|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 11:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: Коронавирус 2019
Вкопчвате се в някакви данни като удавник за сламка... То хубаво е да знаем всичко, но не знаем. Един земеделец примерно би искал да знае на колко ще се купува догодина царевицата и на колко пшеницата, за да знае какво да насее. Но нещата не работят по този начин. Да, може да му дадете справка с последните 5 години, след 5 години да му направите друга справка, само че всичките тия справки не дават категоричен отговор какво аджеба трябва да се сее СЕГА. По същия начин и сега някакви убавци като тоя Мангъра продължават да реват, че им трябвало повече скрийнинг данни. И за чий са им тия данни след като те нямат никакво намерение да сеят каквото и да е било, просто щели да седят и да чакат 70% да го минат. Ако целта е всички да го минат, то решението е махаме карантините и правим корона партита. Данни не трябват за тая работа. Освен може би само за да знаем, кога да спрем партито? Ама какво значение има дали ще го спрем на 70, 80, 100 или 120%?
|
| Сря Апр 22, 2020 1:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами защото така ще можеш да вземеш под внимание като цяло тренда, иначе ако приемеш че тренда е постоянен може да сравняваш само флуктуации, и в тоя случай 5 години са малък период. Това е природно явление, същото е като със земетресенията, няма как да кажеш дали сеизмичната активност през изминалите 2-3-5 години е била анормално ако разглеждаш само 5-10 годишен период от време, защото и в природата има цикличност, същото е със всяко нещо, включително смъртност. Ако разглеждаме общата смъртност за годината е много добре, но така ще получим резултат че има Х увеличение в резултат на вируса, но дали те са били болни и разболели се или са самоубийци скочили щото са останали без покрив и храна няма как да разбереш ако отчиташ общата бройка. При тотално спрели консултации и прегледи за период от 2-3 месеца кой може да каже колко мъртъвци е генерирало това в рамките на годината?
|
| Сря Апр 22, 2020 1:42 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Тренда е плашещ. В началото Цецо казваше: "да изчакаме една-две седмици" Сега стигнахме до: "да измине тази година".
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Апр 22, 2020 1:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами чак плашещ не бих казал, до момента 180 хил загинали без да дискутираме колко е коректна бройката, в същото време 18 млн умрели от началото на годината до момента, ако приемем че всички загинали от вируса е нямало да умрат без него, това е около 1% ...не бих казал страшно.
|
| Сря Апр 22, 2020 2:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
мда.. мерките са по-страшни нали? Казваш повече може да са умрели от спрените консултации... Да се чудиш защо ли ги налагат тия мерки 
|
| Сря Апр 22, 2020 2:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ще видим, ще видим, гледам Груби от сутрин до вечер ринне трупове за да стигне до магазина ....
|
| Сря Апр 22, 2020 2:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Тони не си човек, който хленчи... поне с такова впечатление съм останал. Не разбирам защо сега си тръгнал да ме разубеждаваш. По принцип нещата са такива каквито са, но най-вече каквито си ги направим. Ако мислиш, че с хленчене или с търсене на виновни, на оправдания и т.н. нещо ще се промени обясни ми малко повече, щото аз не вдявам...
|
| Сря Апр 22, 2020 2:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
аз не хленча, по горе писах факт, 1% промяна в общата смъртност за годината нищо не е, къде тук е хленченето ? Също така не съм съгласен с наложените политики, изразявам гледна точка и мнение.
