Отговори на тема  [ 804 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 54  Следваща
Относително евтини осцилоскопи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Относително евтини осцилоскопи
Кажи кой модел Мегер или Флуке до 5kV ти харесва?

Харесах едни други безжични на Флуке за трифазни инсталации, но засега не искат да ми дадат хубава цена. А и кога ли ще се преквалифицирам на електротехник?

На мен TDR ми стана интересен, хваща повреди в до 5км кабел.

Ти да видиш ако Митака ми пусне руските уреди от другия пост, да ги подаря на студентския търг - ще настане голяма веселба.

Съб Апр 18, 2020 9:51 pm
Профил

Никога не знае човек, тук преди три-четери години бях на зор а нямах под ръка tdr та импровизирах, не е лошо човек да има под ръка.
Иначе аз се оглеждам за втори сейфти тестер 60335 като минимум с опция за PE при 20А, въпреки че към настоящият момент нищо не ми трябва ама се надяваме скоро да се поправят нещата.

Съб Апр 18, 2020 11:18 pm
Профил
Аватар

Е какъв имаш сега - как изглежда или какъв модел е?

Съб Апр 18, 2020 11:47 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Кажи кой модел Мегер или Флуке до 5kV ти харесва?

Харесах едни други безжични на Флуке за трифазни инсталации, но засега не искат да ми дадат хубава цена. А и кога ли ще се преквалифицирам на електротехник?

На мен TDR ми стана интересен, хваща повреди в до 5км кабел.

Ти да видиш ако Митака ми пусне руските уреди от другия пост, да ги подаря на студентския търг - ще настане голяма веселба.

1550c и 1555... Ама реално такова нещо ми е трябвало за последно преди 5 години, от тогава ги бях загледал... няма да седна да купувам, не си изкарва хляба при мен.

Съб Апр 18, 2020 11:48 pm
Профил ICQ

Ами хубаво е това флуке но ената просто е ненормална сравнено с други уреди с тази функционалност. Аз така и не успях да ги прежаля тия пари, сега верно че при нас в повечето случаи тестваме комуникационни кабели и всичко до 1000 В ни устройва, но extech имат съвсем читав който мери и на 5, имам няколко техни вкл.и такъв, 380396.
Работил съм с флукето е честно казано не виждам защо трябва да се ръсна 3-4 евра. Някои уреди на флуке са със странно определени цени.

Нед Апр 19, 2020 12:17 am
Профил

Grubi написа:
...Ти да видиш ако Митака ми пусне руските уреди от другия пост, да ги подаря на студентския търг - ще настане голяма веселба.

Няма вероятност да се разграбят от БГ потребители мисля... Да се вдигне блокадата , транспорт да измислиш , и ти ги засилвам :) И оранжерия може да ти пратя ако кажеш , мен (пък не само мен ) ме забавлява тая работа с треволяците , ма може и от ЕГН-то да е ...

Нед Апр 19, 2020 8:15 am
Профил ICQ
Аватар

Да видим с тия блокади, дали ще има и ваканция...
ТоНи - аз затова ги купувам като втори-трети юзър - тогава цената е нормална. Флуке-то верно се оливат с цените, ама то е заради патентования жълт цвят.

Нед Апр 19, 2020 9:51 am
Профил
Аватар

Тони, то кое Fluke е с нормална цена, че не се сещам, даже най - базовия им мултицет е 100 евра сигурно, а приличен модел като за бюро на инженер е 250 евро и нагоре.

Обаче са вечни говедата, аз поне каквото имам тяхно - няма чупене... Нищо, че доста от тях съм ги взимал и втора ръка.

Другото ценно им е, че правят много широк спектър от уреди, май няма друга фирма с такова портфолио...

Последно си взех един такъв дядо... Кат го пусна в офиса, така му скърцат помпите и клапите, че народа почва да негодува.

https://www.medwrench.com/equipment/560 ... l-cufflink

Нед Апр 19, 2020 9:53 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Тая всичката техника ако ви е на сърце, значи яко трябва да се пазите от короната...

ми ВСИЧКАТА ми е на сърце, може би с едно изключение :roll:
затова и си седя в къщи и си разглеждам стари схеми. добре, че близката манияпринт работи, да ми вадят нестандартни чаршафи на хартия (примерно 30см х 120см)

Нед Апр 19, 2020 9:55 am
Профил
Аватар

Да му казвам на Горан - купуваме всичко, дай отстъпка...Ама лаборатория в ТУ ще трябва да наемем, моя човек нещо се ослуша, хем го питах.
Да взема 26GHz и волтметъра, може би функционалния - другите ви ги оставям. ама надали - място няма, парите и те не растат по дърветата както планувахме с Пинокио

Нед Апр 19, 2020 10:06 am
Профил

и честотомера ме блазни че е 1/2 размер, и пулс генератора нищо че си купих друг, ама той е размер XL, и повур метрите нищо че единия е без сонда ама ....друг път :)

Нед Апр 19, 2020 10:42 am
Профил
Аватар

Оставете нещо и за мен де. Да кажем некое скромно скопче до 80 - 150 GHz...

Нед Апр 19, 2020 10:50 am
Профил

мен тякива не ме влекът, само мрежовия ....по миналата седмица нещо такова щеше да ми свърши работа, въпреки че мен ми трябва за по-ниски, ама нали знаеш неволя, ремонтирах тркинг генератора, подкарах го с дъртия спектрален щото по-новичкото мишките го ядът в швеция :D, или във Вегас .... и свърших работа, едни мрежови филтри ме съмняваха и да, оказа се че е имало смяна и новите са съвсем менте.
p.s. хмм аз сега го загледах мрежовия повече, той май го е сменил, преди имаше друг, тоя не го ща, почва от 50 Mhz мен ми трябва да почва от по-надоле, 300к или нещо такова, от сорта на 8753, 8714 ...

Нед Апр 19, 2020 10:59 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
... новите са съвсем менте.

оригинален продукт, оригинално копие, копие на оригинала, истинско фалшиво копие, оригинално менте, менте, съвсем менте.

Нед Апр 19, 2020 11:28 am
Профил

ами интересно как са се появили, вземаме уж само от големи доставчици .... е то не е много интересно но неочаквано да кажем, процесът на поява е ясен ама ...как да е, поне сега имам някакво сетъпче на което да мога и да сравнявам, че явно се не знае, тъкмо сега гледах едни на епкос. Да не се очакват някакви промени в излъчванията по мрежата, спектър най-вече, досега сме мерили до 30 Mhz, напоследък гледам доста специфицират такива филтри до 300 или 400 Мхц.

Нед Апр 19, 2020 12:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 804 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 54  Следваща