|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 8:29 pm
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Новини от страната
Е как да не го разбираш, нали целият им ресурс е насочен да си правят пиар? Щом го има в новините, значи е "доходоносно". Аз бих попитал, каква нови информация/сигнал се е появила сега, че да не е направена тая проверка преди години? Е ли пък толкова сложно да се филтират по приходи, разходи, глоби, излизания от страната, дестинации и т.н. съмнителни субекти, които да се търсят? Защо катастрофатата води то това? И ако не беше журналист, а примерно бях аз, същата реакция ли щеше да има? Жертвата единственият пострадал ли е в последните месеци и години по подобен сценарии? Тая проверка само неговите родители ли ще засегне, или всички, които отговарят на критерия "купил нов жип на келемето"? Да ги .ва у идиотите - ми и нас изкарват прости че ги търпим... Виновни са тия, които не са взели достатъчно мерки такива ракети-носители да бръмчат по пътищата! Има средства за контрол, има и такива за ограничаване на скоростта - тоя едва ли е първият на това място да минава и да създава риск, едва ли на тоя му е първо нарушение. Да подходят както с короната - не мога да хванат проблемните индивиди (носители-състезатели) и ограничават всички да не мърдат, или по аналогия и мен да ме светят радари, спират за проверка, да трябва да минавам през легнали полицаи и тем подобни. Или още по-дълбоко, прокуратурата да провери откъде е взех химията, и дали съответното поделение на мвр не се е почесвало. Както с короната - да броиш тежко болните не е борба, трябва да търсиш веригата на заразяване до нулевия пациент. Тоя ще го осъдят, ако ще и обесят, ама дилърите му ще продадат на следващия желаещ и потенциално ниско летящ. Не става само с вдигане на глобите, макар това да е им е най-лесно. Пак има говеда, дето няма да спазят правилото - или щото глобата не ги плаши, или въпреки че ги плаши по принцип, са във фаза/градус дето за няколко минути ги забравят. За тях трябват превантивни мерки - като те хванат един път ти взимат книжката и почват да те дебнат, щото си рецидивист и следващата глоба ще е с порядък по-висока. В някой щати слагат дрегери в колите, но това ако си се "проявил" някой път, и вече не пали ако си пил. Ако трябва и гпс да им слагат, и "враг на народа" да им пишат на колите/къщите. Всъщност очаквам и друго - нов щаб за борба с НУРС-ове по пътищата: никой да не си кара колата, щото един направил голяма беля. Или щото, от грижа за народа, всеки един от нас потенциално може да бъде отнесен на някой кръстовище. Затуй, вместо да гоним диванетата, казваме на всички "пазете се, стойте си вкъщи че туй карнобатеца и другите недосегаеми летят и не могат да бъдат контролирани".
|
| Пон Апр 20, 2020 3:38 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Проверката само за катастрофиралите ли ще я правим, или по принцип? Притеснителното е че ще е "подборна". Едит: сега се зачетох - джипката била подарък за бала! Евала на такива родители. Макар че принципно ауди-то си е свършило добре работата - младеШът е жив...
Последна промяна gicho на Пон Апр 20, 2020 3:43 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 20, 2020 3:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Стига бе, автомобила се води на фирма, собтсвеност на изпълнителен директор на един от най-големите вимпроми в страната, съдружник в други фирми като сис индъстриес, ако някой не е запознат може да провери с какво се занимават, и най-вероятно е на лизинг  какъв ИДИОТ трябва да си за да разследваш нещо подобно, ясно какъв, като този който е главен прокурор .... а това че от над година друг съдружник е в ареста е пълна случайност?
|
| Пон Апр 20, 2020 3:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
принципно има какво да се разследва с тоя автомобил, например неправомерно усвояване на ДДС. Дали малкия боклук е имал пътен лист?
Иначе предполагам ще му чукнат ефективна, щото Миньо в момента не е от любимците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 20, 2020 4:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Пътните листи изобщо не са задължителни, няма такъв утвърден документ, няма спвцификация какво той да съдържа, как и кога да се попълва. Закона казва че за отчитне на разходите може да се изпозлва всеки друг документ указващ изминати километри и разход, както и за случаите когато има смесено изпозлване. Също така няма какво да се проверява усвояването на ДДС тъй като за точи автомобил има право на данъчен кредит, което обаче е без никакво значение ако автомобила е на лизинг. Реално няма изобщо какво да разследват тъй като няма никакъв повод нещо да бъде разследвано, ПТП по никакъв начин не е предпоставка за разследване и прояерки от подобен род. Аз подозирам че няма да влезе в затвора а ще бъде изпозлван като принуда за мама да направи каквото и се каже , но да видим  п.с. аз сега като се замисля , разсъждаваме от гледна точка дрогирано помиярче го удря със 150, сега се замислям обаче, как установика че е карал със 150, новината излезе часове след инцидента, експертиза не е правена, как се установи скоростта. Няма още и резултати от кръвни проби, полевите тестове не са много надежди при положителен резултат, д не се окаже накрая че хлапето е е виновно ама не толкова колкото ще го изкарат
Последна промяна ToHu на Пон Апр 20, 2020 4:33 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 20, 2020 4:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Това се нарича популизъм. Дава възможност на дребните и/или злобни душици да се изкефят - ся на тоя как шъ му таковат унуй...