|
| Сря Апр 22, 2020 2:32 pm |
|
 |
|
nik
|
това не е факт, а манипулация на цифрите, 1% е ако целенасочено или несъзнателно гледаш избирателно на цифрите и игнорираш фактора време реално е повече, и ще става повече в следващите няколко месеца, очевидно е
|
| Сря Апр 22, 2020 2:46 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Едва ли има някой, който да е на 100% съгласен с мерките. Аз също не съм, но да се повтаря нещо дето всички знаят е само търкане на клавиатурата... Проблемът обаче е, че няма мерки, от които всички да станат щастливи. Който и да решава и каквито мерки да налага пак ще има несъгласни. Аз примерно се опасявам, че ако ти трябваше да налагаш мерки щях да съм още по-несъгласен от сега. И се радвам, че нямаш думата. Предполагам чувството е взаимно 
|
| Сря Апр 22, 2020 2:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е то се видя... в БГ нещата са относително спокойни. Защо и докога... е тема на друг разговор, но ние напрактика нямаме умрели. Всичко под 1000 броя за нашата бройка население е под нормалната смъртност за сезона. Навън - за мен са много по-малко драматични, от колкото ни ги изкарват от тука гледано. Имам познати на доста места в Европа и САЩ, такава паникьорщина като в БГ - няма. За себе си съм сигурен, че това криене по дупките няма да продължи дълго, просто защото е невъзможно. Никой не може да си позволи лукса да остави стотици хиляди без работа, заради 1000 умрели. Цинично, нехуманно... все тая. Социалния мир не се крепи на живота на 1000тата човека, а на жизнения стандарт на стотиците хиляди. И 10% да стане, ако е съсредоточена във възрастова група над 70 години? Нека сме реалисти, когато ножа е опрял в кокала, хуманността губи значение. А и пак казвам, не е само икономически проблем. В момента цялото здравеопазване е под диктатата на коронавируса. Говорих си с една позната ортопедка, тя не ходи на работа от месец. В държавна болница. Защото няма работа. Дали хората боледуват по-малко? Или просто не се лекуват? Какво ще чакаме - да почнат хората да падат по улиците от апандисити и тривиални болести, защото всички големи болници са блокирали заради 10-20-100 болни със специални нужди в тях? Не става. Не е това вируса дето ще затрие човечеството и е време да престане да се третира като такъв. На Запад от нас го разбират. Както се вижда истерията е 100 пъти по-малка при 100 пъти повече умрели. Тука всяка вечер излиза генерала да ни плаши и да ни държи като мишки под паничка. Е нема да може още дълго. Каквото и да правят в началото на май ще трябва да почнат да отхлабват и тука. Най-малкото защото вече е видно, че останалия свят няма намериние да умира и никой няма да ни чака, да си седим в мазето и да се настрахуваме.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Апр 22, 2020 3:05 pm, променена общо 4 пъти
|
| Сря Апр 22, 2020 2:48 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Рина аз трупове всеки ден - днес правихме фирмено барбекю да оправим социалната дистанция, тия дни и фирмена дискотека, плюс басейн / плаж и гореща сауна за да сме сигурни че сме обменили флуиди. А котката омита целия квартал, и после идва да спи в леглото. Изобщо, зарази да искаш. За капак ходя на работа в два офиса, в два различни града на 100км един от друг и омешвам всичко до което се докосна.
|
| Сря Апр 22, 2020 2:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Продължаваш да си вярваш в една и съща грешка  Казах ти го и преди, нямаме сделка с бацилите и няма значение дали си готов да направиш жертвоприношение от 100, 1000 или 1млн. човека. Жертвоприношенията в случая не помагат да се вдигне стандарта на останалите. Точно обратното е. И това може да го видиш в данните. Вече са доста държави, ако искаш ще ти ги изброя пак - Китай, Австралия, Нова Зеландия, вероятно и Германия, Австрия... Това са държавите при които чудото трае точно два месеца. Един месец нагоре, един месец надолу. Седмица преди пика на активните имаш пик на заразените, горе-долу седмица след това пик на умрелите. И това са държавите, които се отнесоха към бацила като зараза. Към тях е и Южна Корея, там просто очевидно няма да успеят да слязат за 1 месец, но си вървят надолу. Всички останали държави, които като теб си мислеха, че няма да "жертват" стандарта си... е може и сам да видиш данните. Ако видиш някъде, че ще се оправят за под 2 месеца ела и ми се обади.
|
| Сря Апр 22, 2020 3:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Миро, мисля, че имаме доста различни представи за какво е това "оправили". Ако вземем критерия за биричката, лятото ще пием бира. Може и генерала да излиза да си чете статистиката междувременно. Това не променя нещата.
С бацилите сделки няма. Или те - или ние. От как свят светува - все е така.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Апр 22, 2020 3:12 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Апр 22, 2020 3:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ето такива като теб трбява да бъдат обесени, разстреляни и изгорени на калaдa, то сигурно 80% от кръвта са ти вируси Ник кое от данните е манипулирано, това че има 180 хил загинали до момента или това че има 18 млн загинали до момента ? Сега можем да започнем да локализираме проблема, много стршано е в Испания, още по-страшно е в Италия ... по-малко страшно е в Германия, ония Шведи нещо ментят и не се страхуват, ама и там е страшно .. но на ниво планетата земя, цифрата 180 хил и 18 млн е съвсем реална, и смъртността е съвсем предвидима и в края на годината щем не щем ще достигне едни 58-60 млн със или без вирус.
|
| Сря Апр 22, 2020 3:10 pm |
|
|