Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
ник, в Италия и Испания и Англия мрът бабички повече от грип ама никой не е писал до сега...щото не е имало интерес да се пише

Чет Апр 16, 2020 5:30 pm
Профил ICQ

оф, мисли бе човече, как разбра че са повече след като короната още не е заразила дори 1/10 от очакваните 70% ?!!?
и как ще са повече?!? едни хора умрели по 1000 човека в рамките на 10 години общо 10к човека за 10 години и сега всичките накуп същата бройка да измрат за 3 месеца?!?
сега ще измрат всички хора със странични заболявания, които по принцип биха си живели 10+ години, всички тези ще заминат за по-малко от 1, как грипа ще е повече?!?
и как ако грипа е толкова страшен всичките тия хора до сега си бяха живи и здрави и сега изведнъж влизат в застрашената група със шанс за оцеляване 1:3 ?!?
как така всяка година има грип но болниците никога не са били задръстени?!? масови гробове кога е имало в ню йорк? или да извозват с камиони трупове...
факт е че се мре и от грип, но не и в такива мащаби
стига с тия фейсбук конспирации, мислете!!!
с тоя фейсбук съвсем изглупя народа... не го пиша да плаша някой, а просто да мислете логично преди да кълвете на всяка фейсбук простотия, тия простотии са да държат кълвачите там, и не е нужно да са верни...

Чет Апр 16, 2020 5:39 pm
Профил
Аватар

трудно ще ме заинтригува някой със конспирации... ( това че пляскам тук разни неща не означава, че съм конспиратор )

имам двама приятеля в северна и южна Италия, не може и двамата да твърдят едно и също ( без да се познават )
имам и такива италянци... както и да е, опитвам се да се СЪМНЯВАМ

ай ся ти кажи, добре ли ще е тромпета да си напечати 2,3,4 билиона хартиики за балона?

Чет Апр 16, 2020 5:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Като ви чета тука, сте като във филм на Костурица...
"Ъндъркраун" :D

Чет Апр 16, 2020 5:59 pm
Профил
Аватар

На края на годината се прави една разбивка на смъртността по месеци и всичко се вижда - лъжа или не. Също е много интересно да се направи и там дето се карантинират и там дето не се карантинират и там дето се карантинират късно.

Чет Апр 16, 2020 6:00 pm
Профил ICQ

TheWizard, повярвай ми, има много повече малоумници от колкото можеш да предположиш, които не се познават, но говорят едни и същи неща които са накълвали във фейсбука :D
тъй че може, аз го видях тоя "феномен" с очите си с познати около мен, не се познават, но едни и същи конспирации им в главите, от къде ли :?:
и взех че помолих единия да ми прати линк, и о, чудо, линка от фейса :D

хубаво е да се съмняваш, но не позволявай съмненията да бъдат замъглени от тоя казал оня рекъл, щото опасно много хора вече не гледат нито телевизия, нито реални новини, кълват яко във фейса, и това им е начина на "информиране" всичкото фейк простотия я попиват - ужасяващо, потресаващо, ужас, и всичките подобни заглавия....
и няма да ти казвам колко са лесни за манипулиране такива...

Последна промяна nik на Чет Апр 16, 2020 6:06 pm, променена общо 1 път

Чет Апр 16, 2020 6:04 pm
Профил

Ник аз нямам против маските, ние задължихме персонала ни да носи маски още преди да стане и дума за карантина. Ако погледнеш назад още края на Януари пишех че това че се очертава проблем, февруари анулирахме билетите на 50 човека а от това един разход от около 1млн за изложение стана почти безсмислен. Тук в офиса хората бяха уведомени, спряхме командировки и какво ли не още, това много преди да въведат извънредно положение и някой да заговори за карантина където и да било в Европа.
Просто начина по което се правят някои неща не са логични,не са обмислени и не носят нищо освен вреда. Ясно е че трябва да се направи да работи за стадото, но има начини много. Глобите от по 5 хил лв и затвора от 5 г пречи ли много, не знам, аз виждам масово хора без маски, и ако аз вървя от входа до гаража, те си бродят по улиците.

