Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Абе аз не виждам никаква следа от умствена дейност при тая ситуация... До предния светофар са 100 метра, не е да няма видимост или нещо от сорта. Червено свети от половин минута. Тоя просто си го таранира все едно въобще не го вижда и се опитва да мине през него, не вижда светофара, не вижда хората нито другите автомобили. Нищо. Тотално неадекватна реакция, все едно се движи по релси колата. Направо ако не се знаеха някой факти, можеш да кажеш, че шофьора е получил инсулт или нещо от сорта.

Канабиса такова действие няма. Това вероятно са амфетите.

Вто Апр 21, 2020 4:46 pm
Профил ICQ

Амфетамините действат стимулиращо, ако е бил на амфетамини по-скоро е бил в превъзбудено състояние, очаква се да има свръх реакция, освен ако не ги е вземал сутринта, след първоначалната фаза на превъзбуда, прилив на енергия и еуфория настъпва точно обратното. Това все пак става в 6 следобяд на Великден, не е невъзможно ама едва ли от заранта се тъпче с амфети. Мен ако питаш изобщо не е видял светофара, може и въобще да не е гледал пътя. Аз да ти кажа миналата седмица в рамките на 20 мин се опитаха 3 пъти да ме таранят, едното си беше чисто минаване на червено, та заблеяни хора има за което си носят последиците. Това обаче, че е мамино синче, че кара лъскав автомобил, че е превишил скоростта и че полевият тест се е оказал положителен не е достатъчно да кажеш абе тоя е наркоман, бил е друсан, може и да не е бил друсан, не е хубаво така да се решава, а в момента обществото точно това прави.
От опита ми досега мога само да кажа че много често нещата не са толкова прости колкото изглеждат.

Вто Апр 21, 2020 5:00 pm
Профил
Аватар

Че "обществото" ни в такива случаи преиграва не е новина, но и ти ToHu преигра.
Напълно обективно погледнато:
Насред София, нашата мила столица, посред бял ден, един човек е убит докато е чакал спрял на червен светофар.
Блъснат от едно Ауди което се е движело със скорост..., достатъчна скорост за да убие нищо неподозиращия човек. Дори и да е имало опити за овладяване на автомобила - неуспешни.
Къде е гледал, какво е пил, ял ако тръгнем обективно да гедаме, може да забравим от къде сме тръгнали и за какво.

Вто Апр 21, 2020 5:49 pm
Профил
Аватар

Ей затова съвременните системи за сейфти като автоматично спиране и селф драйвинг трябва да станат задължителни. Такива ситуации като тая винаги ще има. На мен лично ми се е случвало поне 4 пъти някой да ме нехендри отзад докато си чакам на червено и двата пъти е било в София. И ако няма автоматично спиране винаги последствията ще са трагични. Последните 3-4 години автоматичното спиране ме е спасявало поне 3 пъти - два пъти на магистралата и един път точно на светофар и най-смешното е, че и трите пъти вниманието ми беше отвлечено от радиото. Просто се заслушвам в нещо и всички рефлекси отиват на кино.

Вто Апр 21, 2020 6:23 pm
Профил
Аватар

Ако станат масови, по-вероятно ще причинят повече жертви, отколкото ще спасят.

Вто Апр 21, 2020 6:36 pm
Профил
Аватар

Ами тук са масови и статистиките са точно на обратно от това, която очакваш ти :)

Вто Апр 21, 2020 6:41 pm
Профил

Мойто Q има някакви системи,но действат само при ниска скорост, при висока не спира, само предупреждава, в интерес настината на време. Не в предното, а в едно по-предно, имаше подобна система която просто отнемаше газта, това на няколко пъти да ме затрие когато тръгна да изпреварвам, засича колата която изпреварвам и забива моцуната. Когато караш нещо с 400 коня си правиш разчета като за такова, ако се беше случило някой от пътите когато съм изпреварвал разчитайки на 400 коня и с малка дистанция със сигурност щеше да свърши с челен удар, най-тъпото беше че не намерих как да го изключа за постоянно, та ходих да флашват нещо и аз не знам какво. Предното като го купувах изрично исках да няма никакви такива системи, за новото ми беше извън главата, а и аз вземах наличен модел който не мога да конфигурирам та има нещо но е само предупреждение, но забелязах докато паркирам че спира. Не съм се пробвал при 180 дали ще спре но от поведението му по-скоро не защото само писука като предупреждение, някой ден ще прочета какво точно има :)
Здрав, за друго може да съм прекалил, но в мнението ми за случката не мисля, какво казах което е в повече. Ясно е че един пикльо се е помислил за Шумахер и е утрепал човека, в това спор няма. Това с което не съм съгласен е призиви от сорта такива да ги бесим на място, щото видиш ли превишил, видиш ли бил дрогиран, бил пиян. Първо това са неща които се доказват, а не един свидетел казал, някой новинар решил че е карал със 150. Казвам го и от личен опит, защото и аз с едно поло, с 1.1 или колкото му е там двигателя преместих 3 пъти по-тежка Х5-ца на поне 5-6 метра като бях с не повече от 40.
Та и при удар със 60 можеше да стане нещо почти същото. Да ама ако се окаже че не е бил дрогиран, и не е пил, и е карал със 60 ... то си става едно най-обикновено ПТП без особени нарушения ако изключим че се е заблеял и не е видял светофара.
Мисълта ми не е че тоя е невинен а, че много бързо всеки решава че е виновен и то с утежняващи вината обстоятелства, защото у нас ПТП под въздействието на алкохол е такова противно на логиката. И ако тоя не беше нагъл журналист, защото личното ми мнение за него не е никак добро, нямаше да се чуе нищо. Обаче понеже беше от неудобните за правителството, а от друга страна явно силните на деня имат вземане даване с бизнеса на майка му на тоя летец, сега ще се престараят за да не ги обвини някой че щото тоя им е бил неудобен те си траят, а покрай това ще си решат и други бизнес въпроси.