|
| Пон Апр 20, 2020 4:33 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
По-добре си замълчете. Най-малкото защото си е отишъл човек на който не му е било времето. Малкият му син е на 8 години. Пишлемето с джипа от мама, обществото му било виновно, че е направило така. А загиналия сам си бил виновен щото не си бил сложил колана и не се оглеждал, кой идва отзад. Вие нормални ли сте бе?!? ToHu очаквам да пуснеш някоя супер мъдра мисъл как вероятно загиналия се зазяпал точно в тоя момент по някоя мацка и си откопчал колана за да може да я види по-добре. Случват се такива работи нали. Или как това потрошено Ауди сега ще даде хляб на още една дузина хора. Баси. Замълчете си поне от уважение към близките и паметта на загиналия. Това че сте във виртуален форум и не говорите пред тях не променя много нещата. Не ви прави чест.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:05 pm |
|
 |
|
HCL
|
Лека му пръст на човека, отишъл си е млад.
Понеже стана въпрос за адекватността на наказателното право. Дори в случаите когато не е пречинено ПТП и съответно няма пострадали, предвидените наказания не са малки. Който е виждал български затвор от вътре знае, че няколко месеца прекарани там не са за подценяване. Аз лично не бих се качил зад волана след употреба на опияти, вкл. и алкохол като знам това. А относно частните случаи, те се взимат под внимание от съдията, както и предисторията на подсъдимия.
По наказателния кодекс Чл. 343б. (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година. (2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева. (3) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години. Чл. 343в. (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години. (2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Айде пак почнахме с глупостите. Всеки си отива когато му е писано, щом си е отишъл значи му е дошло времето. Кой казва кога му е дошло времето, ти, прокурора, бойко ??? Никой не е казал нищо лошо за загиналия, никой не е казал, че вината е негова. Но използването на прокуратура и то при такъв инцидент е много по страшно от някой пиян и дрогиран младеж. Такива хора не трябв да гласуват, то на такова племе демокрацията му е в повече, очевидно за всички човешкият живот е по-ценен от свободата. Мога само да ти пожелая утре ти да си в положението на младежа и да видим тогава каква песен ще пееш, много мразя хора които говорят но не са готови да поемат последствията от приказките си.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
e, хаде сега пък ти Тони... трябва ли някой да ти пожелае твоето дете да бъде прегазено от напушено идиотче  и каква песен ще запееш ти тогава - дали пак ще обясняваш за частните случаи как се преекспонират? или ще въртиш сучеш да го утрепеш наркоманчето  на чужда трагедия много лесно се теглят локуми..... мойта теза беше, че поради годините продажност - в момента няма и няма да има годни доказателства за да го осъдят... вече са изгубени пробите, няко документ нямама да е подписан от трима а от двама експерта... и те така, след 6 месеца някоя съдийска шерка ще има чисто нов хотел на морето или вила на лазурнят бряг.... и лошото е на всички хора това не им пречи, даже всеки иска д аима познат полицай, който д аму оправи документите в случай на нарушение... е това е проблема
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Апр 20, 2020 5:23 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Случката действително е неподходяща за теглене на локуми. Да приключим тая дискусия дотук?
|
| Пон Апр 20, 2020 5:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И да ми пожелае и да не ми аз това не го изключвам като възможност, аз приемам света какъвто е.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:26 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Е аз точно винаги си поемам отговорността. Така че по-полека с инсинуациите. Дали му е било времето явно казваш ти. Аз пък ти пожелавам да се изправиш срещу сина на Милен Цветков и да повториш всичко което изписа до тук. Да видим дали ще бъдеш толкова безскрупулна свиня и там.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
аз съм безскруполна свиня, мен не ме мисли, аз не решавам нещо, не аз съм го убил, не мислиш ли че е малко неуместно някой да казва на кой му е било времето и на кой не,на гоапод ли се правиш или имаш пряка линия с него и той ти казва, щом е мъртъв явно му е дошло времето, нито ти нито аз или някой друг ще промени нещо.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:38 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
За мен е важно и от техническа гледна точка как стоят нещата. Дали е сложил колан. Да аз лично не разчитам на закона да ме пази. Не оправдавам причинителя на ПТП, но ако знам, че има нещо което мога сам да направя да ме предпазва, бих го направил. Преди малко ми изкочи някакъв клип в който се говори, че Милен е бил на задната седалка. Това също променя нещата. Пак казвам не може да се разчита на това, че всички ще спазват правилата/законите. Добре е да се помисли и за техническата част на нещата. Какво е това кръстовище, дали не може да се направи изкуствено принудително забавяне, легнали полицаи (гърбици). Обикновено в новините малко се говори за фактите по техническата част, а реално там има доста възможности за преодоляване на човешкия фактор.
|
| Пон Апр 20, 2020 5:50 pm |
|
|