Чет Апр 16, 2020 6:05 pm
Профил
Аватар

Къде го видяхте тоя вирус, бре - днес такова задръстване имаше, по зле от нормален работен ден.
Но работата по 2-3 дни в седмицата, с 95% заплата не е зле.
Човек с маска не мога да видя, освен по болниците.

Чет Апр 16, 2020 6:11 pm
Профил

ами ти не може да бъде, вестниците друго казват, ти си сънувал :)

Чет Апр 16, 2020 6:12 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

https://www.facebook.com/eshkinkrot/vid ... 1OTI0MzAz/

Чет Апр 16, 2020 6:35 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

ToHu написа:
Ник ти очила носиш ли ? Аз нося, и като сложа маска очилата се запотяват. Общо взето каквато и маска да сложиш винаги става така, бил съм в какви ли не условия и маските които съм използвал не са били по 2 лв, били са професионални на производители като 3М, но никога не ми се е случило да нося маска и да не ми се замъглят очилата. Това е причината да не нося маска, но аз няма и къде да я нося, ако 10 м от вкъщи до колата са толкова опасни явно съм много опасен. Имам си маска, като влизам в магазин си я слагам, съвсем безсмислено е но я слагам и свалям очилата щото ако ги оставя ми се завива свят, не мога да гледам през замъглено :)

Аз също нося очила, постоянно. За да не се замъгляват е необходимо да спреш издишващия въздух да отива в посока очите. Това така или иначе трябва да е изпълнено, без значение дали маските са с клапи или не. За целта повечето читави маски имат скоба (clips) на носа и така пролуките за въздуха се затварят и той няма как да отива нагоре. В някои случаи е възможно да ползваш и самите очила като скоба за носа...но си зависи от модела. Ако имаш брада, може да се наложи поне частично да я обръснеш. На нас на работа ни е забранено да имаме бради, защото пречат на доброто уплътняване на противогазите или кислородните апарати към лицето.
Ако въпреки това има проблем със замъгляване, добре е да помислиш за смяна на стъклата...препоръчвам с антирефлексно, против надраскване + против замъгляване покритие поне.
Ако въпреки тези мерки резултата не те задоволява, може да се вкара и тежката артилерия...но там и цените стават други.
А други не се занимават и минават на лещи. Аз не съм от тях.

Чет Апр 16, 2020 8:02 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
ами ти не може да бъде, вестниците друго казват, ти си сънувал :)

Че Апокалипсиса идва от Стокхолм - нали? Може и така да е, но още не съм го видял.

Но е истина, че доста възрастни са си заминали покрай безхаберието на по-младите и тяхното собствено.

Чет Апр 16, 2020 8:11 pm
Профил

quad, аз от очила не пестя, стъклата са със всякакви възможни екстри, най-вече заради запотяването, наистина ми се завива свят ако съм със запотени, а това е проблем не само като съм с маска. Може би зависи и от това как ти е чупен носа и как :) Знам че трябва да прилепва маската но не прилепва много добре, особено тия сега наличните, но и с 3М съм имал проблем. А в казармата понеже редовно бягахме с противогази си беше ужас, добре поне че нашите бяха с големи джамове та трудно се изпотяваха целите, слончетата са направо смърт. Не ми беше мъка да бягам с противогаза, мъка ми беше да му гледам през запотените стъкла, случвало ми се е да блокирам клапите, не че много помага ама пак малко по-добре ... и за късмет ни набутаха в бункера и пуснаха сълзотворен :D. Хванах му цаката, сапун или шампоан, натъркваш стъклата и се изпотяват доста по-малко, ама то дойде време да ходим по застави и така и не можах да се накефя на модернизацията :)

Чет Апр 16, 2020 9:15 pm
Профил
Аватар

Абе аз ли си внушавам или от как сме под карантина в София се появиха много пилци? Около блока всякакви звуци се чуват включително и кълвач.

Чет Апр 16, 2020 10:22 pm
Профил ICQ

по скоро не си ги чувал преди.

Чет Апр 16, 2020 10:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 403  Следваща