Лично мое мнение, когато една нация започне да симпатизира и толерира подобни действия то със сигурност тя се е запътила към диктатура и не заслужава нито свободата нито правото на мнение защото то така или иначе ще и бъде отнето със нейното собствено съгласие.

Вто Апр 21, 2020 7:07 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Лично мое мнение, когато една нация започне да симпатизира и толерира подобни действия то със сигурност тя се е запътила към диктатура и не заслужава нито свободата нито правото на мнение защото то така или иначе ще и бъде отнето със нейното собствено съгласие.

Чакай бе бате, ти не беше ли фен на диктатурата? 8O

Вто Апр 21, 2020 7:14 pm
Профил

Това пречи ли му да е демократ? :D

Вто Апр 21, 2020 7:19 pm
Профил

той е фен ама ако той е диктатора, иначе не е фен, не се ли досещаш :D

Вто Апр 21, 2020 7:33 pm
Профил
Аватар

nik написа:
той е фен ама ако той е диктатора, иначе не е фен, не се ли досещаш :D

ААААААААА :-D

Вто Апр 21, 2020 7:35 pm
Профил

Аз казвам, че тая държава ще я оправи диктатура, а и не само, но нито искам да съм диктатор, нито да живея в диктатура. То е като да знаеш че лозето трябва да се прекопае, но не си ти тоя който ще го копае. Винаги съм бил привърженик на възможно по-слабата държава, колкото по-малко се меси толкова по-добре. Съгласен съм и да няма закони, който как се оправи, ама да има полвинчати закони, или закони защитаващи "слабите" съм тотлно против.

Вто Апр 21, 2020 8:30 pm
Профил
Аватар

Мдам: непредумишлено под въздейсвието на наркотик или съвсем трезво умишлено - кое е по-кофти?!
Законът е достатъчно строг, спазването му куца!

Иначе: аз като шьофирам на дълъг път се съдирам да тютюнопуша, но в момента от това по-голям недъг нЕма!

Вто Апр 21, 2020 10:53 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=CexDN0qYC_E

Вто Апр 21, 2020 11:56 pm
Профил

Споко ве - наркоманчето не е виновно за нищо... Тия дето са извадили Милен са го убили... Той си е бил почти като жив докато тия боклуци са решили да го вадят от колата... Както всичко в тая прогнила територия и това е едно несправедливо обвинение - оставете детето на мира - то е добро, така никога не прави и е НАЙ-ДОБРОТО ДЕТЕ НА СВЕТА! Сега е набедено само и само да се дискредитира ГРОБ - поредната грозна бесепарска провокация.. щото приятелчето му е син на гробаджийски дупетат - дори дупетатското синче е бито и принуждавано да лъжесвидетелства! ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ ! И Местан е невинен! Бащата на бебето го е самоубил - извършвайки углавното престъпление да го вози в собствената си кола! И сестри Белнейски са виновни - платили са си да бъдат изнасилени и размазани от един червен комунистически светец с гоУем жип, па тоя психично болния нека си гние в затвора... И всичките такива случаи на замесени "ВИП" персони... Ние - обикновените боклуци сме виновни - за това, че им седим на пътя.. и им се пречкаме, че сме живи и им загрозяваме гледката с присъствието си, че им замърсяваме въздуха, който дишат!

..... В какъв скапан филм "живеем" ебаси! Просто не е истина... И седим и покорно си траем, онождат ни както си искат а ние седим и си чешем... клавиатурите колко сме големи герои и разбирачи от всичко... Не дикататура - САМО ГОЛЯМ МЕТЕОРИТ ЩЕ НИ ОПРАВИ - заличавайки от лицето на земята тая жалка МЪРША*, в която сме превърнати...

* - Петко Славейков - Не сме народ - 1875 !

Сря Апр 22, 2020 1:35 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746 ... 1080  Следваща