеора, който ще ни избави от тая воня на мърша, която се е набила и в умовете ни.
Няма ли го? Е не ми я фалете тая книга тогава.

Чет Апр 23, 2020 11:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748 ... 1080  Следваща